Home / Voorbereiding / Vliegen / TUI met baby

TUI met baby

Hoe kindvriendelijk is vliegen met TUI met baby? De allereerste vlucht van onze dochter was toen ze tien weken oud was met Tui naar Curaçao. TUI (voor georganiseerde vakanties) en TUI fly (voorheen Arkefly) vliegen op veel routes die populair zijn onder ouders met een baby. Zo is Curacao met een baby een hele prettige reisbestemming. Andere verre bestemmingen zijn bijvoorbeeld Mexico, Thailand of Kenia maar de meeste ouders die met een baby met TUI vliegen zullen dit doen op de Europese routes.

Fijne bestemmingen met een baby binnen Europa zijn bijvoorbeeld de Canarische eilanden of Portugal. Hier heb je veel fijne hotels met alle faciliteiten die een reis met een baby makkelijk maken. Vooral buiten het hoogseizoen kan je met TUI vaak hele goede deals krijgen voor een georganiseerde vakantie inclusief vlucht. Bekijk hier de vliegbestemmingen van TUI.

Riu Gran Canaria

Regels TUI vliegen met baby

 • Voor vliegen met baby betaal je €35,- (lange vlucht) of €14,- (korte vlucht).
 • Tip bekijk ticket prijzen via Skyscanner vaak is het goedkoper om je ticket niet rechtstreeks via TUI (Arkefly) te boeken maar via een andere site.
 • Wanneer je met een baby vliegt met TUI mag je gratis een autostoeltje of  een kinderwagen/buggy mee nemen. Dus niet beide! De buggy mag eventueel mee tot aan de gate.
 • Je baby heeft recht om maximaal 10 kilo ruimbagage (naast de buggy/autostoeltje).
 • Aan boord krijgt je baby een riempje om voor opstijgen en dalen.
 • Voor entertainment moet je een schermpje huren.
fuerteventura kid all-inclusive-

Onze ervaring TUI met baby

Vluchten van TUI zitten vaak erg vol. Hierdoor heb niet zoveel kans om een extra vrije stoel te krijgen voor je baby tenzij je deze gewoon betaalt. Helemaal omdat TUI een systeem heeft onder de naam “duoseats” waarbij mensen vanaf 25 euro een reservering kunnen plaatsen op een lege stoel.  TUI (Arkefly) is een vakantiemaatschappij waardoor er veel kinderen aan boord zijn.

De goedkoopste stoelen zijn niet al te ruim (76cm). Je kunt voor een klein bedrag een ruimere stoel kopen, wat wel zo fijn is met een baby. TUI heeft weinig extra faciliteiten aan boord voor baby’s. Zo zijn er geen babybedjes aan boord. Ook zijn de regels met betrekking tot bagage aan de strenge kant. Bij andere maatschappijen mag je soms wel een autostoeltje en een buggy mee nemen en vaak meer ruimbagage. Een ander punt waar je rekening mee moet houden is dat er op sommige routes een tussenlanding plaats vindt.

Zo maken vooral in het laagseizoen vluchten naar Curaçao soms een tussenlanding op Bonaire. Of stopt een vlucht vanaf Senegal ook op Kaapverdië.

Wij vonden de stewardessen behulpzaam. Ze warmen graag een flesje voor je op.  Alles bij elkaar vonden we TUI een redelijk kindvriendelijke maatschappij om mee te vliegen met een baby. Ze doen niets bijzonders maar ook niets verkeerds. Voor ons is vooral de prijs-kwaliteit verhouding een reden om te kiezen voor deze maatschappij. Plus natuurlijk het uitgebreide aanbod van pakketreizen. Als je een vlucht plus hotel wil boeken dan is TUI gewon een goede optie.

Lees ook ons artikel: vliegen met een baby.

fuerteventura kid all-inclusive-

Tip lees onze ervaringen met andere maatschappijen:

6 gedachten over “TUI met baby”

 1. Super zo’n duidelijke blog!
  Wij gaan in oktober met onze kleine beauty naar Dubai. Ze is dan 13 maanden. Nu vraag ik mij af of de vakantiebestemming naar Dubai altijd overvol zitten ? enige ervaringen met Duoseats? Zijn deze snel gereserveerd, je moet deze stoelen 3 weken voor vertrek reserveren. Enige ervaringen mee ?

  1. Lekker, ook een mooie tijd om naar Dubai te gaan. Volgens mij zit Arke altijd flink vol maar zeker weten doe ik het niet over Dubai. Duoseats was toen bij ons geen optie, dat kan alleen als er stoelen over zijn. Ik zou het zeker proberen.

 2. Wij gaan met onze dochter van 10 maanden naar onze familie in Curacao ik vraag me af na het lezen van dit artikel of Arke wel een goede keuze is geweest aangezien er geen slaap mogelijkheden zijn. 🙁 we gaan het zien

  1. Zijn jullie al gevlogen met naar Curacao?
   Ben benieuwd naar jullie ervaring.
   Wij vliegen september met onze dochter van 1,5 voor het eerst naar en ook naar Curacao.

 3. Wij hebben een vakantie geboekt naar Lanzarote over een maand, samen met ons zoontje van dan 10 weken. Ook met ArkeFly, we zijn erg benieuwd hoe we dat gaan ervaren en vooral hoe hij het gaat ervaren 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top