Alle tinten groen, een wandeling door de Vintgar Kloof

5

De Vintgar kloof ligt vlakbij Bled en is wat ons betreft een must-visit tijdens je vakantie in Slovenië. Tijdens de wandeling zie je water in alle tinten groen. De wandeling door de kloof is maar 1,6 kilometer lang maar met de vele fotostops ben je toch wel even onderweg.

vintgar kloof

Een wandeling door de Vintgar Kloof

Er zijn twee begin-/eindpunten voor de wandeling door de Vintgar Kloof en aan beide kanten is een klein restaurantje en kan je entree betalen (zie geld & budget Slovenië) . Wij kozen ervoor om stroomafwaarts te lopen en gingen deze weg weer terug omdat onze auto daar stond.

Het eerste stukje was het nog erg druk maar gelukkig verspreidde de mensenmassa zich daarna en hadden we hele stukken waar we weinig anderen tegen kwamen.

vintgar kloof vintgar kloof

In het geval van de Vintgar kloof is het echt zo dat beelden meer spreken dan woorden. Het is niet de meest spectaculaire kloof die we ooit bezochten of degene met de stoerste loopbruggen (dat waren de Gorges de Fier in Frankrijk) maar het is gewoon een hele mooie korte wandeling.

Ondanks de lichte regen brak de zon af en toe door en dan veranderde het water direct in vele tinten groen. Je loopt deels over houten paden deels over een zandpad langs het water. Altijd is de rivier dichtbij of schittert deze door de bomen. Op sommige plekken kan je zelf helemaal bij het water komen.

vintgar kloof

vintgar kloofvintgar kloofDe kloof werd in 1891 bij toeval ontdekt en al 2 jaar later werd deze dankzij de verschillende houten bruggen toegankelijk gemaakt voor het publiek. Niet verwonderlijk dus dat dit een van de meest bekende bezienswaardigheden rondom Bled, en zelfs van heel Slovenië is.

Als je de foto’s van toen en nu bekijkt lijkt er gelukkig weinig veranderd te zijn. De Slovenen zijn er echt in geslaagd de Vintgar kloof nog net zo mooi te houden.

Helemaal aan het einde kom je bij een waterval, met regenboog. Een passend einde van de mooie wandeling.

vintgar kloof

De Vintgar kloof met kinderen

Een wandeling door de Vintgar Kloof is zeker een goed idee met kinderen. Maar let op dat de houten paden best wel glad en nat kunnen zijn. Op de wat hogere stukken is er een reling op de lagere stukken is er niets.

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat wij deze wandeling meer de moeite vonden dan onze dochter die in slaap viel bij Marcel op de rug.

Je kunt een buggy meenemen in de kloof. We zagen verschillende ouders dit doen. Hoewel ik helemaal voorstander ben van je kinderen lekker overal mee naar toe nemen vonden we dit toch niet handig. De paden zijn op bepaalde plekken best smal en een buggy blokkeert dan de hele boel. Neem dus een baby of peuterdrager mee veel handiger.

Vintgar kloof

Vintgar kloof bled wandeling

Vintgar kloof bled wandeling

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

5 reacties

 1. Rianne Vd valk on

  Het is echt een prachtige wandeling! Aanrader!

  Buggy meenemen is niet (meer) toegestaan. En zou ook niet handig zijn met de ongelijkheden en traptreden.

  Met kleine kinderen die mogelijk niet het hele stuk kunnen lopen, zou ik beginnen bij de Slap Sum waterval. Dan heb je de watervallen aan het begin van je tocht, en kun je er evt voor kiezen om halverwege de kloof om te keren.

 2. nelleke barte on

  ziet er erg mooi uit. wanneer (maand) waren jullie hier en is het er erg druk?
  groetjes nelleke

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.