Home / Voorbereiding / Vliegen / Transavia met baby, ervaringen
transavia met baby

Transavia met baby, ervaringen

We vlogen zelf diverse keren met deze maatschappij zoals voor ons moeder-dochter weekend naar Bologna maar toen was onze dochter al 2 jaar. Gelukkig hebben we onder onze Facebookvolgers veel reislustige gezinnen en we vroegen ze naar hun ervaringen. Ze vertellen hoe ze Transavia met baby hebben ervaren. 

Transavia met baby

Over het algemeen waren de ouders positief. Je hebt weinig ruimte maar dat weet je van te voren als je vliegt met een lowcost airline. Meestal is het personeel vriendelijk en helpt snel even met zaken zoals het opwarmen van een flesje. 

Een grote klacht is dat je voor de baby geen luiertas mee mag nemen. Dit is echt een misser van Transavia, want bij grote concurrent Ryanair mag je wel een verzorgingstas meenemen naast de handbagage.

Bij Transavia mag je relatief weinig bagage meenemen voor je kindje, zeker omdat een kinderwagen of autostoeltje ook als 1 stuk ruimbagage wordt gezien.

Transavia met baby

Wat dan weer wel fijn is, is dat Transavia betrouwbaarder is dan veel andere goedkope maatschappijen. Ik heb hier ook altijd het idee dat het personeel echt wel wil helpen. Ik heb ook wel eens een geannuleerde vlucht gehad (door het weer) en dan regelen ze het ook gewoon goed voor je in tegenstelling tot Ryanair die je gewoon aan je lot over laat.

Regels Transavia met baby

  • Baby’s onder de 24 maanden betalen bij Transavia €30 euro per vlucht en hebben geen recht op een eigen stoel.
  • Op sommige routes en tijdens acties biedt Transavia met enige regelmatig tickets aan voor €29 euro. In dat geval is het net zo makkelijk wel een eigen stoel te boeken voor je baby.
  • Per baby mag je 1 stuk van maximaal 10 kilo ruimbagage gratis meenemen. Ook een kinderwagen en/of koffer moet passen binnen deze bagagevrijstelling. Je kunt voor je baby dus niet beide meenemen.
  • Een vouwbuggy tot 7 kilo mag mee tot aan de gate bij Transavia, een kinderwagen moet je inchecken.
  • Boek je een eigen stoel voor je baby, dan heb je geen gratis ruimbagage, maar wel weer recht op handbagage.
Transavia met kind

Ervaringen Transavia met baby

Marja vloog met haar 11 maanden oude dochter naar Palermo. Ze had een prima ervaring. De stewardessen deden niet moeilijk over het opwarmen van een flesje en de stewardessen verplaatsten zelf een medepassagier zodat ze een rij voor zichzelf hebben.

Danielle vloog met haar 10 maanden dochter en trof een bijzonder vriendelijke stewardess die met alles hielp. Van het opwarmen van het potje tot de kleine dame lekker door het gangpad later kruipen.

Beide dames waren prima te spreken over de vlucht zelf, maar gaven ook aan dat ze de luiertas echt gemist hebben aan boord. Ga je vliegen met Transavia dan moet je dus echt slim nadenken over het inpakken van de handbagage.

Boek hier je ticket met Transavia.

Transavia met kind

Tip lees onze ervaringen met andere maatschappijen:

6 gedachten over “Transavia met baby, ervaringen”

  1. Wij vliegen in september met Transavia met onze baby. Maar de luiertas nemen wij gewoon mee, die rekenen we als mijn man zijn handbagage. Je mag namelijk per volwassen persoon 1 groot stuk handbagage en 1 accessoire. Probleem opgelost toch? Enige dat ik me afvraag is de beperking van 100 ml gekookt water, dat is namelijk nog niet eens 1 flesje.

  2. Ook wij hebben vervelende ervaringen met Transavia en onze baby van 1 jaar. Pas bij de derde keer bellen met klantenservice kregen we te horen dat het Cares systeem niet gebruikt mag worden. De eerdere twee medewerkers vonden het prima toen ik vroeg of ik dat mocht gebruiken! Over handbagage waren we verkeerd voorgelicht; opeens mocht onze dochter geen eigen handbagage mee (staat tegenwoordig duidelijker op de site). Aan de purser bij aankomst in Faro gevraagd waar precies de buggy zou worden gebracht. Zijn antwoord “op de gewone bagageband” zorgde ervoor dat we een als allerlaatsten de aankomsthal uitliepen, vlak nadat iemand van het vliegveld bijna onze buggy van de speciale band (een eindje verderop dan de kofferband) zou verwijderen… Op ons verzoek om ons bij terugkomst in Nederland even te bellen voor een evaluatie heeft Transavia nooit wat laten horen…
    In november dit jaar gaan we weer. Via de chat met Transavia begint het gedoe alweer. Onze dochter is dan twee jaar. Volgens de medewerker die vanavond antwoordde, is een autostoeltje voor haar, in haar eigen stoel, verplicht! Maar ze is geen baby meer, en nergens op de site staat dat een kind een autostoeltje moet meebrengen… Ik ben benieuwd hoe dit verder gaat.

    1. Wij vliegen binnenkort met Transavia maar Mallorca met onze zoon van ruim 2 jaar. We hebben een Römer autostoel voor in het vliegtuig aangeschaft. Van de klantenservice kreeg ik te horen dat we de autostoel moeten inchecken en niet in het vliegtuig mogen gebruiken. Iemand ervaring dat ze het toch wel accepteerde?

  3. Inderdaad erg jammer dat Transavia zo weinig handbagage toelaat, en een maximum gewicht voor de kinderwagen hanteert. Een gemiddelde kinderwagen met reiswieg is zwaarder dan 10kg namelijk. Transavia is ook de enige maatschappij die wij kennen die het Amsafe CARES veiligheidsharnas voor kinderen niet toestaat aan boord. Veel andere maatschappijen adviseren deze juist. Minpuntje!

    1. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat het CARES harnas niet gebruikt mag worden bij Transavia. Ik reis binnenkort alleen met m’n kindje van bijna twee en ben nu verplicht om een autostoeltje mee te zeulen (en dan nog maar de vraag of ze m’n autostoeltje goedkeuren, want Transavia schijnt ook één van de weinige maatschappijen te zijn die moeilijk kan doen over de afmetingen van het stoeltje. De meeste nederlandse stoeltjes zijn 45 breed en ze staan maar 42cm toe. ). Ik vind Transavia behoorlijk kindonvriendelijk moet ik zeggen en heb er spijt van dat ik bij ze heb geboekt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top