Home / Voorbereiding / Tips / 7x must-have voor je vakantie met dreumes
vakantie met dreumes

7x must-have voor je vakantie met dreumes

Op vakantie met dreumes. Die heerlijke leeftijd dat ze baby af zijn maar toch niet zelfstandig. Net kunnen lopen, de wereld ontdekken en smeerpoetsen met eten. Ga je vliegen met een dreumes of liever met de eigen auto op pad? Nadat je de beslissing hebt genomen wat voor jou de ideale vakantiebestemming met een dreumes is, volgt de rest nog. Wat neem je eigenlijk allemaal mee?  Er zijn zoveel producten op de markt. Wij zetten onze favorieten op een rij die je vakantie met dreumes gegarandeerd makkelijker gaan maken.

Vakantie met dreumes must-haves

Babydrager

Een babydrager is onmisbaar tijdens je vakantie met een dreumes. Een kinderwagen is niet op alle bestemmingen handig terwijl een babydrager altijd kan. Op deze leeftijd zijn ze nog niet te zwaar en als je draagt heb je zelf je handen vrij. Bovendien is dragen ook goed voor de binding met je kindje.

Welke babydrager je ook kiest zorg wel dat deze ergonomisch is! We hebben zelf verschillende merken getest en vertellen je er meer over in onze zoektocht naar de beste babydrager.

vakantie met dreumes

Babybedje voor op reis

Wij zweren bij de Deryan Travel Cot omdat dit wat ons betreft het beste bedje is om mee te nemen als je op een reis met het vliegtuig gaat. Deze bedjes zijn lichtgewicht, opvouwbaar en voorzien van muggengaas. Onze dochter vond het heerlijk om elke avond, ongeacht het hotel, toch een vertrouwd plekje te hebben.

Ga je op reis met de auto dan is de Aeromoov ook een heel mooi babybedje voor op reis. Snel op te zetten, met veel extra opties zoals een verlaagd en hoog bed en heel plat, dus ideaal voor de auto.

deryan tentje

Doekjes om handen en gezicht mee schoon te maken

Ik weet niet hoe ze het voor elkaar krijgen maar op leeftijd zijn ze ontzettend snel vies. Je kunt doekjes ook ter plekke kopen maar zorg dat je voor de eerste dagen genoeg voorraad bij je hebt. Ook een schone set kleren is een must voor de reisdag of je nu gaat vliegen of met de auto gaat.

vakantie met dreumes

Anti insect spray en zonnebrand

Anti-insect spray voor jou en je kleintje. De insect spray met DEET die we op andere reizen zelf gebruikten is pas geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Gelukkig vonden we een alternatief in de Anti Insect Natural Spray van Care Plus® die geschikt is voor baby’s vanaf 3 maanden.  Je moet iets vaker sprayen maar verder werkt het voor ons gevoel net zo goed als de spray met DEET.

CarePlus heeft nu ook een serie met nieuwe mini’s die net wat groter zijn dan de mini’s die ze ook hebben. De “Mini’s to Go”-set bevat een natural spray en een spray met Deet.

Opvouwbare kinderstoel

Een opvouwbare kinderstoel is superpraktisch. Je bent niet afhankelijk van een kinderstoel bij je accommodatie maar je hebt geen gedoe met een kindje dat niet blijft zitten tijdens het eten. Je kunt immers moeilijk je Stokke steps kinderstoel meenemen in de koffer.

Een opvouwbare kinderstoel is lichtgewicht en wasbaar en de beste merken passen op heel veel verschillende modellen stoelen.

Bekijk onze review van verschillende merken opvouwbare kinderstoelen of koop direct het beste merk opvouwbare kinderstoel.

minimonkey minichair

Beschermhoes voor de kinderwagen

Als je op reis gaat met een dreumes dan is het afhankelijk van de bestemming fijn om een kinderwagen of buggy mee te nemen. Een buggy waar ze lekker in kunnen zitten en slapen. In de auto is dit geen probleem maar ga je vliegen dan heb je kans dat je mooie wagen beschadigd raakt. Heel erg zonde natuurlijk want een goede kinderwagen is echt duur.

Schaf een betaalbare buggy aan voor op reis of investeer in een beschermhoes voor de kinderwagen. Duur maar heel goed is de Stokke Prampack of een anders de betaalbare universele reistas voor buggy’s.

vakantie met dreumes

Noodrantsoen en babymelk

Een trommeltje met noodrantsoen voor onverwachte hongermomenten is een must wanneer je op reis bent met een dreumes. Daarnaast is het in veel landen niet mogelijk om exact dezelfde poedermelk te kopen als wij in Nederland hebben. Op deze leeftijd mag je eventueel wel wisselen van merk maar dit kan wel effect hebben op de maag en zorgen voor spuitpoep. Liever niet dus, daarom namen wij onze eigen poedermelk mee, voldoende melkpoederdoosjes om af te meten en natuurlijk de fles met een reservespeen.

vakantie met dreumes

Overige zaken om niet te vergeten tijdens een vakantie met dreumes.

Afhankelijk van je vakantiebestemming heb je wellicht wel meer zaken die voor jou onmisbaar zijn. Sommige ouders zweren bij UV-kleding maar dit hebben wij nooit gebruikt. Zwembandjes kunnen ook handig zijn. Wij hadden geen speenkind maar heb je dat wel dan wil je die zeker niet vergeten. De favoriete knuffel kan ook een must-have zijn en sowieso is het fijn om wat verschillende speelgoedjes mee te nemen voor je kind.

vakantie met dreumes

1 gedachte over “7x must-have voor je vakantie met dreumes”

  1. bedankt voor alle info! we gaan binnenkort naar nieuw zeeland met onze dreumes, dus de tips zijn superhandig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top