Home / Nederland / Noord-Holland / Sprookjeswonderland Enkhuizen: leuk pretpark met een peuter

Sprookjeswonderland Enkhuizen: leuk pretpark met een peuter

Heb jij al wel eens gehoord van Sprookjeswonderland? In Enkhuizen ligt het Sprookjeswonderland, een themapark vol sprookjes speciaal gericht op de allerkleinsten. Wat ons betreft dus ideaal wanneer je op zoek bent naar een leuk pretpark voor een peuter. Vaak is er in de grotere, bekende parken namelijk niet zoveel te doen voor kinderen van deze leeftijd en liggen de entreekosten ook een stuk hoger.

Sprookjeswonderland Enkhuizen

In het park zijn allerlei scènes nagebouwd van zowel de bekende als de onbekende sprookjes. Zo kun je binnenkijken bij de bekende Doornroosje, Roodkapje, de Wolf en de Zeven geitjes, maar kun je bijvoorbeeld ook luisteren en kijken naar het meer onbekende sprookje van de Suyderseemeermin.

Bij veel sprookjes is van alles te beleven. Kleine kinderen zullen hun ogen uitkijken bij alles wat er te zien is en wat beweegt, en zij zullen zich vermaken met alle verhalen die worden verteld en liedjes die worden gezongen. Bij veel sprookjes kun je ook zelf iets doen, zoals proberen het zwaard van Merlijn de Tovenaar uit de steen te trekken of over een touwbrug klimmen terwijl een Apenorkest muziek maakt.

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Alles is natuurlijk ingesteld op de lengte van kleine kinderen, zodat zij het allemaal goed kunnen zien. Naast de sprookjes zijn er ook andere thema’s, zoals een gedeelte met dieren en een gedeelte in Oosterse sferen. Daarnaast is er een heel Kabouterdorp te bezoeken, met huisjes waar de kleine kindjes gemakkelijk naar binnen kunnen gluren om te kijken wat er in welk huisje te doen is.

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Naast al deze kijk- en luisterdingen, zijn er ook een aantal activiteiten speciaal voor kleine kinderen. Er rijdt bijvoorbeeld een trein en er is een draaimolen. (Onbeperkt in de draaimolen; welk klein kind wil dat nou niet?!) Verder kun je onder andere fietsen in een rat van de rattenvanger van Hamelen, een rondje varen in een bootje, rijden op een elektrisch paardje en onder begeleiding van een volwassene autorijden in een oldtimer.

Voor de wat oudere kinderen is er ook een schommelschip en een spannende simulator van een heksenvlucht. Bovendien is er in het park een theater met een poppenvoorstelling, die een aantal keer per dag begint. Tot slot is er nog een kinderboerderij-gedeelte met onder meer koeien, geiten, schapen, wallaby’s, alpaca’s, vogels en ganzen.

Het valt op hoe alles zorgvuldig tot in detail is uitgewerkt in het sprookjesthema; zelfs de prullenbakken zijn in thema! Dat maakt het een mooi park, voor elke sprookjesliefhebber van jong en oud! Echt een leuk dagje uit met een peuter.

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Pretpark speciaal voor peuters en kleuters

Wij bezochten het park met twee peuters, een dreumes en een baby. De kinderen konden bijna alles zelfstandig ontdekken en konden vaak ook alleen in de attracties. Zo waren de peuters supertrots toen ze zelf in een bootje mochten varen!

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Wij merkten dat het park ook nog leuk is voor kleuters, want sommige dingen vonden onze peuters een tikkeltje spannend of moeilijk of her duurde te lang voor hun spanningsboog. We denken dan ook dat de ideale leeftijd om dit park te bezoeken tussen de 1 en 7 jaar is.

Zoals je kunt verwachten van een park speciaal voor kleine kinderen, is het park erg kindvriendelijk. Alles is buggy-proof en er zijn voldoende verschoningsplekken voor baby’s. Wij waren alleen wel verbaasd dat onze wandelwagen niet mee kon in het restaurant, maar daarvoor was het waarschijnlijk te klein.

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Praktische informatie voor een bezoek aan Sprookjeswonderland

De entree voor Sprookjeswonderland bedraagt € 13 vanaf 2 jaar (actueel in 2022); een bedrag wat wij zeer redelijk vinden voor een dag vermaak. 

Direct voor het park is een parkeerplaats die gratis is voor bezoekers. Vergeet alleen niet je uitrijmunt te vragen bij de kassa!

Sprookjeswonderland Enkhuizen

In het park zijn een paar kleine horecagelegenheden te vinden met ook erg kleine prijsjes. Ook is er op een aantal plekken gelegenheid om je eigen eten en drinken te nuttigen.

Helaas bezochten wij Sprookjeswonderland op een stormachtige dag met enkele flinke regenbuien. Het park is echt vooral geschikt voor droge dagen, de meeste dingen zijn namelijk buiten. Het voordeel van het slechte weer voor ons was wel dat we tussen de buien door bijna het hele park voor onszelf hadden!

Sprookjeswonderland Enkhuizen

Kortom, Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een hartstikke leuk themapark vol sprookjes,  geschikt voor dreumesen, peuters en kleuters voor een hele goede entreeprijs! Wij gaan zeker nog een keer als onze baby wat ouder is!

Lees ook onze tips voor andere pretparken voor peuters. Of juist leuke musea voor peuters. Meer tips in de regio kan je vinden in ons blog over Noord-Holland met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top