Home / Reisinformatie / Europa / Slovenie / Straža Bled – je adrenaline fix in Bled

Straža Bled – je adrenaline fix in Bled

Het meer van Bled is geweldig mooi, prachtig, magisch zelfs. Ook al ken je Slovenië niet, dan heb je vast ooit een foto van dit meer gezien. Ondanks de schoonheid van het meer maakt het dorpje Bled een heel andere indruk. Druk, toeristisch en zelfs een beetje oubollig, totdat we de Straža adventure mountain ontdekten.

klimbos bled

Het dorpje Bled

Het dorpje is supertoeristisch en de wegen één doorlopende file. Waar je in de rest van het land al snel een gevoel van avontuur hebt, lopen hier de oudere stelletjes en heel veel toergroepen met Aziaten, die helemaal fan zijn van Slovenië. Bekijk je het kerkje en het kasteel dan kan je er niet omheen. Voor zelfstandige reizigers en gezinnen die Slovenië met kinderen bezoeken lijkt Bled toch vooral een leuke fotostop en dan snel door naar bijvoorbeeld de super mooie Vintgar kloof of meer authentiekere dorpjes zoals Radovljica in de omgeving.

Gelukkig is er Straža Bled. Op deze heuvel kan je rodelen, ziplijnen, met een kabelbaan omhoog en een adventure course doen in het Adventure Park Bled. Super leuk. Dus heb je het meer van Bled en het kasteel gezien en weet je niet wat te doen in Bled? Bezoek je Bled met kinderen of heb je een adventure fix nodig? Je hoeft niet ver te zoeken ga gewoon naar de Straža heuvel.

Straža heuvel Bled

De Straža heuvel is  één van de heuvels gelegen rondom het meer van Bled. Je hebt hier niet alleen een mooi uitzicht maar kunt hier van alles doen. Zowel bovenaan als onderaan de heuvel zit een horeca gelegenheid. Helemaal in de ontspannen blokhut stijl die past op deze locatie.

Straža heuvel Bled
Straža heuvel Bled

Je zult altijd beneden aan moeten beginnen.  Alleen hier kan je parkeren en mag je met de auto komen. Je kunt je hier makkelijk een halve tot hele dag vermaken.

Rodelbaan Bled

In de winter kan je hier skiën en daarom is er een permanente kabelbaan met stoeltjeslift. Deze brengt je van beneden aan de Straža heuvel naar de top waar het advenure park ligt en de zomer rodelbaan. Neem naar beneden weer de kabelbaan voor het mooiste uitzicht.

Straža heuvel Bled

Rodelen Bled

We hadden met onze dochter van 3 al een rodelbaan gedaan in Duitsland dus we wisten dat ze het leuk zo vinden. Dit is alleen wel een baan van een hele andere orde. Supersteil naar beneden kan je hier enorme snelheden halen. De remmen zijn dan ook goed getest. Maar wat vet, zeker met het uitzicht over het meer. Koop maar direct een kaartje voor 3 keer want 1 keer is echt niet genoeg.

Rodelbaan Bled
rodelen Bled
Rodelbaan Bled

Family Adventure Park Bled

Het family adventure park in Bled is een erg leuk klimbos waar je met het hele gezin terecht kan. Er zijn 5 verschillende routes. Eerst ga je met een gids oefenen op een oefenbaan en als dat goed gaat kan je zelf met het gezin op pad. Wat ons betreft een aanrader voor je vakantie in Slovenië met kinderen.

Parcours voor kindjes van 4-7 jaar

Klimbos Bled

Eigenlijk was onze dochter nog wat te jong want pas 3 en het jongste parcours is vanaf 4 jaar maar “papa, ik wil ook”.

Klimbos Bled

Als supertrotse ouders lieten we haar natuurlijk gaan. Opperste concentratie en bijna het hele parcours heeft ze in haar eentje gedaan. Het traject ligt 1 tot 2,5 meter boven de grond en is dus ook echt goed te doen voor jongere kinderen. Dit is het enige parcours zonder zipline maar omdat ze dat ook wou doen mocht ze op een oefenbaantje ook ziplijnen.

Klimbos Bled
Klimbos Bled

De andere klimbos routes

Naast deze route is er een vanaf 6, een vanaf 8, een vanaf 11 en een vanaf 12 jaar. Afhankelijk van de leeftijd van je kinderen kan je dus meerdere klimbos routes doen. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik de rode route vanaf 12 jaar voor mijzelf al te pittig zou vinden.

Entree is in principe voor 2 uur maar als het niet druk is mag je zolang blijven als je zin hebt.

Klimbos Bled
Klimbos Bled

Sprookjesbos Bled

Speciaal voor de wie met kleine kinderen naar Bled gaat is er onderaan Straža ook nog het Land of Slovenian Folk Tales. Helaas was  het niet open tijdens ons bezoek. Wanneer dit wel het geval is, lopen hier acteurs rond die belangrijke figuren uit Sloveens folklore voorstellen en die met je kinderen gaan knutselen, ze kunnen schminken of helpen met het bakken van een broodje. 

Sprookjesbos Bled
Klimbos Bled

We bezochten Slovenië in samenwerking met Mijn Slovenië, dat je advies kan geven over wat te doen in dit mooie land.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top