Home / Voorbereiding / Vliegen / Etihad met baby

Etihad met baby

Etihad staat bekend als kindvriendelijke luchtvaartmaatschappij. We delen graag onze ervaring vliegen met Etihad met baby.

Etihad is een luchtvaartmaatschappij welke gevestigd is in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze vliegen onder andere vanaf Schiphol en Brussel met overstap naar Azië. Een stopover in Abu Dhabi met kinderen is trouwens prima te doen. Etihad heeft erg concurrerende tarieven en is daarom een populaire keuze bij Nederlandse ouders die op vakantie naar Thailand of een ander Zuid-Oost-Aziatische bestemming gaan.  Etihad heeft moderne vliegtuigen en ze promoten zichzelf nadrukkelijk als familievriendelijke luchtvaartmaatschappij met persberichten zoals de “Flying Nanny”. Een speciale stewardess die vliegen met kinderen makkelijk zou moeten maken.

Regels Etihad met baby

  • Voor vliegen met baby betaal je 10% van het volwassen tarief.
  • Wanneer je met een baby vliegt, mag je gratis een autostoeltje en/of een kinderwagen/buggy mee nemen
  • Je baby heeft recht op maximaal 23 kilo ruimbagage (naast de buggy en het autostoeltje)
  • Aan boord krijgt je baby een riempje voor opstijgen en landen
  • Babypotjes zijn aanwezig aan boord, kindermaaltijden dien je 24 uur van te voren te reserveren.
  • Kinderen ouder dan 3 jaar krijgen een speelpakket.

Onze ervaring Etihad met baby

Tijdens onze afgelopen vakantie naar Azië vlogen we 4 routes met Etihad. Onze ervaring was wisselend. Onze eerste vlucht was erg fijn. We kregen een plekje achter de wand en ondanks dat onze dochter al ouder dan 1 jaar was, kregen we ook een wiegje. Onze dochter woog toen minder dan 7,5 kilo en was ongeveer 70 cm en ze paste er dan ook prima in en viel ruim onder de gewichtslimiet van 10 kilo. We hadden wat moeite om haar in slaap te krijgen en het stewardess kwam vragen of ze wat voor ons kon doen. Gelukkig sliep ze uiteindelijk binnen een kwartier en de rest van de vlucht verliep prima.

Ook over de twee dagvluchten zijn we erg tevreden. De stoelen zijn ruim (vanaf 79 cm), het eten prima en faciliteiten (koptelefoon, tandenborstel, lekkere deken) ook. De stewardessen hadden alle tijd en vonden het geen probleem als mevrouwtje aan de wandel ging. In de kombuis werd ze enorm verwend met snoep en chocolaatjes. Ze wilden haar zelfs nog een kinderpakket geven maar voor bijvoorbeeld tekenen is ze toch echt wat te jong.

De filmpjes op het uitgebreide entertainment systeem van Etihad vielen wel in de smaak. We hadden zelf eten bij ons, maar anders was er biologische babyvoeding aanwezig geweest. Wij snappen wel waarom Etihad als kindvriendelijk bekend staat, ondanks dat we niets bewust hebben gemerkt van de “nanny service”.

vliegen baby

Onze ervaring op laatste vlucht was alleen heel anders dan op de vluchten daarvoor.  Het begon al bij het boarden, we kwamen ergens midden in het vliegtuig terecht in plaats van op plek waar de check-in ons neer zou zetten. We moesten we zelf moeite doen om dat aan te passen. Het wiegje werd opgehangen maar toen de stewardess erachter kwam dat onze dochter al ouder was dan 12 manden, werd die ook zo weer weggehaald ondanks dat het 3 weken daarvoor nog wel mocht. Regels waren nou eenmaal regels. De hele vlucht bleef ze ons ook in de gaten houden en boze blikken toewerpen. Was het riempje wel vast bij turbulentie en maakte onze dochter geen herrie.

Jammer van deze ervaring want zonder deze dame waren we vanaf nu echt ronduit Etihad-fan geweest.

Tip lees onze ervaringen met andere maatschappijen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top