Home / Nederland / Overijssel / Vakantiepark Slagharen, verschillende huisjes, onze tips en ervaringen!

Vakantiepark Slagharen, verschillende huisjes, onze tips en ervaringen!

Hoe leuk is dat? Overnachten in een pretpark. Wij deden het bij attractiepark Slagharen. 

Ik sliep met mijn dochter in de Raccoon lodge, de nieuwste huisjes op vakantiepark Slagharen. Uiteraard maakten we ook van de gelegenheid gebruik om de andere bungalows en tipi tenten van binnen en buiten te bekijken, zodat je het huisje kunt kiezen dat aansluit bij je behoeften en budget. 

Ook vertel ik je meer over attractiepark Slagharen en over het waterpark Aqua Mexicana. 

Slagharen huisjes snel vergelijken

Naam Volw + kind Type Bijzonderheden
Rancho Grande Deluxe8 LuxeSauna, openhaard
Rancho Grande8LuxeRustig gelegen
Red Rock6SfeervolCompact, modern
Raccoon Lodge 4 + 2 Sfeervol, luxe Rustig gelegen, modern
Wigwam Deluxe 2 + 4  Glamping Tipitent
Cowboy Cottage 2 + 4  Thema huisje Veel groen
Hacienda 2 + 4  Thema huisje Veel groen
Yellowstone 4 Vakantiehuis Vlakbij park
Nevada 4 +2 Vakantiehuis Vlakbij park
Nevada Deluxe 4 +2 Luxe Bubbelbad
Missouri 4 +2 Luxe Grootste huisjes
Colorado 2 + 2 Stacaravan  
Op je mobiel kan je deze tabel schuiven

Attractiepark Slagharen

Misschien ken je het park net als ik nog uit de tijd dat je zelf een kind was en met je ouders of opa en oma naar Ponypark Slagharen ging. Ik in ieder geval wel! Gelukkig is het park helemaal met de tijd meegegaan. Een paar jaar geleden hadden ze nog pony’s maar die zijn inmiddels weg. Wat je wel krijgt, is meer dan 30 verschillende attracties en een gaaf waterpark.

Slagharen

We duiken het park in en komen vrij snel bij de achtbaan, de minitrain. Dit is absoluut de favoriete attractie van mijn dochter. We waren op twee doordeweekse dagen in het park en hoewel er wel veel schoolreisje groepen waren, was het dus echt niet druk. We hoefden nergens lang te wachten en daardoor kon ze maar liefst tien keer in deze achtbaan. Dan wordt het toch echt tijd om ook wat andere dingen te proberen. Zoals de autootjes en het schip. Omdat we er op een doordeweekse dag waren zijn sommige attracties om en om 30 minuten open. Voor ons wat dat geen probleem alles is dicht genoeg bij elkaar om later terug te komen. 

attractiepark slagharen
attractiepark slagharen
attractiepark slagharen

Het park bestaat op dit moment uit twee delen met daartussen een wilde westen straatje met de meeste restaurants en winkeltjes. Als je geen zin hebt om te lopen, gaat er ook een kabelbaan tussen de twee gebieden.

Hoewel het een gezellig sfeervol straatje is, ben ik minder gecharmeerd van het casino en de kermis attracties hier. Als je naar een pretpark gaat, heb je al genoeg betaald en heb ik geen zin in een zeurend kind dat dan ook nog tegen extra betaling eendjes wil vangen of wil schieten. Daarvoor gaan we wel naar de kermis.

attractiepark slagharen
attractiepark slagharen

Verderop in het park zijn ook nog een aantal attracties, waaronder ook adrenaline attracties zoals de “Gold Rush”, een achtbaan die over de kop gaat. Wanneer onze dochter ouder is bezoeken we Slagharen nog een keer en gaan dan wel in deze flink heftige achtbaan. 

