Thailand met baby – 10 tips

13

Een reis naar Thailand met baby steeds meer ouders kiezen ervoor. Wij gingen zelf met onze 1 jaar oude baby op vakantie in Thailand maar we kwamen ze nog veel jonger tegen. Zoals de ouders met baby van nog geen drie maanden die van de luxe bevallingsverlofregeling in scandinavie gebruik maakten om een paar maanden in Thailand met baby door te brengen.

Thailand met baby

Waarom ook niet, Thailand is een ideale bestemming voor de eerste keer ver weg. De meeste baby’s zijn makkelijke reisgenoten. Als papa en mama maar in de buurt zijn is je baby gelukkig. Als je er zelf ontspannen in staat en geniet van je vakantie zal je kindje dat ook merken. Thailand is een heerlijke bestemming en niet voor niets zeer geliefd bij allerlei soorten toeristen. Het heeft een aangenaam klimaat, veel afwisseling van bruisende steden tot heerlijke stranden. Het cliché van de vriendelijke lachende Thai gaat in de meeste gevallen ook echt op. Naast dat het een fijne vakantiebestemming is heeft Thailand ook het voordeel dat medische voorzieningen goed zijn. Al moet je dan niet op een van de afgelegen eilanden gaan zitten.

10 Tips Thailand met baby

 • Koop een oprolbaar rietenmatje. Je kunt dit in een restaurant of zelf op straat (mocht je bij een straatstalletje eten) neerleggen. Zo kan je kindje veilig kruipen en rollen.
 • Autostoeltjes zijn niet normaal in Thailand. Neem er zelf een mee of huur een auto bij een van de betere verhuurbedrijven. In de bus moet je bereid zijn je kindje op schoot te houden. Treinen zijn een goed alternatief voor lange afstanden.
 • Neem een paar dagen de tijd voor jezelf en je kindje om te wennen aan de warmte en het tijdverschil. Bangkok is druk, Kanchanaburi en Ayuthaya zijn goede alternatieven voor de eerste dagen. (lees ook jetlag met baby)
 • In Thailand is het warm en de meeste baby’s maak je dan ook blij met een koud flesje maar je kunt voor de zekerheid een dompelaar meenemen om op je kamer warm water te maken.
 • Baby producten zoals luiers en billendoekjes zijn makkelijk te vinden. Voor melkpoeder moet je echter je eigen Nederlandse merk meenemen. Potjes babyvoeding zijn in Thailand verkrijgbaar maar daarvoor moet je naar de grotere supermarkten. In Bangkok bijvoorbeeld die in Emporium.
 • Thai zijn gek op kinderen en helemaal op schattige blonde babies. Wees erop voorbereid overal veel aandacht te krijgen.
 • Check met je consultatiebureau en een reizigersvaccinatie centrum. Vanwege het mazelen risico kan die injectie eventueel eerder gegeven worden.  (Lees ook gezond op reis met baby)
 • Hotels hebben wel babybedjes maar niet altijd met een klamboe. Neem zelfs een klamboe mee of een bedje zoals de Deryan Travel cot.
 • Veel speelgoed dat in Thailand te koop is ziet er nogal dubieus uit met kleine onderdelen. Neem zelf wat te spelen mee voor je baby (lees speelgoed mee op reis).
 • Thailand is goedkoop en je kunt accommodatie krijgen voor prijzen waar je in Europa alleen van kunt dromen. Kijk uit naar plekken met babyzwembad, restaurant op babyfoon afstand of zelfs een babysitservice als is het maar een paar dagen. Check hier onze tips voor kindvriendelijke hotels in Thailand.

Zou jij Thailand overwegen met een baby?

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

13 reacties

 1. Hi! Volgend jaar (mei/juni/juli) willen wij met onze dan 1,5 jaar oude dochtertje, gaan backpacken door Azië. Tijdens onze eerdere twee reizen zijn we allebei flink ziek geworden, de wel bekende buikproblemen. Terwijl wij best goed opletten met waar we wat eten. Hoe voorkom ik dat mijn dochtertje ziek wordt, of beter gezegd hoe verklein ik de kans..? Ik zie het namelijk qua eten nog niet helemaal zitten. Is er in de 7/11 ook iets van babyvoeding (potjes) te koop of bijvoorbeeld gepureerd fruit, om het een beetje af te wisselen?
  Ik ben benieuwd wat andermans ervaringen zijn met eten op deze leeftijd in Azië :-).

  • Nee alleen de grote supermarkten dus bijvoorbeeld in de winkelcentra in Bangkok. Bij een kleine 7/11 buurtwinkel zal je geen potjes tegen komen. Onze dochter at op die leeftijd (jonger al) gewoon fruit en een beetje rijst. Ook at ze met ons mee ook streetfood. Nu nog steeds en nog nooit ziek geworden door eten daar. Dus vooral niet te panisch zijn wellicht hebben jullie gewoon pech gehad.

 2. Natalie Rijneveen on

  Hoe hebben jullie het gedaan met vervoer? Zonder autostoel? Meenemen vind ik wel pittig met 2 kids. Benieuwd naar ervaringen

  • We hebben geen autostoel meegenomen. Gewoon op schoot zoals ze daar ook doen of in de babydrager wanneer ze te bewegelijk was. Ging maar om korte taxi-ritjes de rest met de bus of trein. Autostoel is dan sowieso geen optie omdat je die toch niet vast kunt zetten.

 3. Hey,
  ik vroeg me af hoe zit het eigenlijk zit met die babysitservice?

  wij gaan in november 3weken naar Thailand met onze dochter van 1.5 en mijn schoonouders.
  kijk er enorm naar uit.
  we blijven niet op 1 plaats maar zijn ook geen backpakkers. We zijn er zelf al 2x geweest en ons hart daar verloren .
  Hoe dichter het komt, hoe meer stress ik toch wel krijg … je moet wel aan wat dingen denken he 🙂

 4. Natuurlijk. Mijn man en ik backpacken al 16 jaar. Thailand hebben we dan ook vaker aangedaan. Maar nog nooit met een kleine. Dit wordt onze tweede reis bestemming als gezin. Heb er zin in!

 5. Goede bruikbare tips… Wij zijn er hard over na aan het denken volgend jaar met onze 1-jarige dreumes richting Thailand te gaan (backpacken). Mijn man twijfelt nog heel erg, maar ik ben om… Wie weet moet ik hem dit maar eens laten lezen. 🙂

  • En? Is je man ook al om? Wij zijn ook van plan deze zomer met onze dan 1-jarige dochter naar Thailand te gaan. Aangezien wij ook altijd hebben gebackpackt ben ik wel benieuwd wat jullie ideeën zijn om toch nog een avontuurlijke reis te hebben (niet 2 wk luxe resort) mét baby! Dus als je tips hebt!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.