Home / Voorbereiding / Vliegen / KLM met baby

KLM met baby

Hoe kindvriendelijk is vliegen met KLM met baby? Vrienden van ons vlogen recent van Canada naar Nederland en delen graag hun ervaringen.  Omdat ze in Canada wonen konden ze vliegen van Vancouver naar Amsterdam of vanaf Toronto. Uiteraard spraken we ook diverse ouders die vanuit Nederland vlogen met hun baby.

basisnet baby

Regels KLM met baby

Babytarief KLM

Voor vliegen met KLM met baby betaal je een babytarief. Dit is geen vast bedrag maar verschilt per bestemming. Het is erg lastig de opbouw hiervan te vinden maar het tarief lijkt te bestaan uit 10% van de basis ticketprijs. Daarbij komen nog bijkomende kosten zoals belastingen en toeslagen waardoor je uiteindelijk ongeveer tussen de 10-20% betaald van een volwassenen ticket. Ondanks dat een baby geen eigen stoel heeft is vliegen met KLM met een baby dus niet gratis.

Met deze manier van tarieven bereken is KLM met baby duurder dan de vijf andere maatschappijen waar onze dochter als baby mee vloog.

Tip bekijk ticket prijzen via Skyscanner vaak is het goedkoper om je ticket niet rechtstreeks via KLM te boeken maar via een andere site.

Buggy of kinderwagen mee

Wanneer je met een baby vliegt met KLM mag je gratis een kinderwagen/buggy mee nemen en een autostoeltje.

Je baby heeft recht om maximaal 10 kilo ruimbagage (naast de buggy en het autostoeltje) en op max 1 stuk handbagage tot 12 kilo.

Maaltijden

KLM adviseert zelf voor een babymaaltijd te zorgen. In onze ervaring doen ze op schiphol niet moeilijk over het meenemen van vloeistoffen van meer dan 100ml als je met een baby op reis bent. Het personeel kan een potje voeding voor je opwarmen. Voor het flesje is het wel slim om zelf een thermoskan met heet water mee te nemen. Juist omdat er voor het opstijgen vaak weinig tijd is om een flesje warm te laten maken.

vliegen met een baby
Onze dochter toen we met KLM naar Panama vlogen. Met 1 jaar was ze volgens de maatschappij nog een baby.

Reiswieg

Reiswiegjes zijn beschikbaar voor kinderen tot 65 cm en 10 kg en moet je van te voren reserveren. Je kunt dit telefonisch doen, maar helaas is dit geen honderd procent garantie. We hebben de reiswieg ook wel eens ter plekke bij het inchecken geregeld maar dan moet je hopen dat er niet veel andere baby’s op jullie vlucht zitten. op=op

Aan boord krijgt je baby een riempje voor opstijgen en landen. Die maak je vast aan je eigen riem. Ook bij turbulentie moet je kindje vast zitten.

Reisbedje reserveren bij KLM

Bij KLM kan je op intercontinentale vluchten een reiswiegje reserveren voor je baby. Bij KLM zijn reiswiegjes voor kinderen tot 65cm en maximaal 10 kilo. Je kunt een baby bedje aanvragen online door in te loggen in je boekingsgegevens of via het contactcenter. Je kunt ook wachten tot je op Schiphol bent maar als er op de vlucht veel baby’s zijn dan kunnen de goede plekken weg zijn. Als je stoelen reserveert kies dan een plek bij de rechte muur zonder stoelen voor je.

vliegen-met-kinderen

Ervaringen KLM met baby

Door Tamara: De boeking was een beetje onduidelijk en we konden ons zoontje zowel de heen- als terugvlucht niet zelf inchecken. We hadden wel een e-ticket voor hem, maar op de een of andere manier was zijn ticket niet gekoppeld aan de onze. Dus beide keren moesten we even bij de servicebalie langs. Geen probleem op zich, alleen was dus beide keren de voorste rij (die normaal gereserveerd wordt voor ouders met kinderen) al helemaal bezet. We moesten dus ‘gewoon’ helemaal achterin het vliegtuig.

