Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Het Ruhrgebied met kinderen, beleef het helemaal met de RUHR.TOPCARD

Het Ruhrgebied met kinderen, beleef het helemaal met de RUHR.TOPCARD

Natuurlijk wil je naar het Ruhrgebied met kinderen. Deze Duitse regio mag dan bekend staan omdat er veel industrie is, je kunt er zeker ook natuur vinden. Bovendien zitten de steden Duisburg, Essen, Bochum, Dortmund, Hagen, Oberhausen, Gelsenkirchen en Hamm vol met toffe musea, klimparken, zwembaden en andere activiteiten voor kinderen. Met Movie Park Germany, waterskiparken en overdekte skihallen voor wie wat meer adrenaline zoekt.

Het Ruhrgebied is zo gevarieerd dat je er, ongeacht de leeftijd van je kinderen, een geweldig dagje, weekend of langere vakantie kunt plannen. Steden zoals Duisburg en Essen zijn vanuit Utrecht maar twee uur rijden. Het Ruhrgebied ligt echt om de hoek, waardoor je minder reistijd hebt en meer tijd hebt om ter plekke te genieten. Het enige lastige is om te kiezen waar je heen gaat en wat je wil doen.

hamm maximilianpark

RUHR.TOPCARD: ideaal voor gezinnen

“Waarom ken ik dit nog niet?” is het eerste wat ik dacht toen ik hoorde van de RUHR.TOPCARD. Terwijl deze kaart toch al meer dan tien jaar bestaat, is hij bij ons Nederlanders nog niet zo bekend. Terwijl het in mijn optiek echt super leuk is om aan te schaffen en er het hele jaar gebruik van te maken. De RUHR.TOPCARD is namelijk geen regiokaart zoals je wel vaker tegenkomt, maar een pas welke een heel kalenderjaar geldig is.

Bochum dierentuin

Je koopt eenmalig een RUHR.TOPCARD en kunt dan een jaar lang naar gratis naar meer dan 95 attracties en krijgt op nog eens 50 plekken 50% korting. Dat zijn ook echt serieus leuke attracties, zoals de dierentuinen van Duisburg, Wuppertal en Bochum. Veel van de musea in het Ruhrgebied draaien om industriecultuur, zoals de Zeche Zollverein, maar ook Science musea voor kinderen. Ook kun je gratis waterskiën, met de bobbaan en naar heel veel zwembaden. De plekken waar je korting krijgt, zijn bijvoorbeeld pretparken, klimparken en indoor skihallen.

Meestal mag je ergens één keer per jaar gratis naartoe, de korting is soms ook geldig voor meerdere bezoeken.

Bergbaumuseum ruhrgebied

De kaart kost in 2021 €56,- voor volwassenen en €36 voor kinderen. Wij hadden onze kaart er na één weekendje er al uit. Mede doordat we wat duurdere dingen ondernamen, zoals waterskiën, bespaarden we zelfs ruim dertig euro. Dus vervolg dagjes weg en weekendjes de rest van het jaar waren een bonus.

De RUHR.TOPCARD kun je niet alleen gebruiken in het Ruhrgebied. Er zijn ook ook aantal attracties in het Sauerland, de Nederrijn en zelfs in Nederland (o.a. Slagharen, Burgers Zoo) die meedoen. Check hier direct de website van de RUHR.TOPCARD en plan jullie volgende activiteit.

RUHR. TOPCARD

6x Rijn en Ruhrgebied met kinderen

Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Ik geef je zes ideeën voor een fijn weekend weg in het Rijn en Ruhrgebied met kinderen. Allemaal met veel activiteiten die je kunt doen met de RUHR.TOPCARD.

Hamm, de onbekende stad in het Ruhrgebied

Hamm is een van de onbekendste steden in het Ruhrgebied. Als je het hebt over het Ruhrgebied met kinderen mag Hamm echt niet ontbreken. De stad ligt wat verder apart van de andere steden in een groenere omgeving. Je hebt hier het fantastische Maximilianpark met enorme glazen olifant en een vlindertuin, maar vooral ook enorm veel speeltuinen. Van lekker kliederen met water in de waterspeelplek tot klimmen op het miniklimparcours.

hamm maximianpark

Vanaf 120cm kan je ook terecht bij het Kletterpark Hamm, een uitdagend klimpark met veel verschillende routes. Deze ligt naast de dierentuin van Hamm. Die is wat kleiner, maar erg leuk ook met jonge kinderen.

