Home / Reisinformatie / Afrika / Tanzania / Op vakantie naar Zanzibar, dit moet je weten

Op vakantie naar Zanzibar, dit moet je weten

Overweeg je een vakantie naar Zanzibar? In dit blog vertel ik je alles wat ik weet over dit prachtige eiland voor de kust van Tanzania. Van de leukste bezienswaardigheden op Zanzibar tot de beste reistijd voor een vakantie. We gingen op huwelijksreis naar Zanzibar en keerden een aantal jaar later weer terug, maar nu met onze dochter. Daarom ook voldoende tips voor wie Zanzibar met kinderen wil bezoeken. In dit blog deel ik onze ervaringen met een vakantie op Zanzibar. 

Praktische informatie voor een vakantie op Zanzibar

Waar ligt Zanzibar

Het eiland Zanzibar ligt voor de oostkust van Afrika en is onderdeel van het land Tanzania. De naam “Tanzania” is een samenvoeging van Tanganyika (het vaste land) en Zanzibar (het eiland) omdat dit in het verleden aparte landen waren. Nog steeds heeft Zanzibar een grote mate van zelfbestuur. 

zanzibar

Beste reistijd Zanzibar

Wij bezochten Zanzibar in oktober en Zanzibar in juli en augustus tijdens de Nederlandse zomervakantie. Het weer in Zanzibar is eigenlijk het hele jaar door goed. Er zijn twee regenseizoenen op het eiland van eind maart tot juni en van eind oktober tot januari. Maar zelfs dan is het vaak een uurtje of twee regen waarna het weer droog is. Andersom maakten we ook mee dat er in het droge seizoen enkele dagen achter elkaar regen viel. Het klimaat op Zanzibar wordt beïnvloed wordt door winden van zee. En net als in de rest van de wereld zijn weerpatronen soms in de war. In de warmste maanden, van januari tot maart, is het vaak boven de 30 graden, terwijl het in de koelste maand oktober nog steeds een fijne 20 graden is.

Eigenlijk is Zanzibar dus het hele jaar door goed te bezoeken. Over het algemeen wordt de beste reistijd voor Zanzibar gezien als juli en augustus of december tot en met februari. Reizen tijdens de Ramadan is geen probleem als je in een resort verblijft, maar wel iets om rekening mee te houden als bij kleine lokaal gerunde hotels wil overnachten. 

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

Hoeveel dagen Zanzibar (met kids)

De eerste keer dat we op Zanzibar waren, bleven we er acht dagen. Afgelopen keer met onze dochter hadden we zeven dagen op het eiland. Wij zijn duikers en beide keren gingen we minimaal 2 dagen duiken/snorkelen en in ieder geval een dag naar Stone Town. Met alle reistijd bleven er dan nog maar twee of drie echte relax dagen over. Een paar dagen extra was dan wel lekker geweest om nog wat meer excursies op Zanzibar te ondernemen. We wilden echter ook nog op safari en meer zien van het vaste land van Tanzania waardoor we die tijd niet hadden.

Vrienden van ons duiken niet en een pakketreis van negen dagen (waarbij door de vlucht dan dagen afvallen) is prima hoeveelheid tijd waarbij je relax dagen kunt afwisselen excursies op Zanzibar. 

Vliegen naar Zanzibar

De vliegtijd naar Zanzibar vanaf Schiphol is negen à tien uur. Op dit moment kun je alleen met TUI FLY een rechtstreekse vlucht boeken van Schiphol of vanaf Brussel Airport. Vanaf Schiphol wordt 1 keer in de week gevlogen vanaf Brussel twee keer in de week en alleen in de Nederlandse wintermaanden. Wat natuurlijk echt super jammer is als je naar Zanzibar met kinderen wil in de zomervakantie. Bekijk hier het aanbod van TuiFly.

Komen de dagen je niet uit of wil je in een andere periode van het jaar vliegen naar Zanzibar dan zul je moeten kiezen voor een vlucht met overstap. Bijvoorbeeld met KLM naar Dar es Salaam. Gelukkig zijn er tientallen goedkope vluchten per dag tussen Dar es Salaam (de hoofdstad van Tanzania) en Zanzibar. Deze vluchtjes van een half uurtje met kleine vliegtuigen zijn een attractie op zichzelf. Let wel even op dat je tussen de internationale terminal en de nationale terminal een taxi moet nemen (maximaal tien minuten). Vergelijk de prijzen via Skyscanner.