De heenreis heeft de meneer naast ons een upgrade gekregen (de vlucht zat helemaal vol), zodat we een rij van 3 hadden voor ons drietjes. Ideaal: zo kon de kleine lekker tussen ons in liggen slapen.

Algoquin procincial park canada

De terugreis verliep iets minder soepel. Om te beginnen vlogen moeder en zoon alleen omdat papa al eerder terug moest voor werk en toen bleek de vlucht ook nog geannuleerd. De enige optie was om via Atlanta te vliegen. Dus in plaats van een rechtstreekse vlucht van zo’n 8 uur, moesten we nu in totaal 13 uur vliegen en ook door de douane in de VS. Gelukkig was de vlucht niet helemaal vol en kon er geschoven worden, zodat we met ons tweetjes een hele rij van 3 hadden. Zo konden we lekker samen liggen en nog even slapen.

De transfer in Atlanta was vreselijk, maar dat had uiteraard niets met de KLM te maken.

zwanger vliegen

Het vliegpersoneel was ontzettend aardig. Ons jongetje heeft zelfs de piloot op de terugvlucht nog een handje gegeven in Atlanta. Beide keren kwamen de stewardessen steeds vragen of alles goed ging en we iets nodig hadden. Bij het boarden en uitstappen hielden ze de kleine vast, zodat ik alle spullen rustig op kon ruimen/klaar kon zetten. Op beide vluchten heeft hij ook een cadeautje gekregen (slabbetje met Nijntje erop). Het grondpersoneel vertelde me ook dat ze eigenlijk altijd proberen je een extra stoel te geven als je met een baby reist, zelfs als je die niet geboekt hebt. Niets dan lof dus!

Voor de vlucht had ik alle flesjes alvast gevuld met water (op Schiphol kun je water in verpakking laten sealen bij de SeeBuyFly winkel; dit haalde ik er dan na de security check weer uit), zodat er alleen nog maar poeder bij hoefde tijdens de vlucht. Dat scheelde een boel gepriegel. 

toronto met kinderen

Meer tips: Lees ook ons artikel: vliegen met een baby. Wat is jouw ervaring met KLM met baby? 

Tip lees onze ervaringen met andere maatschappijen:

5 gedachten over “KLM met baby”

 1. Hallo in Juli geen we naar Toronto met onze kleine baby.
  We willen onze tickets nu al boeken alleen stoelselectie is niet mogelijk….
  Wat ik wel weet is dat na het boeken het is verstandig om meteen telefonisch een reiswiegje te reserveren…..maar wat met stoelen dan?
  Zorg KLM voor een juiste plekje voor ons drieën ???
  Misschien beetje rare vraag, maar we waren nooit op zo een lange reis met onze kindje geweest en we zijn gewoon bezorgd hoe gaan we zitten en/of krijgen we een beetje meer ruimte voor onze dochtertje

 2. Hoi, wat zou je adviseren als je baby iets meer weegt dan 10 kilo? (Dreumes eigenlijk van 1 jaar.) Zijn er dan ook reisbedjes beschikbaar in het vliegtuig?
  Daarnaast heb ik gelezen dat je een autostoeltje gratis mee mag nemen wanneer je een stoel boekt voor je baby. (Op die stoel kan dan het autostoeltje.) Maar als je geen stoel boekt voor je baby, mag het autostoeltje (+ de kinderwagen) dan ook gratis mee met handbagage?

  Gr, Krista

  1. Helaas meer dan 10 kilo maar nog wel op schoot zijn geen goede opties voor babybedjes. Deryan Airtraveller kan nog fijn zijn voor een lange vlucht dan slapen ze wat fijner op je benen. Als je geen stoel boekt moet het passen binnen je kilo’s maar sowieso niet als handbagage.

 3. Klopt hoor, babytarief is 10% van het full fare economy tarief op dat traject. Plus een paar belastingen (dat maakt het vaak onduidelijk). Klinkt wel super om zo met KLM te vliegen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top