Pretpark Slagharen is wat betreft grootte prima te doen in een halve of hele dag. Het is dus niet zoals Europapark, Puy du Fou of Disneyland waar je onmogelijk alles in een dag kunt beleven. Het hebben van meerdere dagen in het park heeft als voordeel dat je meerdere keren in je favoriete attracties kunt gaan, lekker kunt zwemmen en ook alle shows kunt bekijken. We vonden vooral de Circus show echt heel goed! 

slagharen show
slagharen show

Slagharen welke leeftijd

Misschien vraag je je af vanaf welk leeftijd Slagharen leuk is. Onze dochter was op het moment van haar eerste bezoek 115cm en zes jaar. Dat was een prima lengte, maar 120cm of langer was nog beter geweest. Nu mocht ze bijvoorbeeld niet alleen in de achtbaan en het schip, maar wel onder begeleiding. Ook de glijbanen in het waterpark zijn van 100-120cm alleen onder begeleiding. 

Ik zou zelf niet zo snel voor een bezoek kiezen aan uitsluitend attractiepark Slagharen met kinderen onder de 110cm. Want in de achtbaan en in het schip, haar twee favoriete attracties, had ze dan niet gemogen. Nu was ze al een beetje teleurgesteld niet in de boomstam (130cm) en in het black ranger course (135cm) te mogen. Gelukkig waren er genoeg andere attracties die ook tof waren om samen te doen. Bovendien krijg je als je blijft overnachten ook toegang tot het waterpark, wat echt een grote pre is. 

Voor jonge kleuters en peuters zijn er vind ik leukere en meer geschikte parken voor een dagje pretpark. Zoals de Julianatoren of Sprookjeswonderland. Ook voor tieners die uitsluitend voor de adrenaline attracties komen zijn er betere parken, hoewel de Gold Rush wel echt een spannende achtbaan is. 

attractiepark slagharen

Waterpark Slagharen Aqua Mexicana

Slagharen is meer dan een attractiepark. Er is ook nog een (indoor) waterpark Aqua Mexicana. We hebben beide dagen de halve dag doorgebracht in het zwembad van Slagharen. Omdat het zo leuk was, maar ook een beetje om te de regen te ontlopen. 

waterpark slagharen

Wanneer je slaapt in een van de huisjes van vakantiepark Slagharen (dus niet op de camping) dan is entree tot het Slagharen zwembad inbegrepen. Als camping of dag gast kun je losse kaartjes kopen (op basis van beschikbaarheid).

Toegang tot het waterpark is echt een groot pluspunt en ook iets dat maakt dat je best wel een gokje kunt nemen voor een weekendje slagharen in het voor-, najaar of tijdens winter. Mocht het weer toch tegenvallen dan kun je altijd het waterpark in. Bovendien komt het toch zelden voor dat je echt een heel weekend rotweer hebt. 

waterpark slagharen
waterpark slagharen

Het waterpark Slagharen bestaat uit een buiten en een binnen gedeelte. Binnen is er een regulier zwembad wat langzaam afloopt. Een waterspeeltuin, nog een waterspeeltuin maar dieper en met glijbanen, een groot bad waar je lekker kunt bubbelen en een drietal hoge avontuurlijke glijbanen. 

Natuurlijk moesten die ook getest worden. Bij alle glijbanen in Aqua Maxicanan Slagharen waterpark ga je met een band waarbij er keuze is uit een band voor 1-persoon, 2-personen of 3-personen. Omdat mijn dochter nog te klein was om zelfstandig te gaan (vanaf 120cm) moest ik natuurlijk mee. Een van de glijbanen is breder en heeft leuke lichteffecten, een andere glijbaan is vooral heel snel en de derde, de Mexicone heeft twee cones. We komen in een trechter terecht, draaien rond en gaan via een andere buis weer verder. Dat allemaal in het pikkedonker. “Dat was echt spannend, nog een keertje, mama!”

waterpark slagharen

Er is ook een buitengedeelte met een strand gevoel. Hier staan fijne ligbedjes in het zand en kun je als ouder wanneer de zon schijnt prima relaxen wanneer je kinderen aan het spelen zijn in de waterspeeltuin. 

waterpark slagharen

In waterpark Slagharen kun je voor 50 cent een kluisje huren. Er is ook ook de mogelijkheid wat te eten en drinken te bestellen, dus neem wel je pasje of wat cash mee naar binnen. De kleedruimtes en douches waren tijdens ons bezoek goed schoon. Het was zeker niet druk maar wij waren er dan ook op een doordeweekse dag. 

