Home / Reisinformatie / Europa / Zweden / Pretpark Daftöland in Zweden met kinderen

Pretpark Daftöland in Zweden met kinderen

Bij een vakantie in Zweden denk je vaak in de eerste plaats aan actief bezig zijn in de natuur. En dat klopt! We hebben al mooie dingen gedaan met ons gezin in West-Zweden. Maar welk kind vindt een dagje pretpark niet ook onwijs leuk om te doen?! En dus gaan we met onze kinderen van 14, 11 en 5 jaar naar Daftöland, een pretpark vlakbij Strömstad in Zweden.

Daftöland pretpark zweden

Pretpark in piratensfeer

Even twijfelen we of we goed zitten. We hebben toch wel echt het goede adres ingevoerd? Nergens zijn er nog bordjes te bekennen die wijzen naar een pretpark, terwijl we er toch al bijna zouden moeten zijn. Maar dan zien we daar ineens toch pretpark Daftöland!

Daftöland pretpark zweden

Op een ruime parkeerplaats zetten we onze auto neer en lopen we naar de overkant van de straat. Het park oogt op het eerste gezicht niet heel groot, maar dat mag de pret niet drukken: de kids zijn enthousiast!

Daftöland pretpark zweden

‘Kijk daar! Een echte piraat, mam!’ We zijn nog maar net binnen of er lopen twee woeste piraten voor ons. Gelukkig blijken ze niet zo woest als ze eruit zien en geven ze vriendelijk high fives en nodigen ze ons uit voor een foto.

Niet zo gek dat er piraten rondlopen, want dit pretpark is geheel in het teken van piraten en je vindt er attracties met namen als kanonskogel, storm, kruitvat enz. Ik hou er wel van als een pretpark in een thema is neergezet.

Daftöland blijkt inderdaad niet het grootste pretpark in Zweden te zijn, maar je kunt je er zeker wel een dag vermaken. Een heel overzichtelijk park vooral! Voor onze jongste blijkt het een prima kennismaking met ‘spannende’ attracties, zoals de achtbaan die niet over de kop gaat en de wildwaterbaan.

Daftöland pretpark zweden

Voor de oudste twee is er nog genoeg uitdaging door op z’n kop te hangen in de ‘storm’ of keihard naar beneden te vallen in het water met de ‘kanonskogel’. Voor kinderen boven de 14 verwacht ik dat het park niet spannend genoeg meer is.

Bij elke attractie wordt aangegeven of kleine kinderen er in mogen (afhankelijk van de lengte van het kind) en of het al dan niet begeleid moet worden door een volwassene. Onze dochter van 5 jaar mocht, vaak wel begeleid, in de meeste attracties.

Daftöland pretpark zweden

‘Gaan we nog een keer in de achtbaan? Ik wil ook met mijn handen in de lucht, ik durf dat wel!’ Onze jongste voelt zich een ware durfal en dus maken we nog een rondje in de achtbaan. Moet je in grotere parken vaak super lang wachten om eindelijk in een attractie te kunnen en heb je aan het einde van de dag pas de helft gezien, in Daftöland is dat gelukkig niet zo! Het is hooguit vijf minuten wachten en we hebben bepaalde attracties zelfs meerdere keren gedaan.

Naast attracties zijn er ook plekken om gewoon lekker te kunnen spelen. Zo kun je springen op een springkussen, glijden vanuit een speelkasteel, lekker klimmen en klauteren in een piratenschip en spetteren in het omringende water.

In de zomer kun je ook nog naar het piratentheater gaan. Genoeg te doen dus en erg leuk voor gezinnen met kinderen van basisschool-leeftijd!

Daftöland pretpark zweden

Voor ieder wat wils om te eten en te drinken in Daftöland

Overal in het park vind je bankjes of zelfs overdekte tafels om even lekker aan te zitten en te genieten van een hapje eten. Eten dat je zelf hebt meegebracht of eten uit één van de eetgelegenheden in het park.

Zo kun je er frietjes met hamburger eten, maar ook Mexicaans, kebab of pannenkoeken. Er zijn ook lekkere ijsjes of kies en mix je slush puppy in de slushbar. Keuze genoeg en de prijzen zijn heel schappelijk.

Daftöland pretpark zweden

Wat je misschien nog meer wilt weten over Daftöland

Daftöland is iedere dag in de periode van 30 mei tot 6 oktober geopend. De openingstijden zijn wat wisselend, maar je kunt ze hier op de website bekijken.

Kinderen kleiner dan 90 cm mogen gratis naar binnen. In het hoogseizoen betaal je per persoon omgerekend zo’n €24,00 (prijspeil 2024).

Lekker spelen in het water en dan nat en vies worden? Geen probleem, want er is speciaal kindersanitair waar de kinderen zelfs kunnen douchen!

En mochten je kids dol zijn op piratensouvenirs, in de shop is er nog van alles te koop.

Daftöland pretpark zweden

Daftö Resort

Wil je graag in het mooie West-Zweden verblijven om bijvoorbeeld te kunnen genieten van Kosterhavet National Park en Daftöland? Wie weet is Daftö Resort wel de geschikte plaats voor jullie! Wij verbleven zelf elders maar dit resort krijgt zeer goede reviews en daarom tippen we je het toch.

Het is een groot vakantiepark met huisjes en plek voor je eigen tent of caravan, dichtbij Strömstad en zodoende dichtbij de Kostereilanden. Op het resort kun je je ook goed vermaken, bijvoorbeeld in het zwembad of natuurlijk door een bezoek te brengen aan het pretpark Daftöland! Meer weten of boeken, bekijk hier de website.

Daftöland pretpark zweden

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met West-Zweden. Bezoek hun website voor meer tips over deze regio.

Lees ook onze andere blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top