Home / Voorbereiding / Vliegen / Ervaringen Ryanair met baby

Ervaringen Ryanair met baby

Hoe kindvriendelijk is Ryanair met  baby? We vlogen zelf al meer dan 25 keer met deze maatschappij en hebben dus tips genoeg over vliegen met Ryanair maar niet specifiek met een baby. Of in vliegtuigtaal een kind van onder de 2 jaar. Gelukkig hebben we onder onze facebookvolgers veel reislustige gezinnen en we vroegen ze naar hun ervaringen.

Jetlag baby tips

Over het algemeen waren de ouders niet zo positief over vliegen met Ryanair met baby. Zeker als je het vergelijkt met reguliere maatschappijen waar meestal de ervaringen vrij positief zijn. Waar deze ervaringsdeskundige wel over te spreken zijn is het bagagebeleid van Ryanair. Dit is voor gezinnen die vliegen met een baby namelijk veel ruimer dan bij andere lowcostairlines. Zo mag je bijvoorbeeld naast je handbagage ook nog een verzorgingstas van 5 kilo meenemen wat wel zo prettig is.

Regels Ryanair met baby

 • Baby’s onder de 24 maanden betalen bij Ryanair €25 euro per vlucht en hebben geen recht op een eigen stoel.
 • Op sommige routes en tijdens acties biedt Ryanair met enige regelmatig nog tickets aan voor minder dan €25 euro. Het kromme is dat in zo’n geval je baby dus meer betaalt dan jij terwijl deze niet eens een stoel heeft. Gelukkig kan je dit oplossen door alsnog een stoel te boeken voor je baby.
 • Wil je wel een stoel boeken voor een kindje tot 2 jaar dan kan dit niet online, maar wel via het callcenter.
 • Kinderen vanaf 2 jaar betalen dezelfde prijs als een volwassene. Wil je ook ruimbagage meenemen dan is het handig om te weten dat kinderen hierop wel korting krijgen.
 • Per baby mag je gratis een kinderwagen en nog 1 extra babyartikel naar keuze (autostoeltje, stoelverhoger of reiswieg) meenemen.
 • De kinderwagen of buggy mag je meenemen tot de gate
 • Voor een gratis reizende baby (dus op schoot) mag je ook nog naast je eigen handbagage een babytas tot 5kg meedragen.

Ervaringen Ryanair met baby

Linda vloog met haar 9 maanden oude dochter van Maastricht naar Allicante. Ze is een van de ouders die minder tevreden is. “We mochten niet (tijdens de vlucht) even met haar lopen (mocht alleen om te verschonen). Bovendien is er veel te weinig zitruimte omdat je met een baby niet mag kiezen voor een stoel met extra beenruimte.

vliegen met kinderen

Je mag alleen aan de raamkant zitten met een baby en niet aan het gangpad. Toen ze op de terug vlucht heel moe was maar haar slaap niet kon vinden hebben we gevraagd of ik even met haar achterin mocht zitten (waar een volle rij vrij was) om haar neer te leggen. Deze vraag werd beantwoord met een zeer onvriendelijk NO!..”

Dit voorbeeld geeft goed aan hoe belangrijk het personeel is voor de vliegervaring die je hebt. Sjouke die met haar dochter van 11 maanden vloog was namelijk wel positief over Ryanair. Ze vond het zelfs beter dan de vluchten met Transavia met baby en Easyjet met baby die ze ook maakte. In haar geval was het cabinepersoneel op de vlucht van Madrid naar Eindhoven namelijk wel heel behulpzaam, zelfs toen haar dochter 4 keer poepte in de lucht.