Natuurlijk moet je ook naar Maxi Erlebnistherme Bad Hamm. Een groot zwembad met ook een saunawelt. Er zijn hier glijbanen, een heerlijk buitenbad en ook een leuk gedeelte voor peuters en kleuters.

hamm klimpark
hamm waterski

Voor oudere kinderen vanaf 10 jaar is er Waterski Hamm. Ook wanneer, zoals bij ons, maar één iemand uit het gezin gaat, is het een fijne plek. Met een strandje om te zwemmen, grasvelden om te chillen en een restaurant. Waar je prima kunt kijken naar de capriolen op het water.

Lees ook ons uitgebreide blog over een Hamm met kinderen.

Veelzijdig Bochum

Wil je veel afwisseling? Kies dan voor Bochum. Deze afwisselende stad heeft de industriecultuur die je in het Ruhrgebied veel tegenkomt. In het Deutsches Bergbau-Museum Bochum leer je meer over de historie van de regio en kun je ook een rondleiding volgen door de “mijn”. Terwijl liefhebbers van oude (stoom)treinen absoluut naar het treinmuseum moeten gaan (Eisenbahnmuseum). In het planetarium leer je over de ruimte en planeten. Het is ook een stad waar je uitstekend kunt winkelen. Eten doe je natuurlijk in de Bermuda3Eck vol met barretjes en restaurantjes. We gingen ook een avond blacklight minigolfen, wat onze dochter geweldig vond. Ben je musical fan, dan kun je (op bepaalde data) naar de show STARLIGHT EXPRESS.

Bergbaumuseum bochum

Bochum heeft een groene dierentuin met een aantal bijzondere dieren. Niet al te groot, maar leuk om een uur of twee door te brengen. Nog meer groen vonden we aan de rand van de stad bij de Kemnader See. Een groot meer dat vol is van eentje, zwanen, waterfietsen en suppers. We maakten een boottocht en genoten met onze voetjes in het zand van een cocktail.

Kemnader See

Lees ook ons blog over een weekendje Bochum.

Lego en Sealife in Oberhausen

Blogger Elke ging al een keer naar het leuke Oberhausen. Dit is ook een hele geschikte stad in het Ruhrgebied met jonge kinderen. Legoland Discovery Centre Oberhausen is een super leuk Lego park. Ook Sealife is een bekende attractie in Oberhausen waar je kinderen heel blij mee maakt.

Ben je met oudere kinderen? Maak je weekend dan compleet met een bezoek aan AQUApark Oberhausen of ga naar het slechts twintig minuten verderop gelegen MovieWorld.

Lees ook ons blog over Oberhausen met kinderen.

Neaderthal en stad Düsseldorf

Wissel je graag stad en natuur met elkaar af? Wat dacht je van een weekend Düsseldorf en dat combineren met het Neanderdal. Ja, daar waar de Neanderthalers hun naam aan te danken hebben. Geen wonder dan ook dat hier echt een uitstekend interactief museum is over niet alleen de Neanderthaler, maar ook over de prehistorie en andere vroege menssoorten. Je kunt in het dal zelf een mooie wandeling maken langs een kletterend watertje.

Neanderthal duitsland

Düsseldorf is dan weer een grote moderne stad. Er zijn diverse leuke musea voor gezinnen zoals het filmmuseum. Je kunt hier ook goed winkelen of gewoon lekker langs het water uitrusten op een terrasje. Activiteiten met 50% korting die je hier kunt ondernemen met de RUHR.TOPCARD zijn lasergamen en een bezoek aan een enorm trampolinepark.

Lees ook onze blogs over het Neanderthal en over Düsseldorf met kinderen.

Xanten

Het middeleeuwse stadje Xanten ligt ongeveer 70 km over de grens bij Nijmegen. Vanuit Nederland is het dus helemaal niet ver rijden. De grote attractie van Xanten is het archeologische park. Waar nu Xanten ligt, lag vroeger namelijk de Romeinse stad Colonia Ulpia Traiana.

Ook kun je hier veel watersportactiviteiten ondernemen met de RUHR.TOPCARD, zoals suppen en zeilen.

Lees ook ons blog over Xanten voor alle tips.

Xanten archeologisch park

Keulen

Dankzij de ideale ligging aan de rivier, het grote aanbod aan biertuinen en gezellige pleinen is Keulen een leuke en relaxte stad om te bezoeken. Tijdens ons bezoek beklommen we de beroemde Dom, namen we de kabelbaan over de rivier en bezochten we de dierentuin. Keulen is goed bereikbaard met het openbaar vervoer, geen filestress dus!

Keulen Rheinpark

Lees ook de blog over Keulen met kinderen.

Over de auteur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top