Home / Voorbereiding / Vliegen / Leukste speelgoed voor in het vliegtuig
kosten indonesie

Leukste speelgoed voor in het vliegtuig

Ga je binnenkort op vakantie met je kinderen en ben je op zoek naar het leukste speelgoed voor in het vliegtuig? Na meer dan 30 vluchten met onze dochter voor haar vierde verjaardag hebben we ruime ervaring met gezellige spelletjes voor in het vliegtuig. Wat we zelf meenemen, maar ook hoe we andere ouders het zien doen.

vliegen-met-kinderen

Ik ben echt tegen veel cadeautjes kopen voor je kind, puur en alleen omdat je gaat vliegen. Veel bloggers en ook websites die roepen “Beloon je kind met cadeaus”, nemen dat gewoon van elkaar over zonder zelf echte ervaring te hebben met vliegen met kinderen. Ik wil mijn dochter niet leren dat vliegen zo’n opgave is dat ze daarom elk uur een cadeautje verdient. Bovendien worden de meeste kinderen van meer cadeautjes juist helemaal hyper en niet rustig, zoals je zou willen. Ga je lang vliegen, neem dan gewoon wat speelgoed van huis mee en koop een of twee nieuwe dingetjes en dat is echt meer dan voldoende.

Je zult ook merken dat hoe ouder je kind wordt, hoe minder ze nodig hebben om zich te vermaken in het vliegtuig. Wanneer je gaat vliegen met een kind van 2, 3 of 4 jaar heb je nog best wat speelgoed nodig. Terwijl later de meeste kinderen het prima vinden om films te kijken en spelletjes te spelen op de tablet.

Speelgoed vliegtuig

Speelgoed voor in vliegtuig

Onmisbaar: de tablet met koptelefoon

Wij kunnen niet zonder tablet in het vliegtuig. Gewoon lekker de eigen filmpjes en wat leuke spelletjes voor onze dochter. Nu vermaakt ze zich daar een hele vlucht mee, toen ze jonger was had ze hier geen uren zin in, maar was het vaak wel een goede afleiding voor een half uur tot een uur om daarna weer even wat anders te doen. Uiteraard neem je ook een kinderkoptelefoon mee, want dat is wel zo netjes voor de buren en anders kunnen de vliegtuigmotoren het geluid ook snel overstemmen.

Wij testten diverse peuterkoptelefoons of check hier verschillende goede en goedkopere kinderkoptelefoons.

Kaartspelletjes, zoals Uno

Er zijn genoeg leuke spelletjes voor onderweg in het vliegtuig die je ook tijdens de vakantie kunt gebruiken. Als je een cadeautje wil geven, dan is een kaartspelletje ideaal. Het is lichtgewicht en je kunt met het hele gezin meedoen.

Bij onze dochter is Uno favoriet: dit is een kaartspel voor kinderen vanaf 3 jaar, maar er zijn ook moeilijkere varianten voor kinderen vanaf 7 jaar. Bekijk hier het aanbod van Uno en de prijzen.

Met jonge kinderen is Memory ook heel leuk om mee te nemen. Speel het dan wel met een lager aantal kaartjes, anders past het niet op het tafeltje van het vliegtuig. Kinderen vanaf een jaar of 2 kunnen vaak zich al echt vermaken met Memory.

Er zijn nog heel veel meer spelletjes, zoals Ezelen, Rummikub en Kwartet die allemaal te koop zijn in een reisversie. Koop hier de leukste reisversies van bekende spellen. In het vliegtuig zijn dobbelstenen niet zo handig, tenzij je kiest voor een Tiny Tin spelletjes, zoals deze versie van Regenwormen.

Speelgoed op reis

Lees voor uit Ikke gaat vliegen en andere gepaste boeken

Voorlezen is altijd goed, zeker als je een normaal bedtijd ritueel aan wil houden in het vliegtuig. Je kunt je kind een gepast boekje cadeau doen. Voor peuters en kleuters bijvoorbeeld Nijntje gaat vliegen of Ikke gaat vliegen.

Ikke op bali

Voor kleuters is het boek Otto in de luchthaven een leuk boek om samen te lezen. Het is een boek met hele mooie illustraties en details. De ene kant van het boek gaat over het vertrek en de andere over de aankomst op bestemming. Loop samen met Otto door de luchthaven, check je bagage in, stap in het vliegtuig en neem een kijkje in de cockpit.

Voor oudere kinderen zijn er leuke boeken die ze zelf kunnen lezen met het thema vliegen of geef wat cadeau uit de Lonely Planet “Verboden voor ouders” serie. Dan kunnen ze zelf alvast lezen over de vakantiebestemming waar jullie naartoe gaan.

trunki kinderkoffer

Poppetjes en klein speelgoed

Bij onze dochter zijn kleine poppetjes ook favoriet om mee te spelen in het vliegtuig. Een setje met safaridieren, autootjes of boerderijdieren. Bij winkels zoals de Action of HEMA kun je dit vaak heel goedkoop krijgen. Laat ze niet in de originele verpakking zitten, maar doe ze in een ziplock tasje.

