Home / Reisinformatie / Azie / Thailand / Thailand met baby, handige tips voor een fijne vakantie

Thailand met baby, handige tips voor een fijne vakantie

Een reis naar Thailand met baby steeds meer ouders kiezen ervoor. Wij gingen zelf met onze 1 jaar oude baby op vakantie in Thailand maar we kwamen ze nog veel jonger tegen. Zoals de ouders met baby van nog geen drie maanden die van de luxe bevallingsverlofregeling in scandinavie gebruik maakten om een paar maanden in Thailand met baby door te brengen.

Dheva Mantra Resort zwembad

Ook diverse van onze andere bloggers gingen met een kindje jonger dan twee jaar naar Thailand. Waarom ook niet, Thailand is een ideale bestemming voor de eerste keer ver weg. De meeste baby’s zijn makkelijke reisgenoten. Als papa en mama maar in de buurt zijn is je baby gelukkig. Als je er zelf ontspannen in staat en geniet van je vakantie zal je kindje dat ook merken. Thailand is een heerlijke bestemming en niet voor niets zeer geliefd bij allerlei soorten toeristen.

Thailand met baby

Het heeft een aangenaam klimaat, veel afwisseling van bruisende steden tot heerlijke stranden. Het cliché van de vriendelijke lachende Thai gaat in de meeste gevallen ook echt op.

Naast dat het een fijne vakantiebestemming is heeft Thailand ook het voordeel dat medische voorzieningen goed zijn. Al moet je dan niet op een van de afgelegen eilanden gaan zitten.

Thailand met baby

Ik krijg veel vragen over malaria in Thailand en wat dit betekend voor een reis met een baby. Zowel wijzelf als meerdere van onze bloggers voor een reis naar Thailand niks geslikt. Dit werd toen onze dochter een baby was ook niet aanbevolen, ook niet voor de grensstreek met bijvoorbeeld Cambodja.

Het LCR heeft de adviezen aangepast waardoor voor jonge kinderen nu eerder wordt aangeraden om preventief te slikken. Ondanks dat het risico in Thailand de afgelopen jaren volgens alle statistieken juist kleiner is geworden. Mijn advies is om gewoon je gezonde verstand te gebruiken, waar ga je precies naar toe?, in wat voor een soort accommodatie verblijf je? en ga je in het droge of regenseizoen? Voelt het niet veilig pas dan je route aan. Uiteraard moet je nog steeds goed smeren want in Thailand komt ook Dengue voor. Wij gebruikten zelf CarePlus zonder Deet, dit is geschikt voor baby’s vanaf 3 maanden.

Koh Kood thailand met baby

Tips Thailand met baby

Koop een oprolbaar rietenmatje. Je kunt dit in een restaurant of zelf op straat (mocht je bij een straatstalletje eten) neerleggen. Zo kan je kindje veilig kruipen en rollen.

Autostoeltjes worden wel steeds normaler in Thailand maar je kunt er nog niet op vertrouwen dat elke taxi wel een autostoeltje heeft. Neem er zelf een mee of huur een auto bij een van de betere verhuurbedrijven. In de bus moet je bereid zijn je kindje op schoot te houden. Treinen zijn een goed alternatief voor lange afstanden.

Neem een paar dagen de tijd voor jezelf en je kindje om te wennen aan de warmte en het tijdverschil. Bangkok is druk, Kanchanaburi en Ayuthaya zijn goede alternatieven voor de eerste dagen. (lees ook jetlag met baby)

In Thailand is het warm en de meeste baby’s maak je dan ook blij met een koud flesje maar je kunt voor de zekerheid een dompelaar meenemen om op je kamer warm water te maken.

thailand babyvoeding
thailand babyvoeding

Baby producten zoals luiers en billendoekjes zijn makkelijk te vinden. Voor melkpoeder moet je echter je eigen Nederlandse merk meenemen. Potjes babyvoeding zijn in Thailand verkrijgbaar maar daarvoor moet je naar de grotere supermarkten. In Bangkok bijvoorbeeld die in Emporium.

Thai zijn gek op kinderen en helemaal op schattige blonde babies. Wees erop voorbereid overal veel aandacht te krijgen.

Check met je consultatiebureau en een reizigersvaccinatie centrum. Vanwege het mazelen risico kan die injectie eventueel eerder gegeven worden.  (Lees ook gezond op reis met baby)

Dheva Mantra Kanchanaburi waterval

Hotels hebben wel babybedjes maar niet altijd met een klamboe. Neem zelfs een klamboe mee of een bedje zoals de Deryan Travel cot.

Veel speelgoed dat in Thailand te koop is ziet er nogal dubieus uit met kleine onderdelen. Neem zelf wat te spelen mee voor je baby (lees speelgoed mee op reis).

Thailand is goedkoop en je kunt accommodatie krijgen voor prijzen waar je in Europa alleen van kunt dromen. Kijk uit naar plekken met babyzwembad, restaurant op babyfoon afstand of zelfs een babysitservice als is het maar een paar dagen. Check hier onze tips voor kindvriendelijke hotels in Thailand.

Thailand met baby

20 gedachten over “Thailand met baby, handige tips voor een fijne vakantie”

 1. Hi, mijn partner en ik willen graag met de baby een keer naar Thailand. Alhoewel wij niet denken aan vaccineren, vind ik het nog lastig om te weten wat te doen. Ik geloof in andere gezondheids dingen en wil me ook niet gek maken.. waarschijnlijk gaan we in december naar Thailand en dan is hij net een jaar geworden. Any tips

 2. Goedendag.

  Ik wil al heel lang naar Thailand en toen de Corona regels om waren was in zwanger. Nu in mei begin juni is mijn dochter 10 maanden. Ik lees alleen gezinnen vanaf 1,5 jaar. Zal ik nog even wachten met Thailand? Is ze niet te jong? En is het wel een goed seizoen om dan te gaan?