Een andere optie om te vliegen naar Zanzibar is door te kiezen voor een maatschappij als Kenya Airways of Quatar airlines. Je hebt dan een overstap in Nairobi of Doha en vliegt dan door naar het eiland Zanzibar. De kortste vliegtijd naar Zanzibar met overstap is die in Nairobi van tien à elf uur. Vergelijk alle vliegmogelijkheden via Skyscanner. 

zanzibar

Visum Zanzibar

Je hebt voor een vakantie op Zanzibar een visum nodig. Gelukkig is dit super makkelijk (ter plekke) te regelen. Er zijn organisaties die je aanraden dit in Nederland online te doen omdat je dan niet het risico loopt ter plekke lang in de rij te staan. Wij kozen er beide keren voor om het wel ter plekke pas te regelen omdat dit veel goedkoper de laatste keer op het vliegveld van Dar es Salaam was dit in tien minuten geregeld. Op Zanzibar airport kan het langer duren zeker als je met een TUI vlucht vol Nederlanders aankomt. 

Het visum ter plaatse kost 50 dollar. Zorg dat je dollars bij je hebt (Dar en Salaam) of kunt betalen met creditkaart (Zanzibar airport). Je paspoort moet nog een geldigheid hebben van minimaal 6 maanden. 

Het visum dat je regelt bij aankomst op Zanzibar airport is uiteraard geldig voor het hele land Tanzania. Net als die op Dar es Salaam ook geldig is op het eiland Zanzibar. 

Stone town bezienswaardigheden

Vaccinaties Zanzibar

Benieuwd welke inentingen nog zijn voor Zanzibar? De gele koorts vaccinatie is volgens Nederlandse instanties als Thuisvaccinatie en de GGD alleen verplicht voor een bezoek aan Tanzania als je uit een gele koorts land (in Afrika of Zuid-Amerika) komt. Aangezien gele koorts ook in Tanzania voorkomt wordt de vaccinatie voor een vakantie in Zanzibar wel aanbevolen.

In Tanzania denken ze daar toch wat anders over. Tijdens ons bezoek in 2019 werd iedereen nog voor de visum controle gevraagd om de gele koorts vaccinatie. Had je die niet gehad dan was erop het vliegveld een arts aanwezig die je (tegen betaling) ter plekke de vaccinatie gaf. Wij hadden onze boekjes niet bij ons (want die zaten per ongeluk in de grote tas en niet de handbagage) maar gelukkig geloofden ze ons dat we ze wel hadden gehad. Ik adviseer je dus dringend als je naar Tanzania gaat gele koorts gewoon in Nederland te halen en je gele boekje in de handbagage te stoppen. 

Andere aangeraden vaccinaties voor Zanzibar zijn Hepatitis A en DTP. Deze worden ook al aangeraden voor landen als Turkije en iedereen die regelmatig reist zal die waarschijnlijk al gehad hebben. 

Nungwi restaurant

Malaria Zanzibar

Zanzibar is goed op weg om malaria vrij te worden. De kans op malaria is sinds de start van het uitroeiingsprogramma in 2006 enorm gedaald maar de streefdatum om helemaal malariavrij te zijn wordt telkens opgeschoven. Nu wordt 2026 als datum genoemd, maar of dat echt lukt is de vraag. Er is veel verkeer tussen het vasteland en het eiland en dus komen er ook telkens weer nieuwe besmette mensen en muggen mee. De kans om malaria te krijgen op Zanzibar is (zeker in het droge seizoen) klein, maar het advies is nog steeds om wel anti-malariapillen te slikken. Neem voor meer informatie contact op met een gespecialiseerde instantie. 

Reisadvies Zanzibar

Tanzania is een van de stabielste en veiligste landen in Oost-Afrika. Natuurlijk is het altijd goed om wel gewoon op je hoede te blijven. Check voor het actuele advies de informatie van de Rijksoverheid.

