Home / Voorbereiding / Vliegen / Emirates met baby

Emirates met baby

Hoe kindvriendelijk is vliegen met Emirates met baby? Diverse ouders vertellen hun ervaringen. Maak je je zorgen over de tussenstop in Dubai, de thuisbasis van Emirates? Al deze ouders zijn erg enthousiast over de babyvriendelijke atmosfeer van dit vliegveld.

Regels Emirates met baby

  • Voor vliegen met Emirates met baby betaal je een babytarief. Dit is geen vast bedrag maar verschilt per bestemming. Het is erg lastig de opbouw hiervan te vinden maar ligt rond de 10% van de prijs van een volwassen ticket.
  • Tip bekijk ticket prijzen via Skyscanner vaak is het goedkoper om je ticket niet rechtstreeks via Emirates te boeken maar via een andere site. Mocht je toch via Emirates willen boeken, ontdek hier de ticketsprijzen.
  • Wanneer je met een baby vliegt met Emirates mag je gratis een paraplu buggy meenemen en een luiertas (tot 5 kilo). Een autostoeltje mag je alleen meenemen als je betaalt voor een eigen stoel van je kind, anders kan het natuurlijk wel als ruimbagage.
  • Je baby heeft afhankelijk van de vlucht recht op 10 of 23 kilo ruimbagage.
  • Er zijn babymaaltijden aan boord maar je kunt ook je eigen maaltijd meenemen.
  • Reiswiegjes zijn beschikbaar voor kinderen tot 11 kg en moet je van te voren reserveren op basis van beschikbaarheid. De lengte van de bassinet is 75 cm.
  • Aan boord krijgt je baby een riempje voor opstijgen en landen.
vliegen met kinderen

Ervaringen Emirates met baby

Rini vloog alleen met haar dochtertje van toen 8 maanden naar Jakarta. De vlucht ging goed mede omdat de stewardessen hielpen met het vinden van de juiste plek om te slapen voor de baby. Ook het opwarmen van melk en hulp met de handbagage was geen enkel probleem. Op Dubai Airport maakte ze gebruik van de leenbuggy’s waardoor de kleine lekker kon slapen. Alleen een plek met magnetron om de fles op te warmen was niet vinden, waardoor ze dit bij een restaurantje moest vragen. 

dubai met kinderen legoland

Carly vloog naar Dubai met een 5 maanden oude baby. In het vliegtuig kregen ze een bassinet zodat de kleine lekker kon slapen. Op het vliegveld in Dubai stonden gratis kinderwagens, heel fijn. Verder hebben ze in Dubai een Bugaboo kunnen huren met reiswieg, die dus ook meteen als bedje diende, echt ideaal. Je kunt ook andere wagens, autostoeltjes etc huren in Dubai via Thestrollerspa.com.

Vera vloog met haar kinderen van 5 en 10 jaar al een aantal keren met de Emirates. “Wat ons betreft staat deze maatschappij echt op nummer 1. De kinderen krijgen aan het begin van de reis een rugzakje met knutselspulletjes, spelletjes en een knuffeldeken dus genoeg vermaak tijdens de reis. Een ‘vaste’ stewardess komt regelmatig kijken hoe het gaat met de kinderen en vraagt dan of ze nog iets kan betekenen voor hun, helemaal geweldig. En tot slot maakt hun ‘vaste’ stewardess een polaroid foto van de kinderen in het vliegtuig met een persoonlijk bedankje. Op deze manier hebben de kinderen ook een aandenken aan iedere reis die ze maken met de Emirates.”

Kuala Lumpur met kinderen

Anouk vloog met 2 kinderen (toen 1 en 3 jaar) naar Kuala Lumpur. De goedkoopste en snelste vliegtuigmaatschappij was Emirates. Een lange reis met een tussenstop in Dubai. Hun ervaringen met Emirates zijn erg positief. Meteen bij binnenkomst in het vliegtuig kregen ze voor de kleintjes een rugzakje met een kleurboek, kleurpotloden, een spelletje en een fleecedekentje met een knuffel. Ook al hadden ze geen recht op een stoel voor de jongste, toch kregen ze deze deze op alle vier de vluchten omdat die niet vol zaten! Vaak kwamen de stewardessen vragen of ze wat wilde drinken en er was speciaal ‘kindervriendelijk’ eten. De extra kleine koptelefoontjes zorgen ervoor dat de kinderen zich vermaakten met kinderfilms.

In Dubai zijn gratis buggy’s te leen op het vliegveld. Deze kun je meteen na de gate pakken en voor de volgende gate weer inleveren. Er is ook een grote indoor speeltuin met speciale verschoningsruimtes en er zijn zelfs borstvoedingskamers!

Meer tips: Lees ook ons artikel: vliegen met een baby. Wat is jouw ervaring met Emirates?

2 gedachten over “Emirates met baby”

  1. Beste Tikva

    weet je of het mogelijk is om met een kinderwagen (maxi cosi + onderstel) tot aan de gate te gaan bij de Emiraten? Mvg Juliette (wij hebben een baby van 7mnd en geen eigen stoel voor haar in het vliegtuig).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top