  1. Nee hoor gaan ook echt genoeg gezinnen heen met jongere kinderen. Onze dochter was echt net 1 maar zag ook baby’s van 3 maanden. Enige wat je even moet checken is de mazzelen of die eerder gezet kan woorden.

 3. Hi! Volgend jaar (mei/juni/juli) willen wij met onze dan 1,5 jaar oude dochtertje, gaan backpacken door Azië. Tijdens onze eerdere twee reizen zijn we allebei flink ziek geworden, de wel bekende buikproblemen. Terwijl wij best goed opletten met waar we wat eten. Hoe voorkom ik dat mijn dochtertje ziek wordt, of beter gezegd hoe verklein ik de kans..? Ik zie het namelijk qua eten nog niet helemaal zitten. Is er in de 7/11 ook iets van babyvoeding (potjes) te koop of bijvoorbeeld gepureerd fruit, om het een beetje af te wisselen?
  Ik ben benieuwd wat andermans ervaringen zijn met eten op deze leeftijd in Azië :-).

  1. Nee alleen de grote supermarkten dus bijvoorbeeld in de winkelcentra in Bangkok. Bij een kleine 7/11 buurtwinkel zal je geen potjes tegen komen. Onze dochter at op die leeftijd (jonger al) gewoon fruit en een beetje rijst. Ook at ze met ons mee ook streetfood. Nu nog steeds en nog nooit ziek geworden door eten daar. Dus vooral niet te panisch zijn wellicht hebben jullie gewoon pech gehad.

 4. Natalie Rijneveen

  Hoe hebben jullie het gedaan met vervoer? Zonder autostoel? Meenemen vind ik wel pittig met 2 kids. Benieuwd naar ervaringen

  1. We hebben geen autostoel meegenomen. Gewoon op schoot zoals ze daar ook doen of in de babydrager wanneer ze te bewegelijk was. Ging maar om korte taxi-ritjes de rest met de bus of trein. Autostoel is dan sowieso geen optie omdat je die toch niet vast kunt zetten.

 5. Hey,
  ik vroeg me af hoe zit het eigenlijk zit met die babysitservice?

  wij gaan in november 3weken naar Thailand met onze dochter van 1.5 en mijn schoonouders.
  kijk er enorm naar uit.
  we blijven niet op 1 plaats maar zijn ook geen backpakkers. We zijn er zelf al 2x geweest en ons hart daar verloren .
  Hoe dichter het komt, hoe meer stress ik toch wel krijg … je moet wel aan wat dingen denken he 🙂

   1. Hi, Lees ik goed dat jullie met een kindje van rond een jaar in Thailand zijn geweest? Wij gaan in december een maand (gepland) backpacken onder andere naar Pai en Trat, bestemmingen waar malaria voorkomt volgens de kaart. Nu twijfelen we er over om deze bestemmingen toch te slippen vanwege het risico of nalatige junior te geven (kindje weegt al bijna 11kg). Ik ben benieuwd wat jullie destijds hebben besloten?

    1. Ik weet niet waar je bent geweest, wij hebben zelf slechte ervaringen met bijvoorbeeld de GGD. Wij hebben voor Thailand nog nooit malariapillen geslikt (ook niet de 2 keer dat we in Trat zijn geweest). Vaak kijken ze op een kaartje van een a4-tje groot en hebben zelf helemaal geen kennis van het gebied. Ik zou zeker niet aan de Malarone gaan met zo’n jong kindje. December ook nog eens het droge seizoen.

     1. HI, waar hebben jullie advies ingewonnen? Wij gaan in december ook naar Thailand met onze dochters van 4 en 1,5. Wij hebben afgelopen week het advies van de GGD gekregen om hen preventief Malaria pillen te laten nemen. Dit wil ik liever uiteraard niet maar ik wil daar ook niet bij iedere mug ongerust zijn. (uiteraard zullen we wel de voorzorgmaatregelen nemen als lange kleding en muggenspray etc.) Ik zit erg in dupio om wellicht elders nog advies in te winnen. Wij gaan overigens naar Bangkok, Krabi, Koh Lanta en terug via Singapore.

     2. Check even mijn blog over Thailand daar heb ik wat geschreven over dit issue. Risico’s in Thailand zijn alleen maar kleiner geworden maar toch schrijft Nederland nu medicatie voor voor gebieden waar andere landen dat niet doen.

 6. Natuurlijk. Mijn man en ik backpacken al 16 jaar. Thailand hebben we dan ook vaker aangedaan. Maar nog nooit met een kleine. Dit wordt onze tweede reis bestemming als gezin. Heb er zin in!

 7. Goede bruikbare tips… Wij zijn er hard over na aan het denken volgend jaar met onze 1-jarige dreumes richting Thailand te gaan (backpacken). Mijn man twijfelt nog heel erg, maar ik ben om… Wie weet moet ik hem dit maar eens laten lezen. 🙂

  1. En? Is je man ook al om? Wij zijn ook van plan deze zomer met onze dan 1-jarige dochter naar Thailand te gaan. Aangezien wij ook altijd hebben gebackpackt ben ik wel benieuwd wat jullie ideeën zijn om toch nog een avontuurlijke reis te hebben (niet 2 wk luxe resort) mét baby! Dus als je tips hebt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top