Slagharen overnachten

Overnachten bij vakantiepark Slagharen heeft veel voordelen. Natuurlijk dat je langer de tijd hebt om attractiepark Slagharen te bezoeken. Bovendien heb je zowel op de dag van aankomst, de dag van vertrek en alle tussenliggende dagen gratis toegang tot zowel het attractiepark als het waterpark. Behalve als je op de camping staat, dan is het waterpark Slagharen niet inbegrepen. Je krijgt een polsbandje waarmee je vrij in en uit het park kunt lopen. De attracties zijn in de avond gesloten maar er is wel een speciaal familie entertainment programma. Het Aqua Maxicana waterpark is nog tot laat (20 of 21 uur) open. Ook betaal je wanneer je blijft slapen in Slagharen geen parkeerkosten. Wat het echt wel aantrekkelijke optie maakt. 

Sunny beach slagharen

Waterspeeltuin Sunny Beach

Wanneer je blijft slapen bij vakantiepark Slagharen heb je naast het waterpark Aqua Mexicana ook toegang tot waterspeeltuin Sunny Beach. Dit is een strandgedeelte op het vakantiepark. Met mooi weer kun je hier heerlijk spelen en spetteren. 

Sunny beach slagharen
Sunny beach slagharen

Verschillende huisjes slagharen

Dit zijn de verschillende huisjes die beschikbaar zijn op vakantiepark Slagharen. In alle gevallen is beddengoed inbegrepen. Wel moet je zelf de bedden nog even opmaken. Tenzij je kiest voor een comfortpakket, dan zijn de bedden al opgemaakt bij aankomst. 

Je kunt zelf koken (in het park zit ook een supermarkt) of bij een van de restaurants eten. Die zijn ook na sluitingstijd speciaal voor de vakantiepark gasten geopend. Het is ook mogelijk een ontbijtbuffet of dinerbuffet bij te boeken. 

Rancho Grande

De meeste luxe huisjes en natuurlijk ook die met het hoogste prijskaartje zijn de Rancho Grande en de Rancho Grande Deluxe kamers. De ruime huisjes hebben plek voor 8 volwassenen in vier slaapkamers. Deze huisjes hebben extra’s zoals vloerverwarming en de in de Deluxe huisjes een sauna. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Rancho Grande.

Red Rock Slagharen

De Red Rock bungalows zijn net een tikkeltje kleiner en hebben plek voor zes volwassenen in drie slaapkamers. Ook deze huisjes zijn modern en recent gebouwd. De woningen zijn compact maar hebben wel alle faciliteiten die je zoekt. Bekijk hier de beschikbaarheid van de Red Rock huisjes.

Raccoon lodge Slagharen

Wat mij betreft de meest stijlvolle van de verschillende vakantiehuisjes en bungalow op vakantiepark Slagharen is de Raccoon lodge. Deze lodges zijn in 2017 gebouwd en zijn in niveau zeker vergelijkbaar met moderne vakantiehuizen zoals je die bijvoorbeeld ook hebt op Landal parken.

slagharen huisjes raccoon lodge

We kunnen de auto parkeren naast onze woning. Wat direct opvalt is de rustige en groene omgeving. De Raccoon Lodge heeft net als hotelkamers geen sleutel maar een pasje om de deur mee open te maken. 

Binnen wacht ons een lichte ruimte met een robuuste uitstraling. Het thema “American Indian” is te herkennen in de schilderijen en bijvoorbeeld de lamp met koeienhuid maar is niet overheersend. Er is een fijne leatherlook en een ruime eetkamer. De moderne keuken is voorzien van een vaatwasser en een volwaardig servies. 

slagharen huisjes raccoon lodge

‘Doe maar open”, zeg ik tegen mijn dochter. Achter de deurtjes zit een bedstee. Uiteraard slaapt ze daar vannacht. In de bedstee zitten wel volwaardige bedden dus als je het geen probleem vindt kunnen hier ook volwassenen in slapen. Verder hebben we nog een tweetal slaapkamers met twee bedden en voldoende kastruimte. De badkamer heeft een douche en er is een apart toilet.

