Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / De leukste pretparken in Frankrijk voor gezinnen

De leukste pretparken in Frankrijk voor gezinnen

Er zijn een heel aantal leuke attractieparken in Frankrijk waar je met je kinderen naartoe kunt. Bekende pretparken in Frankrijk zijn onder andere Disneyland Parijs en Puy du Fou. Wij hebben inmiddels ook een aantal kleinere en goedkopere pretparken in Frankrijk bezocht.

Veel pretparken in Frankrijk zijn minstens zo spectaculair en groot als in Nederland en Duitsland. Ook zijn er een aantal opties voor gezinnen met jonge kinderen. Voor een dagje uit of voor een weekend pretpark hoef je je dus niet te laten beperken door landsgrenzen. Dit is onze top 11 van kindvriendelijke pretparken in Frankrijk.

Walygator Grand Est

Pretparken in Frankrijk

Een snel overzicht van de pretparken in Frankrijk in dit blog.

NaamLocatieBijzonderheden
Disneyland & Universal StudiosParijsOvernachten, hele jaar open
Puy du Fou VendéeOvernachten, shows geen attracties
Walygator Grand Est MetzStoere attracties
Parc AstérixParijsOvernachten, alle leeftijden
Futuroscope Poitiers Educatief park
Walibi Rhône-Alpes ChamberyAlle leeftijden
Bagatelle  OpaalkustJonge kids en bassischoolleeftijd
Dennly’s ParcOpaalkustPeuters en kleuters
Festyland NormandiëJonge kids en bassischoolleeftijd
Parc Le Pal MoulinsOvernachten, combi met dierenpark
NiglolandTroyesAlle leeftijden
Op je mobiel kan je deze tabel naar rechts schuiven

Leuke pretparken in Frankrijk

Disneyland Parijs

Het bekendste pretpark van Frankrijk is natuurlijk Disneyland Parijs. Er zijn hier twee parken naast elkaar: Disneyland Park en Walt Disney Studio’s park. Wil je beide bezoeken, dan is een dag te weinig. Lees hier onze tips voor leukste Disneyhotels of bekijk direct de prijs en het aanbod. Door de ligging bij Parijs kun je hier ook prima heen voor een lang weekend weg.

Hoewel veel ouders het park met hele jonge kinderen bezoeken, zou ik Disney pas aanraden als je kind op de basisschool zit. Dan kun je in de meeste attracties. Ook voor tieners is dit een leuk park, behalve als het ze vooral om adrenaline attracties gaat. Die zijn er wel, zoals de Tower of Terror met een vrije val en de Hyperspace mountain achtbaan, maar er zijn in Frankrijk pretparken die zich meer richten op adrenalinejunkies. Dit attractiepark in Frankrijk is het hele jaar door geopend, dat is echt een uitzondering.

Disneyland parijs

Wij bezochten Disney met onze dochter van toen acht jaar. Dat is fijn, want vanwege de hoge entree prijzen wil je ook echt alles uit je dag halen. Dat kon nu ook, terwijl jongere kinderen geen energie hebben voor een volle dag.

Het park is uitgestrekt, dus je loopt ook al snel een eind. Het toffe aan Disney is dat het meer is dan alleen attracties. Bijna alles heeft wel een uitgewerkt verhaal en is mooi aangekleed. Daarnaast zijn er ook nog shows en kom je in het park de bekende Disney figuren tegen. Bekijk hier eventuele acties en de actuele prijs.

Disneyland parijs

Puy du Fou

Puy fu Fou is een attractiepark in Frankrijk dat niet te vergelijken is met een ander park in deze lijst. Hier gaat het niet om attracties, maar volledig om de shows. Historische shows met acteurs en met dieren. Allemaal super spectaculair en je valt hier van de ene verbazing in de andere. Dit park ligt in de Vendée, ongeveer een uur vanaf Nantes. Het park is open van april tot en met oktober. Dus een aanrader voor bijvoorbeeld de meivakantie of herfstvakantie.

Dit park kent een aantal spannende shows. Bovendien moeten kinderen ook wel de leeftijd hebben dat ze graag kijken. Daarom zou ik dit park ook aanraden met kinderen vanaf de basisschoolleeftijd en ouder. Een dag is echt te weinig. Dit is een park waar je zeker moet overnachten.

