Home / Reisinformatie / Europa / Slovenie / Alle tinten groen, een wandeling door de Vintgar Kloof

Alle tinten groen, een wandeling door de Vintgar Kloof

De Vintgar kloof ligt vlakbij Bled en is wat ons betreft een must-visit tijdens je vakantie in Slovenië. Tijdens de wandeling zie je water in alle tinten groen. De wandeling door de kloof is maar 1,6 kilometer lang maar met de vele fotostops ben je toch wel even onderweg.

vintgar kloof

Een wandeling door de Vintgar Kloof

Er zijn twee begin-/eindpunten voor de wandeling door de Vintgar Kloof en aan beide kanten is een klein restaurantje en kan je entree betalen (zie geld & budget Slovenië) . Wij kozen ervoor om stroomafwaarts te lopen en gingen deze weg weer terug omdat onze auto daar stond.

Het eerste stukje was het nog erg druk maar gelukkig verspreidde de mensenmassa zich daarna en hadden we hele stukken waar we weinig anderen tegen kwamen.

Check ook deze toffe reis van een week voor gezinnen. Van Apenreizen inclusief accommodatie en activiteiten zoals een bezoek aan de Vintgar Kloof.

vintgar kloof
vintgar kloof

In het geval van de Vintgar kloof is het echt zo dat beelden meer spreken dan woorden. Het is niet de meest spectaculaire kloof die we ooit bezochten of degene met de stoerste loopbruggen (dat waren de Gorges de Fier in Frankrijk) maar het is gewoon een hele mooie korte wandeling.

Ondanks de lichte regen brak de zon af en toe door en dan veranderde het water direct in vele tinten groen. Je loopt deels over houten paden deels over een zandpad langs het water. Altijd is de rivier dichtbij of schittert deze door de bomen. Op sommige plekken kan je zelf helemaal bij het water komen.

vintgar kloof
vintgar kloof
vintgar kloof

De kloof werd in 1891 bij toeval ontdekt en al 2 jaar later werd deze dankzij de verschillende houten bruggen toegankelijk gemaakt voor het publiek. Niet verwonderlijk dus dat dit een van de meest bekende bezienswaardigheden rondom Bled, en zelfs van heel Slovenië is.

Als je de foto’s van toen en nu bekijkt lijkt er gelukkig weinig veranderd te zijn. De Slovenen zijn er echt in geslaagd de Vintgar kloof nog net zo mooi te houden.

Helemaal aan het einde kom je bij een waterval, met regenboog. Een passend einde van de mooie wandeling.

vintgar kloof

De Vintgar kloof met kinderen

Een wandeling door de Vintgar Kloof is zeker een goed idee met kinderen. Maar let op dat de houten paden best wel glad en nat kunnen zijn. Op de wat hogere stukken is er een reling op de lagere stukken is er niets.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij deze wandeling meer de moeite vonden dan onze dochter die in slaap viel bij Marcel op de rug.

Je kunt een buggy meenemen in de kloof. We zagen verschillende ouders dit doen. Hoewel ik helemaal voorstander ben van je kinderen lekker overal mee naar toe nemen vonden we dit toch niet handig. De paden zijn op bepaalde plekken best smal en een buggy blokkeert dan de hele boel. Neem dus een baby of peuterdrager mee veel handiger.

Vintgar kloof
Vintgar kloof bled wandeling
Vintgar kloof bled wandeling

5 gedachten over “Alle tinten groen, een wandeling door de Vintgar Kloof”

 1. Rianne Vd valk

  Het is echt een prachtige wandeling! Aanrader!

  Buggy meenemen is niet (meer) toegestaan. En zou ook niet handig zijn met de ongelijkheden en traptreden.

  Met kleine kinderen die mogelijk niet het hele stuk kunnen lopen, zou ik beginnen bij de Slap Sum waterval. Dan heb je de watervallen aan het begin van je tocht, en kun je er evt voor kiezen om halverwege de kloof om te keren.

 2. nelleke barte

  ziet er erg mooi uit. wanneer (maand) waren jullie hier en is het er erg druk?
  groetjes nelleke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top