slagharen huisjes raccoon lodge
slagharen-huisjes-raccoon-lodge-3

De Raccoon lodges liggen op een rustig gedeelte van vakantiepark Slagharen en zijn in een cirkelvorm geplaatst. Hierdoor heb je veel privacy. Wel zo lekker wanneer we de volgende ochtend op ons terras zitten te ontbijten. Tussen de Raccoon lodges liggen enkele speeltuintjes, daar hoor ik wat spelende kinderen maar verder is het super rustig. 

slagharen huisjes raccoon lodge
slagharen-huisjes-raccoon-lodge-3

De Raccoon lodges zijn echt heel comfortabel. Wat mij betreft ideaal als je wat langer op vakantiepark Slagharen wil overnachten. Dankzij de twee aparte slaapkamers ook heel geschikt wanneer je opa en oma meeneemt. Bekijk hier de actuele prijs en beschikbaarheid.

Wigwam Deluxe Slagharen

Je kunt ook kiezen voor een Tipi Tent op vakantiepark Slagharen. Hartstikke leuk natuurlijk en ook nog eens budgetvriendelijk. Uiteraard ligt het comfort niveau van een Wigwam Deluxe wel wat lager dan die van de andere bungalows op vakantiepark Slagharen. Je hebt een Wigwam Deluxe al vanaf een goedkope prijs.

wigwam deluxe slaghare
wigwam deluxe slaghare

Van binnen hebben de zeshoekige tenten een houten inbouw. Deze vormt een cabine met een verhoogd tweepersoonsbed en aan beide kanten daarvan een ruimte met een driehoekig matras op de grond. Hier kunnen vier kinderen slapen. Prima met jonge kids maar voor tieners lijkt het mij wel wat krap. In de Wigwam Deluxe zijn geen deuren, de slaap compartimenten worden afgesloten met gordijnen. Er staan best veel Tipi Tenten bij elkaar op een veld, dus het kan hier wat rumoeriger zijn. 

wigwam deluxe slaghare

Verder staat er in de wigwam tent van Slagharen een keukenblok met een koelkast en een elektrische kookplaat. Binnen staat een tafel. Je hebt geen eigen veranda maar er is wel ruimte om stoeltjes buiten te zetten. 

Er is een verwarming voor koude avonden, in de zomer zal dat niet nodig zijn want dan warmen de tipi tenten snel op. 

wigwam deluxe slaghare

De tipi tenten hebben geen wc of badkamer, maar daar is een handige oplossing voor. Met vier tenten deel je een huisje. Elke tent heeft daarin een eigen privé ruimte met een toilet en een douche. Die hoef je dus met niemand dan je eigen gezin te delen.

Cowboy Cottage

De Cowboy Cottage zijn compacte bungalows die helemaal passen in de wildwest sfeer van attractiepark Slagharen. Wat ik fijn vind aan de Cowboy huisjes van Slagharen is dat ze niet te dicht bij elkaar staan. Er is veel groen en ruimte rondom de Cowboy Cottage’s. Dankzij de picknicktafel kun je ook lekker buiten eten.

cowboy cottage slagharen
cowboy cottage slagharen

Van binnen zijn de Cowboy Cottage’s niet heel ruim, maar wel slim ingericht. Er is een badkamer met douche en toilet. Een simpele keuken met koelkastje en inductieplaat. Je zou het misschien niet verwachten, maar wel zo fijn, er is ook een magnetron en een vaatwasser. Eten doe je aan de eettafel met langs een kant een bank en aan de andere kant stoelen. Het Cowboy thema kom niet alleen terug in de aankleding maar ook in het houtsnijwerk in de bank. Het roept echt dat bijzondere gevoel op van een thema accommodatie. 

cowboy cottage slagharen

In de woonkamer staat een slaapbank en het is de bedoeling dat je als ouders hier slaapt. Voor de kinderen is er een slaapkamer met een tweetal stapelbedden. Mijn dochter vond dit natuurlijk fantastisch. Persoonlijk heb ik liever een vast bed in een aparte ouder slaapkamer, daarom was ik blij dat we in de Raccoon lodge sliepen, maar met een kleiner budget zouden de Cowboy Cottages mijn keuze zijn. Deze huisjes zijn ook erg betaalbaar, bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

cowboy cottage slagharen

Hacienda Slagharen

De Hacienda huisjes van Slagharen zijn van buiten vrolijk gekleurd. Het model is exact hetzelfde als de Cowboy Cottage. Ook hier heb je dus een slaapbank in de woonkamer en een slaapkamer met 4 stapelbedden. 