 Le Signe du Triomphe

Elke voorstelling zuigt je mee in het verhaal. De acrobatiek, de stunts, de kostuums, de muziek, alles klopt en dat is zo knap. In veel van de voorstellingen zijn het namelijk niet alleen de mensen, maar ook dieren die een belangrijk rol hebben. Vaak zijn het paarden en hiervoor heeft Puy du Fou een eigen fokkerij en paardenacademie. Lees hier ons uitgebreide blog over Puy du Fou of check direct voor aanbiedingstickets.

Le Dernier Panache

Walygator Grand Est

Pretpark Walygator Grand Est ligt net boven Metz, waardoor het park vanuit België ook prima voor een dagje te bezoeken is. Wij bezochten dit park op doorreis naar de Franse Alpen.

Walygator Grand Est is een park waar je echt een dag voor uit mag trekken. Er zijn meerdere spannende achtbanen, wat het ook met tieners een tof pretpark maakt. Hoewel er ook een aantal attracties zijn voor jonge kinderen is dat aanbod vrij klein en daardoor is dit park leuker als je kinderen minimaal 90cm zijn en ook in de familie-attracties mogen. Het park is open van april tot en met begin november.

Walygator Grand Est

Een van onze favoriete attracties was de Anaconda, een spannende achtbaan vanaf 120cm. Onze dochter was nog net wat te klein voor het monster (140cm), een van de stoerste achtbanen van Frankrijk. Andere leuke attracties zijn de wildwaterbanen en vliegtuigjes.

Bij het park stonden we wel regelmatig lang in de rij. Het trekt ook grote groepen jongeren aan en in tegenstelling tot sommige andere pretparken in Frankrijk, bestaan de eetmogelijkheden hier echt vooral uit fastfood.

Walygator Grand Est

Parc Astérix

Parc Asterix ligt 30 kilometer ten noorden van Parijs en is perfect te combineren met een bezoek aan deze hoofdstad of Disneyland Parijs. Het park is gebaseerd op de populaire Astérix stripboeken waarbij Astérix, een sluwe Gallische krijger en zijn beste vriend Obelix, hun dorp verdedigen tegen de binnenvallende Romeinse Republiek en samen op wereldreis avonturen beleven.

In het park vind je verschillende achtbanen en waterattracties, waaronder een achtbaan met maar liefst zeven loopings. Ook zijn er diverse shows te vinden en aan de kleintjes is ook gedacht. Het park is vooral geschikt voor basisschool kinderen. 

Je kunt je makkelijk twee dagen vermaken in het park, maar ook in één dag kun je al veel zien en doen. Mocht je willen overnachten, dan kan dat in één van de Gallische hotels die je terugvoeren naar de tijd van de Galliërs.

Handig om te weten is dat het park slechts open is van april tot november. Kijk voor openingstijden en prijzen op de website of hier voor Early bird aanbiedingen.

Futuroscope

Terwijl Parc Astérix je meeneemt naar het verleden, de tijd van de Romeinen en de Galliërs, neemt Futuroscope je mee naar de toekomst. In het park vind je 40 originele ervaringen en attracties die je nergens anders vindt. Ze zijn gericht op wetenschap en futuristische technologieën en het park voelt bijna als een mini futuristische stad.

Futuroscope ligt net buiten Poitiers in het westen van Frankrijk en je kunt je er een hele dag vermaken. In het park vind je attracties en shows geschikt voor zowel de kleintjes als oudere kinderen. Check hier de actietickets voor Futuroscope.

Walibi Rhône-Alpes

Walibi Rhône-Alpes ligt in de gelijknamige regio Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk en bied je een leuk dagje uit met het hele gezin. Het park heeft meer dan 30 attracties met vijf spannende achtbanen, maar ook wat minder heftige attracties voor de jongere kinderen. Bij de meeste attracties mag je naar binnen vanaf 90 cm. 

Als je lekker wilt afkoelen, kun je je bezoek combineren met het water speelparadijs Aqualibi, met diverse glijbanen en wildwater banen. 

Bagatelle 

Bagatelle is een van de twee pretparken in Frankrijk aan de opaalkust. Dit park in het noorden van Frankrijk is wanneer je in België woont ook nog goed bereikbaar voor een dagje weg. Attractiepark Bagatelle, op slechts twintig minuutjes rijden van Montreuil-sur-Mer, is groot genoeg om je een dag te vermaken.

Bagatelle vonden wij verrassend leuk, voor jonge en voor oudere kinderen is er veel aanbod. Er is een beperkt aantal adrenaline attracties. Het park is open van april tot en met oktober. Entreeprijzen zijn voor 4-11 jaar €21,50 en voor een volwassene €26,90.