Tenerife met kinderen

Sam vloog met 2 kinderen waaronder een dreumes (die voor de maatschappij tot 2 jaar als baby wordt gezien) naar Tenerife. “De heenreis van niet heel positief. We waren laat in de rij bij de gate en doordat je geen vaste stoelen hebt, zaten we dus verspreid over het vliegtuig. In eerste instantie zelfs zo dat mijn zoontje van 3 ergens alleen zat. Na veel gezeur wilde er uiteindelijk iemand ruilen zodat hij in elk geval naast mijn man kon zitten. Ik zat zelf met de jongste een heel eind daarachter. Het personeel was niet heel meewerkend en ik heb ze zelfs horen klagen over het huilen van mijn zoontje. Tip ga voorin de rij staan bij de gate zodat je bij elkaar kan zitten of reserveer toch je stoelen van tevoren” (opm: Ryanair hanteert tegenwoordig op de meeste routes stoelnummers, dus niet langer vrije stoelkeuze)

Tenerife met kids

Gelukkig was de terugweg een stuk beter en de reden daarvan lag weer bij het personeel die nu een stuk vriendelijke was. Dat maakt het ook lastig om Ryanair echt aan of af te raden als maatschappij, het lijkt namelijk enorm afhankelijk van het personeel dat je treft. Ben je zelf al wat onzeker over de vlucht met baby en scheelt het niet enorm in de prijs, dan is het denk ik beter om een reguliere maatschappij te kiezen. Meer tips nodig? Lees ook onze artikel vliegen met baby.

Wat zijn jouw ervaringen Ryanair met een baby? 

Tip lees onze ervaringen met andere maatschappijen:

17 gedachten over “Ervaringen Ryanair met baby”

 1. Hoi,

  Ik heb dus een joolz kinderwagen maardan niet met een wieg maar met het buggy gedeelte erop( zoon is 15 mnd en zit rechtop) dit is dus niet in 1 deel opklapbaar.. mag dit nu mee of niet, of moet ik echt een inklapbare buggy hebben?

 2. Hi! Goed artikel, hier al meer duidelijkheid gevonden! Ik vlieg met Ryanair eind deze maand met dochter (6mnd) en zus naar Mallorca. Ik heb extra bagage bijgeboekt naast de handtas die je mag meenemen, voor beide een handbagagekoffer van 10 kilo want dat moet tegenwoordig bij Ryanair. Heb ik het goed begrepen dat ik voor mijn dochter een luiertas mag meenemen, het onderstel van mijn Joolz en een maxi cosi? We hebben een huur auto en dit lijkt de meest praktische manier want dan hoef ik geen autostoeltje te huren. En het onderstel en maxi cosi gaan pas bij de gate het vliegtuig in en ligt klaar bij de gate na de landing? Klopt dat?
  Dat is het enige wat ik nog wilde weten dus ik zie graag een reactie 🙂

 3. Ik vlieg donderdag voor het eerst met Ryanair vanuit BRU naar MAD. Met manlief en baby. Ik hoop dat het allemaal mee valt met luiertas, kinderwagen met maxi cosí etc

 4. Suzan - van Esch

  zojuist gechat met iemand van ryanair, we mogen een extra tas mee nemen (handbagage formaat) met spullen voor de baby in plaats van een autostoeltje of andere baby items die vermeld staan op de website.
  voor ons fijn want we gaan in porto gewoon gebruik maken van de benenwagen of het openbaar vervoer en nemen onze dochter op schoot mee in het vliegtuig.
  verder mag je melkpoeder mee nemen voor tijdens de vlucht , ben vergeten te vragen of het ook wat extra`s mag zijn, dat gaan we binnenkort maar gewoon ondervinden of heeft iemand hier ervaring mee?
  wilde deze info even delen mocht iemand ook geen stoeltje of iets dergelijks als 2e item naast de buggy/kinderwagen (1deel) mee willen nemen maar wel een extra tas met spullen.

 5. Hoe groot mag de babytas zijn die je meeneemt in het vliegtuig. Afmetingen graag. Iemand ervaring mee?

 6. Steven Witte

  Best Gezin op reis,

  wij gaan deze week met onze vijf maanden oude dochter vliegen met ryanair. Juiste stoelen geboekt en zelf al veel gevlogen met ryanair dus we maken ons niet echt zorgen. Wat is alleen niet helemaal begrijp is wat ik mee mag nemen voor haar.