Ook de ligging in het bos, met een picknicktafel is vergelijkbaar. Om het Mexicaanse gevoel compleet te maken, is er ook plek voor een hangmat.

Dat is een leuke extra. Ondanks de gekleurde gordijnen had voor mijn gevoel het Mexicaanse gevoel nog wel meer doorgetrokken mogen worden. Ik heb hier minder dan bij de Cowboy Cottage het gevoel een thema vakantiehuisje te hebben. Daarom zou ik zelf eerder kiezen voor de Cowboy Cottage. Lees hier meer over de Hacienda huisjes. 

Haciende slagharen
Hacienda slagharen

Yellowstone Slagharen

De Yellowstone huisjes op vakantiepark Slagharen zijn ruime en vrij luxe woningen. De Nevada, Nevada Deluxe, Yellowstone en Missouri zijn allemaal in dezelfde stijl gebouwd en ingericht. Het verschil zit hem voornamelijk in het aantal bedden en slaapkamers. Ook zit er zeker verschil in de hoeveelheid buiten ruimte en de privacy die hebt.

Van de vier type woningen in deze stijl is de Yellowstone het kleinste en daardoor ook het goedkoopste. Deze woning is heel geschikt voor kleine gezinnen. Er zijn een tweetal slaapkamers met elk twee bedden. 

Deze vakantiehuizen zijn voorzien van veel hout, wat goed past bij de wilde westen sfeer van attractiepark Slagharen. Daardoor ogen de woningen naar smaak wel wat donker. 

De woonkamer is ruim en heeft fijne banken. De keuken zit bij de ingang en is voorzien van een magnetron en vaatwasser. Deze huisjes hebben een badkamer met douche en apart toilet. Buiten staat er een tuinset met parasol. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

yellowstone slagharen
Nevada slagharen

Nevada Slagharen

De Nevada is in stijl dus vergelijkbaar met de Yellowstone. Er is volgens pretpark Slagharen ruimte voor zes volwassenen maar dan moeten die het niet erg vinden om met vier volwassenen op een kamer te slapen. 

Dat vind ik zelf niet zo waarschijnlijk en daarom lijkt het mij geschikter voor 4 volwassene en 2 kinderen. Bijvoorbeeld de ouders met kids op de kamer met twee bedden en een stapelbed en opa en oma in de andere tweepersoonskamers. Of voor een gezin met drie of vier kinderen die dan samen de vierpersoonkamer kunnen delen. 

Het fijne aan de Nevada woningen is dat ze buiten nog een extra overkapping hebben waar de tuinset staat. Zo heb je geen last van regen of zon. Deze huisjes zijn het meest dichtbij het attractiepark. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijs.

Nevada Slagharen

Nevada Deluxe Slagharen

De Nevada Deluxe is vergelijkbaar met de Nevada huisjes van Slagharen. Met als groot verschil dat de Nevada Deluxe een bubbelbad in de tuin met hebben. Er zijn maar twee  twee Nevada Deluxe huisje. Deze zijn vrijstaand, huisdier- en rookvrij. Wil je graag zo’n extra luxe huisje, boek dan snel.  

Missouri Slagharen

De Missouri is vergelijkbaar met de Nevada, maar heeft nog een extra aanbouw. Daardoor is er ruimte voor een extra slaapkamer en een grotere badkamer. De badkamer heeft naast de douche ook een toilet waardoor deze huisjes voorzien zijn van twee toiletten. 

De Missouri heeft twee slaapkamers met twee bedden en een slaapkamer met een tweepersoonsbed. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid.

nevada slagharen

Colorado Slagharen

Colorado tot slot zijn stacaravans en dus geen echte huisjes of bungalows. We hebben deze niet van binnen bekeken. Wil je er meer over weten, bekijk dan de website van vakantiepark Slagharen

attractiepark slagharen

We bezochten Slagharen op eigen initiatief maar in samenwerking met Slagharen. Zoals je van ons gewend bent, gaan we alleen samenwerking aan met partners die ons volledige redactionele vrijheid geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top