Bagatelle

Onze blogger Mirella bezocht het park met haar toen vijfjarige kleuter. Die werd helemaal blij van alle achtbanen voor kinderen. De rups was een goede opwarmer voor de rest van de dag. De waterbanen ‘Raft’ (waarmee je in een ronde boot zit) en ‘Splatch‘ (waar je in een boomstam zit) waren favoriet.

Het park heeft veel familieattracties en veel aanbod voor jonge kinderen. Er zijn ook een aantal adrenaline attracties, waaronder een achtbaan die over de kop gaat en het schip. Voor de meeste achtbanen en wildwaterbanen mag je vanaf 100 cm naar binnen onder begeleiding van een volwassene.

Bagatelle

Attractiepark Dennlys Parc

Dennlys Parc is het andere pretpark aan de opaalkust. Dit park ligt wat meer in het binnenland en is als je in België woont ook prima bereikbaar voor een dagje weg. Als we moeten kiezen tussen Dennyles Parc en Bagatelle, dan heeft die laatste net wat meer familieattracties en dingen te doen voor tieners.

Dennyls Parc heeft een goed aanbod voor wat jongere kinderen, al zijn er enkele stoerdere attracties voor oudere kinderen. Er is genoeg te doen voor een dagje weg en met een prijs van net onder de twintig euro is het een van de goedkopere pretparken in Frankrijk. Dit park is open van april tot en met september.

Opaalkust met kinderen

Bij elke attractie staat een meetlat waarop staat aangegeven vanaf welke lengte een kind de attractie zelfstandig, onder begeleiding of helemaal niet mag betreden. Onze blogger Mirella bezocht dit park met haar vijfjarige zoon (120 cm) en met die lengte mag je bijna overal in.

Favoriete attracties waren onder andere de helikopters die je zelf op-en-neer kunt bewegen, de spectaculaire wildwaterbaan en de waterbootjes waarbij je met een waterpistool elkaar kunt natspuiten.

Opaalkust met kinderen

Festyland

Festyland in Cean is een pretpark in Normandië. Leuk om te bezoeken tijdens een vakantie in Normandië met kinderen. Veel attracties hebben een Viking thema. Dit park is open van april tot en met september.

festyland caen

Festyland is een attractiepark in Frankrijk wat vooral erg leuk is met kinderen die op de basisschool zitten. Er zijn ook een aantal adrenaline attracties. Zo kunnen oudere kinderen zich vermaken in de Miolnyr, waarbij je over de kop gaat in een soort ronddraaiende hamers. Het park is niet super groot, dus een halve tot hele dag is voldoende. Ook dit is voor Franse begrippen met een entreeprijs rond de twintig euro weer een betaalbaar pretpark.

Enkele van onze favoriete attracties waren het schip en de bootjes waarmee je van de glijbanen af kunt gaan. Verder is het een gemoedelijk park in een groene setting. We hoefden ook nergens langs te wachten.

festyland normandie

Parc Le Pal

Parc Le Pal, gelegen in Saint-Pourçain-sur-Besbre in centraal Frankrijk, is zowel een dierentuin als pretpark. Het park heeft veel dierententoonstellingen, waaronder leeuwen, alligators en chimpansees, maar ook shows met zeeleeuwen en papegaaien. Daarnaast biedt het ook vijf achtbanen, mocht je behoefte hebben aan wat meer adrenaline.

Het park is goed te bezoeken in één dag, maar je kunt er ook voor kiezen om te overnachten in één van de twee hotels geheel in het thema van de Afrikaanse savanne, waarbij je in lodges kunt slapen en omgeven bent met wilde dieren.

Nigloland

Nigloland (Niglo betekent egel in het Romaans) ligt in Dolancourt, 3 uur ten zuidoosten van Parijs. Het is opgericht door twee broers van wier familie al meer dan honderd jaar in de kermisbusiness zit, vandaar de naam.

Nigloland Aube

Het is een leuk park om een dag te bezoeken en perfect voor het hele gezin. Er zijn ongeveer 27 attracties voor kinderen onder de één meter, 4 verschillende themagebieden, 39 attracties en shows voor jong en oud en 8 themarestaurants.

Nigloland Aube

Voor de echte durfal is “Le Donjon de L’Extrême” (Frans voor “de extreme kerker”) een aanrader. Met zijn 100 meter is dit de hoogste vrije-val-attractie in Europa en zelfs de hoogste roterende vrij-val-afdaling ter wereld. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top