Home / Nederland / Drenthe / Speelbos Lorken, bij Boomkroonpad Borger

Speelbos Lorken, bij Boomkroonpad Borger

Op zoek naar een leuk speelbos? In Drenthe hebben ze er diverse! De bekendste is toch wel het speelbos Lorken, vooral ook vanwege de populaire locatie bij het Boomkroonpad Borger. Bovendien starten hier ook nog eens diverse wandelingen, variërend van langere wandelingen tot 16 kilometer maar ook enkele wandelingen van 3 tot 5 kilometer.

Wil je wandelen met een peuter of kleuter? Kies dan voor het kabouterpad Borger, een leuke, korte wandeling van anderhalve kilometer. Haal een muts en een boekje met verhaaltje op bij het bezoekerscentrum.

Speelbos Lorken

Wanneer je achter het Buitencentrum Boomkroonpad loopt, zie je direct twee speeltuinen. Als je nog nooit eerder in een speelbos bent geweest, denk je wellicht dat dit het is. Maar nee, dit zijn gewoon twee normale speeltuintjes.

Buitencentrum Boomkroonpad
Speelbos lorken

Loop een klein stukje door en je ziet een bord “Speelbos Lorken”. Het leuke van dit speelbos is dat het enorm uitgestrekt is. Er zijn verspreid door het speelbos een aantal speeltoestellen waarop je kunt klimmen en klauteren en er is ook een schommel.

Lorken speelbos

Aan de rand van het bos zijn een pomp en een zanderig stukje waar lekker met zand en water gespeeld kan worden.

Het bijzondere aan speelbos Lorken zijn niet de speeltoestellen, want die hebben sommige andere speelbossen meer. Het is vooral de enorme hoeveelheid takken en de boomhutten die je hiermee kunt bouwen. Andere kinderen zijn je al voorgegaan en op die bouwwerken kun je natuurlijk ook uitstekend klimmen.

speelbos lorken
Lorken speelbos

Wat is er nog meer te doen in de omgeving

Nu je er toch bent, neem je natuurlijk een kijkje in het bezoekerscentrum Borger voor meer informatie over Drenthe en zijn natuur.

Je koopt hier ook kaartjes voor het Boomkroonpad Borger. In onder andere Duitsland liepen we al verschillende boomkroonpaden. Hierbij vergeleken is het enige boomkroonpad in Nederland vrij kort en klein met maar 125 meter lang en het hoogste punt op 22,5 meter. De ligging tussen het bezoekerscentrum en het speelbos is ook vrij druk en de kans dat je heel veel vogels of andere dieren ziet, is daardoor klein. Al staan er wel informatieborden over de dieren die hier in de omgeving leven.

Kortom, meer een leuk uitje omdat je er toch bent en omdat je dit in Nederland nou eenmaal niet vaak tegenkomt, maar niet als echte wandeling of om dieren te zien.

Buitencentrum Boomkroonpad

Daarvoor zul je toch moeten kiezen voor een van de langere wandelroutes hier in de omgeving. Dan kom je door de mooie en rustige Drentse bossen. Het kabouterpad vinden we dan wel echt de moeite met een peuter of kleuter. Een gezellige manier om een korte wandeling te maken.

Buitencentrum Boomkroonpad
Speelbos lorken kabouterpad

Tref je het en heb je zoals wij mooi weer? Op nog geen vijf minuten rijden vanaf Buitencentrum Boomkroonpad liggen twee van de mooiste zwemplassen van Drenthe. Vooral ’t Nije Hemelriek is echt een plaatje. Wit zand, blauw water een on-Nederlandse uitstraling.

Zwemplassen 't Hemelriek

Lees ook ons uitgebreide blog over Drenthe met kinderen. Of onze andere blogs over kabouterpaden in Nederland en de leukste speelbossen. Zoals ook in Drenthe speelbos Kerkenveld.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top