Home / Voorbereiding / Tips / Inpaklijst handbagage vliegen met baby
handbagage vliegen baby

Inpaklijst handbagage vliegen met baby

Een handige inpaklijst voor je handbagage wanneer je gaat vliegen met een baby. Zorg dat je de juiste spullen bij je hebt om de reis zo prettig mogelijk te laten verlopen voor jou en je kindje. Een goede voorbereiding zoals een slim ingepakte tas waarin je alles snel bij de hand hebt, maakt de kans dat de vlucht goed verloopt een stuk groter.

ergobaby draagzak ervaringen

Inpaklijst handbagage vliegen met baby

 • 2 kledingsetjes voor je baby. Zo ben je bestand tegen ongelukjes en kan je wat extra’s aantrekken als het in het vliegtuig te koud is.
 • Luiers & luierdoekjes
 • Verschoningsmatje voor onderweg of opblaasbaar aankleedkussen, vooral voor hele jonge baby’s. De tafels in de vliegtuig-wc zijn namelijk keihard.
 • Deryan Air Traveller om de kans op een fijne nachtrust wanneer je kindje op schoot moet slapen een stuk groter te maken.
 • Flesje, thermoskan & poedermelk in kokers (tenzij je borstvoeding geeft). Laat je thermosfles gelijk vullen met heet water zodat je ook wanneer de stewardessen je even niet kunnen helpen (bijvoorbeeld bij turbulentie) een flesje klaar kunt maken.
 • Lichte snacks
 • Een slabbetje en/of spuugdoekje
 • Plastic zakjes om eventuele vieze kleding in te stoppen
 • Snoetenpoetsdoekje of washandje
 • Speen als je baby die gebruikt
 • Klein knuffeltje als je baby die thuis ook heeft
 • Tuitbeker, lepel, bakje. Of als je kindje al warm eet een warmhoudbord.
 • Babyvoeding en snacks wanneer je kindje al zelf eet
 • Kinderparacetamol en eventueel neusdruppels bijvoorbeeld wanneer je baby verkouden is of tanden krijgt, lees ook gezond op reis met baby.
 • Speelgoed om je kindje mee te vermaken, lees onze tips speelgoed mee op reis.
 • Een eigen dekentje en/of slaapzak, welke van de twee je kindje normaal gebruikt om in te slapen. In het vliegtuig zijn ook dekens te krijgen dus als je krap in de ruimte zit kan je dit eventueel thuis laten.
 • Bonustip: Een extra topje voor jezelf. Niets zo vervelend als zelf met vieze kleding in het vliegtuig te moeten zitten nadat je kleine een ongelukje heeft gehad.
Bassinet vliegtuig

FAQ: meenemen voor een baby in het vliegtuig

Mag je een flesje meenemen in het vliegtuig?

Een vraag die ik vaak krijg is hoe het dan zit met het meenemen van babyvoeding en een flesje in het vliegtuig. Geen zorgen de 100ml regels gelden hebben een uitzondering voor gezinnen met jonge kinderen met een baby. Je mag dus gewoon een potje meenemen. Op de site van Schiphol staat “Reis je met een baby (tot 1,5 jaar) dan mag babyvoeding zonder probleem mee in je handbagage en geldt niet de beperking van 100 milliliter vloeistof. Zorg er wel voor dat je vloeibare of kant-en-klare babyvoeding meeneemt. Het is namelijk niet toegestaan om gekookt water (voor het mengen van de voeding) boven de 100 milliliter mee te nemen in je handbagage. “

vliegen met kinderen

Hoewel we ook vaak genoeg hebben gehad dat ze ook over een gevulde thermosfles met heet water echt niet moeilijk deden. Mocht dit wel zo zijn dan kan je altijd na de controle nog nieuw gekookt water krijgen. Wel willen ze altijd zien wat je meeneemt dus zorg dat je de babyvoeding bovenin je tas hebt zitten en snel kunt pakken.

Mocht het je echt niet gelukt zijn om warm water te krijgen na de controles vraag het dan zodra je instapt aan de stewardess. Op die manier heb je toch een flesje voor je baby klaar op het moment dat je gaat opstijgen.

vietnam met baby

Zijn er ook luiers aanwezig in het vliegtuig

In principe moet je er vanuit gaan dat de luchtvaartmaatschappij geen luiers aan boord heeft. Hoewel de meeste maatschappijen wel wat hebben liggen voor echte noodgevallen. Neem ruim mee aan luiers en zeker meer dan je normaal gesproken nodig hebt. De andere omgeving, wellicht stress die ze voelen van de baby’s en de andere luchtdruk zorgt er bij sommige baby’s voor dat ze opeens veel vaker gaan.

Panama babyvoeding

Lees voor meer informatie en onze ervaringen met vliegen met onze baby dochter ook het artikel vliegen met een baby.

1 gedachte over “Inpaklijst handbagage vliegen met baby”

 1. Hej wat leuk Ruth!
  Grappig om op deze manier weer van je te horen.
  Hopelijk komt het weer en kan je ook met je zoontje mooie trips gaan maken. Gelukkig is Nederland ook leuk.
  Liefs Tikva

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top