Niet weten wat te doen in het vliegtuig is bij ons nooit een probleem. Ze kan rustig een uur op haar stoel een fantasiespel spelen met de poppetjes. We kiezen wel bewust voor goedkope poppetjes, want vaak raken ze onderweg wel ergens iets kwijt. Een nieuwe vliegreis is dan vaak ook reden om de voorraad weer even aan te vullen.

Ook vingerpoppetjes vinden veel kinderen heel grappig. Het nadeel daarvan is dan wel weer dat je zelf een hele show moet geven voor je kind.

Spelen je kinderen thuis graag met een pop-it of met een fidget spinner? Beide nemen weinig ruimte in en zijn daardoor ideaal speelgoed voor in het vliegtuig. Ik snap zelf de lol er niet zo van, maar onze dochter kan zo een kwartier lang spelen met een pop-it.

Mulu Marriott Resort & Spa

Kleuren in het vliegtuig

Ga je vliegen met een gerenommeerde maatschappij zoals KLM of Emirates, dan krijgen je kinderen hun eerste cadeautje al van het vliegtuigpersoneel. Daar zit eigenlijk altijd wel een kleurboekje bij en een setje kleurpotloden. We nemen dus eigenlijk nooit meer kleurpotloden mee voor een lange vlucht, want die krijgt ze toch wel.

Voor korte vluchten en bij lowcost airlines is het wel handig om zelf een setje mee te nemen. Kies niet voor stiften, die kunnen te veel troep geven. Kleurpotloden zijn goed en voor jonge kinderen zijn Wasco krijtjes nog beter. Omdat die wat zwaarder zijn, blijven die beter liggen op het tafeltjes in het vliegtuig. Naast een kleurboek kun je ook kiezen voor een vakantiedoeboek met spelletjes zoals “Zoek de verschillen”. Bekijk hier leuke vakantie doeboeken.

speelgoed voor in het vliegtuig

Vliegtuigspeelgoed

Om in het thema te blijven, kun je natuurlijk ook vliegtuigspeelgoed meenemen, zoals een Duplo-set met vliegtuigje. Vooral voor peuters is er veel keuze aan vliegtuigspeelgoed dat klein, sterk en betaalbaar is. Bekijk hier het leukste vliegtuigspeelgoed voor peuters en kleuters.

Tanzania Zanzibar

Favoriete knuffel

Misschien overbodig om te vermelden, maar wat zeker mee moet, is de favoriete knuffel van je kind. Om mee te spelen, om vast te houden tijdens de spannende momenten en natuurlijk ook om mee te slapen.

jetkids bedbox

Snoep meenemen in het vliegtuig

Wil je snoep meenemen in het vliegtuig, doe dit dan met mate. Onze ervaring is dat de stewardessen je kind ook snel wat toestoppen. Ik geloof niet dat onze dochter op die leeftijd ooit zoveel snoep had gegeten als op een Etihad-vlucht waar ze heel veel chocolaatjes hadden.

spelen vliegtuig

Het is heel leuk als je kind positieve aandacht krijgt van het personeel, maar te veel snoep kan ook averechts werken. Dan zit je met een hyper kind of nog erger: een kind dat gaat huilen als de aanvoer stopt.

Als je toch kiest om zelf snoep mee te nemen, kies dan iets dat niet te veel plakt of afgeeft en waar ze echt wel even mee bezig zijn. Lolly’s zijn bij ons bijvoorbeeld favoriet en ook wat tomaatjes en rozijntjes (in ziplockbag) doen het ook altijd goed.

ziplock

10 gedachten over “Leukste speelgoed voor in het vliegtuig”

  1. Mijn dochter (nu 6) vond vorige jaar een puzzelboekje erg leuk. Ze heeft er uiteindelijk de hele vakantie er veel plezier mee gehad. Staat ook nu weer op de lijst.

  2. Toen we naar Thailand vlogen hadden we ook een tasje met speelgoed mee voor ons zoontje. Ideaal vond ik stickers die je kon hergebruiken. Daar heeft hij veel plezier aan gehad. En een tekenblok waar je je tekening op kan wegvegen. Ook ideaal. Vooral omdat we gingen backpacken, hadden we weinig ruimte voor speelgoed. Dus heb het zo praktisch mogelijk gehouden.

  3. Wij zijn fan van ” kroko loco ” vooral voor de wachttijden buiten het vliegtuig… Wat hebben we dat veel gespeeld afgelopen jaren.
    Mini figuurtjes ( die je soms kan / kon sparen bij de supermarkt) in een klein koffertje hebben ook vele uren speelplezier gegeven ?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top