KLM met baby

1
Hoe kindvriendelijk is vliegen met KLM met baby? Vrienden van ons vlogen recent van Canada naar Nederland en delen graag hun ervaringen.  Omdat ze in Canada wonen konden zie vliegen van Vancouver naar Amsterdam of vanaf Toronto.

Regels KLM met baby

  • Voor vliegen met KLM met baby betaal je een babytarief. Dit is geen vast bedrag maar verschilt per bestemming. Het is erg lastig de opbouw hiervan te vinden maar het tarief lijkt te bestaan uit 10% van de basis ticketprijs. Daarbij komen nog bijkomende kosten zoals belastingen en toeslagen waardoor je uiteindelijk ongeveer tussen de 10-20% betaald van een volwassenen ticket. Met deze manier van tarieven bereken is KLM met baby duurder dan de 5 andere maatschappijen waar onze dochter mee vloog.
  • Tip bekijk ticket prijzen via Skyscanner vaak is het goedkoper om je ticket niet rechtstreeks via KLM te boeken maar via een andere site.
  • Wanneer je met een baby vliegt met KLM mag je gratis een kinderwagen/buggy mee nemen en een autostoeltje.
  • Je baby heeft recht om maximaal 10 kilo ruimbagage (naast de buggy en het autostoeltje) en op max 1 stuk handbagage tot 12 kilo.
  • KLM adviseert zelf voor een babymaaltijd te zorgen.
  • Reiswiegjes zijn beschikbaar voor kinderen tot 65 cm en 10 kg en moet je van te voren reserveren. 0p=op
  • Aan boord krijgt je baby een riempje voor opstijgen en landen.
goedkoop vliegen met kinderen

Onze dochter toen we met KLM naar Panama vlogen. Met 1 jaar was ze volgens de maatschappij nog een baby.

Ervaringen KLM met baby

Door Tamara: De boeking was een beetje onduidelijk en we konden ons zoontje zowel de heen- als terugvlucht niet zelf inchecken. We hadden wel een e-ticket voor hem, maar op de een of andere manier was zijn ticket niet gekoppeld aan de onze. Dus beide keren moesten we even bij de servicebalie langs. Geen probleem op zich, alleen was dus beide keren de voorste rij (die normaal gereserveerd wordt voor ouders met kinderen) al helemaal bezet. We moesten dus ‘gewoon’ helemaal achterin het vliegtuig.

De heenreis heeft de meneer naast ons een upgrade gekregen (de vlucht zat helemaal vol), zodat we een rij van 3 hadden voor ons drietjes. Ideaal: zo kon de kleine lekker tussen ons in liggen slapen.
De terugreis verliep iets minder soepel. Om te beginnen vlogen moeder en zoon alleen omdat papa al eerder terug moest voor werk en toen bleek de vlucht ook nog geannuleerd. De enige optie was om via Atlanta te vliegen. Dus in plaats van een rechtstreekse vlucht van zo’n 8 uur, moesten we nu in totaal 13 uur vliegen en ook door de douane in de VS. Gelukkig was de vlucht niet helemaal vol en kon er geschoven worden, zodat we met ons tweetjes een hele rij van 3 hadden. Zo konden we lekker samen liggen en nog even slapen.
De transfer in Atlanta was vreselijk, maar dat had uiteraard niets met de KLM te maken.
Het vliegpersoneel was ontzettend aardig. Ons jongetje heeft zelfs de piloot op de terugvlucht nog een handje gegeven in Atlanta. Beide keren kwamen de stewardessen steeds vragen of alles goed ging en we iets nodig hadden. Bij het boarden en uitstappen hielden ze de kleine vast, zodat ik alle spullen rustig op kon ruimen/klaar kon zetten. Op beide vluchten heeft hij ook een cadeautje gekregen (slabbetje met Nijntje erop). Het grondpersoneel vertelde me ook dat ze eigenlijk altijd proberen je een extra stoel te geven als je met een baby reist, zelfs als je die niet geboekt hebt. Niets dan lof dus!
Voor de vlucht had ik alle flesjes alvast gevuld met water (op Schiphol kun je water in verpakking laten sealen bij de SeeBuyFly winkel; dit haalde ik er dan na de security check weer uit), zodat er alleen nog maar poeder bij hoefde tijdens de vlucht. Dat scheelde een boel gepriegel. Meer tips: Lees ook ons artikel: vliegen met een baby.
Wat is jouw ervaring met KLM met baby? 
Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

1 reactie

  1. Klopt hoor, babytarief is 10% van het full fare economy tarief op dat traject. Plus een paar belastingen (dat maakt het vaak onduidelijk). Klinkt wel super om zo met KLM te vliegen!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.