  Er staat dat je een kinderwagen ( bij mij is dat een onderstel en een reiswieg daarop ) en nog een artikel mee mag nemen maar daar staat ook de reiswieg bij. We willen namelijk de kinderwagen ( onderstel en reiswieg ) en de maxicosi voor in de huurauto meenemen. Wat verstaat ryanair dan onder een kinderwagen? Bedoelen ze dan eigenlijk een buggy?

  Hopelijk lezen jullei dit nog op tijd!

  1. Ik neem aan dan ze hiermee een aparte reiswieg bedoelen en niet die onderdeel is van de kinderwagen. Maar wij zijn gewoon een persoonlijk blog dus ik zou zelf dit soort vragen altijd bij de maatschappij vragen.

  2. Beste Steven,

   Wij zitten met dezelfde vraag en dezelfde situatie. We willen ook de wagen (onderstel en wieg) en de maxicosi meenemen.
   Ik neem aan dat jullie inmiddels weer terug zijn. Hoe is het gegaan?

   Groet,

   1. Christina Rademacher

    Steven, heb je inmiddels een antwoord op deze vraag?

    We willen ook de wagen (onderstel en wieg) en de maxicosi meenemen.

    1. Hoi hoi,
     Hoe is het gegaan. Wij willen namelijk ook gaan vliegen en idd met een onderstel+ reiswieg en maxi-cosi, ik hoor het heel graag!

 7. Leuk zo’n ‘onderzoek’! Bij Ryanair heb je ook gewoon stoelnummers hoor net als bij andere maatschappijen, dus je hoeft niet meer te rennen om een plek naast elkaar te krijgen. Wij hebben tot nu toe altijd stoelen naast elkaar gehad. Wij zaten dan bijvoorbeeld bij Emirates weer niet bij elkaar. Volgens mij kan dat altijd gebeuren bij elke maatschappij. Wij vlogen met baby via British airways en quantas, over die laatste waren we erg tevreden. Flesjes wedden opgewarmd, daar waar het kon mocht je gewoon op andere plekken, kwamen regelmatig vragen of alles ok was.

   1. Ik heb via de chat-functie van de website contact gehad met een medewerker van Ryan Air. Hij gaf aan dat je met de kinderwagen mee mag nemen naar de gate zolang hij in één deel kan worden ingeklapt. In ons geval; de Joolz Day met het zitgedeelte naar voren zodat de wagen in 1 onderdeel ingeklapt kan worden is dus oke. We vliegen over 2 weken, ik ben benieuwd.

    1. Wij hebben ook de Joolz day maar dan nog met reiswieg. Hoe zou dit dan zitten? Kun je dan ook nog een max-cosi meenemen?

 8. Leuk artikel. Meer dan regelmatig met ryanair gevlogen maar ook altijd zonder baby.
  Dat ryanair geen klasse onderscheidt heeft en de stoelen met extra beenruimte altijd aan de nooduitgang zitten (waar geen kinderen zijn toegestaan omdat je daar nu eenmaal moet helpen), zorgt er natuurlijk voor dat je met een baby een normale stoel hebt. En ja dus met weinig beenruimte…
  Het is ryanair natuurlijk te doen om zoveel reizigers te vervoeren, en je voor alles te laten betalen zodat de kale ticketprijs laag kan blijven. Reis je met kinderen dan loont het om preffered, als eerste aan boord te gaan of bij te betalen voor een stoelkeuze. Als reizend koppel heb ik bij andere maatschappijen al wel vaker gehad dat er geen twee stoelen naast elkaar beschikbaar waren. Des te meer reden om, als je reist met een baby, altijd proberen plaatsen vast te leggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top