Home / Nederland / Brabant / Speelbos Uden, heerlijk spelen op een slapende reus

Speelbos Uden, heerlijk spelen op een slapende reus

Er zijn in Nederland steeds meer leuke speelbossen voor kinderen. Er is een regio in Brabant (de Maashorst) die wel heel erg haar best heeft gedaan met meerdere kinderwandelingen en natuurspeeltuinen. Een daarvan is het Speelbos Uden. Niet zomaar wat speeltoestellen, maar een slapende reus.

Cindy was hier al een keer met haar gezin in de zomer. In de herfst bezocht ik zelf met onze toen zeven jarige dochter speelbos Uden. We waren onderweg in Nederland en hadden nog wat tijd over en aangezien het speelbos Uden niet al te ver vanaf de A50 ligt, besloten we hier te stoppen.

Speelbos Uden

Speelbos Uden

We rijden naar Speelbos Uden. Het allerlaatste stukje is een zandpad en hier kun je langs de kant van de weg parkeren. Of als je dat niet prettig vindt, kun je ook langs de bosdreef parkeren. We doen de autodeur open en weg is onze dochter.

Speelbos Uden

Ze sprint naar het speeltoestel dat ze al ziet liggen. Ik weet dat hier een soort reus te zien moet zijn, maar deze is niet direct duidelijk. Wat vanaf de ene kant een heuveltje lijkt met een speeltoestel, is vanaf de andere kant het reuzengezicht.

We zien ook een bord staan waar duidelijk ooit een kaart of een bord met uitleg in heeft gezeten. Deze is nu weg. Wel is er een grote steen met een draai mechanisme. Natuurlijk draaien we even en dan volgt er een verhaal over de slapende reus.

Speelbos Uden
Speelbos Uden

Het speelbos in Uden heeft een aantal speeltoestellen uitgestrekt over een groter grasveld met daarnaast een bosgebied. In het bosgebied kun je zelf met takken hutten bouwen. Iets dat veel kinderen duidelijk al gedaan hebben. Er is hier een wandelpad en geen officiële mountainbike route. Dat weerhoudt een aantal jongetjes er niet van om hier lekker te fietsen.

Er is ook een waterspeelplek, maar toen wij er in de herfst waren was dit vooral een grote modderplas. Onze dochter rent naar het klauterparcours. Waar we ook heengaan, dit soort speeltoestellen zijn bij haar altijd favoriet. “Kom papa wedstrijdje”, het parcours splits zich in tweeën en komt daarna weer bij elkaar.

Speelbos Uden

Er zijn ook wat ouders met jonge kinderen, maar die kunnen hier echt niet zelfstandig overheen. “Handje”, “het is te eng”, “help ik val”. Ook niet leuk voor andere kinderen die nu moeten wachten tot de kleintjes met hulp van papa en mama er alsnog overheen gaan. Sowieso is er bij speelbos Uden eigenlijk niet iets speciaal voor peuters of kleuters. Ik denk zelf dat dit speelbos het leukste is met kinderen vanaf een jaar of vijf die gewoon zelfstandig van de glijbanen af kunnen en die ook op wat hogere toestellen zelf kunnen klimmen.

Speelbos Uden

Of je moet gaan als het echt mooi weer is en dan kun je natuurlijk prima met een emmertje in het zand spelen. Bovendien is er ook plek zat om een gezellige picknicklunch mee te nemen. Bij Speelbos Uden zijn verder geen faciliteiten in de buurt om wat te eten, te drinken of naar het toilet te gaan.

Speelbos Uden

Weekendje Uden en omgeving

Wist je trouwens dat er in Uden nog veel meer te doen is? Zo is er een gaaf klimbos en natuurlijk kun je vanuit Uden makkelijk naar natuurgebied De Maashorst. De Maashorst is een gebied dat zich uitstrekt van Oss tot Uden. In dat gebied van wel 3.500 hectare is volop leuks te beleven met kinderen. Wat dacht je van het Speelbos Herperduin of de kinderwandeling Docus de Das?

Je kunt hier fietsen huren, maar ook uren wandelen en door de bossen of over de heide struinen en in bomen klimmen en hutten bouwen. Nog stoerder: ga op safari om de bijzondere dieren in dit gebied te spotten.

Blogger Cindy en haar gezin verkenden Uden en omgeving vanuit het super kindvriendelijke Teugel Resort. Lees hier hun blog over het Teugel Resort, check direct de prijzen en beschikbaarheid van het Teugel Resort.

Klimpark-Uden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top