Wat kost een vakantie op Zanzibar

Je kunt een vakantie op Zanzibar zo duur of goedkoop maken als je zelf wil. De makkelijkste en meest comfortabele manier om Zanzibar te bezoeken is uiteraard met een georganiseerde vakantie. 

Zelf doen kan uiteraard ook. Je moet er dan wel rekening mee houden dat Zanzibar zeker niet heel goedkoop is. Voor een beetje comfortabel hotelletje ben je ook al snel €60-100 euro per nacht kwijt. Voor een simpel plekje met (meestal) gedeelde badkamer reken op €25 euro. Voor een maaltijd incl. drankje aan het strand reken op ongeveer €10 per persoon. De lokale bus is dan wel weer heel goedkoop, voor nog geen euro reis je van Nungwi naar Stone Town. Terwijl je met een taxi zeker €50 kwijt bent. 

zanzibar

Eten en drinken op Zanzibar

De keuken van Zanzibar is erg afwisselend. Het heeft niet alleen invloeden van het Afrikaanse vasteland maar ook van India en het Midden-Oosten. Op het eiland worden veel kruiden verbouwd en natuurlijk zijn er ook veel vissers. Op de meeste menukaarten staan dan ook veel visgerechten zoals kreeft, inktvis en tonijn. Vaak zwommen ze die ochtend nog in de zee en dat proef je. 

Ga je naar Zanzibar met kinderen dan hoef je je echt geen zorgen te maken over te kruidig eten. Overal stond er wel iets van pasta bolognese of een rijst met vis gerecht op de menukaart. 

Op Zanzibar groeit ook veel fruit en in elk restaurant kun je verse sapjes krijgen. Mijn persoonlijke favoriet is Mango sap. 

De bevolking op het eiland Zanzibar mag dan overwegend moslim zijn, maar het is geen enkel probleem om bier te kopen. Lokale merken zijn Kilimanjaro, Safari en Ndovu. Varkensvlees zul je alleen niet snel tegenkomen tenzij je in all-inclusive hotel verblijft. Het water uit de kraan is op Zanzibar niet drinkbaar.

Zanzibar met baby tips

Laat je sowieso informeren over vaccinaties en anti-malaria medicatie voordat je spontaan een goedkope last-minute naar Zanzibar boekt. Het beste kun je spullen die je nodig hebt zoveel mogelijk uit Nederland of vanuit het vasteland meenemen. In bijvoorbeeld Arusha of Dar es Salaam heb je grote supermarkten met luiers, billendoekjes en babyvoeding. In Zanzibar ben je aangewezen op kleine supermarktjes met een heel beperkt aanbod. Zeker in de grotere maten is het lastig om luiers te vinden. 

De meeste resorts hebben wel kinderstoelen en babybedjes. Blijf je in een lokaal hotel en eet je in restaurants dan kun je beter zelf spullen meenemen. Wij zijn fan van de Deryan Travelcot als bedje, zeker ook vanwege het muggengaas. Check ook deze opvouwbare kinderstoelen. De toeristen taxi’s op het eiland zijn best goed en hebben achterin ook gordels. Neem wel zelf een kinderzitje mee. Reis je in een lokale taxi of bus dan zul je je baby op schoot moeten houden net als de lokale bevolking doet. 

zanzibar

Waar verblijven op Zanzibar?

Een van de lastige dingen van het plannen van een vakantie op Zanzibar is het kiezen van een strandbestemming. Waar heb je nou de mooiste stranden van Zanzibar? Waar kun je snorkelen vanaf het strand? In welke bestemming op Zanzibar kan je goed uitgaan? Welke kant van Zanzibar is het mooiste? Er zijn meerdere antwoorden op deze vragen en het maakt zeker uit of je kiest voor een een all-inclusive op Zanzibar of juist een bestemming zoals Paje met een backpackersfeertje. Voor de beste mix van alles zou ik kiezen voor Nungwi. In het noorden van het eiland, met allerlei soorten accommodaties, barretjes en restaurantjes, mooie stranden en de beste zonsondergang van het eiland. 

Tijdens onze laatste reis naar Zanzibar verbleven we in drie verschillende plaatsjes maar dan ben je best veel onderweg. Heb je een week de tijd, dan is het logischer om te kiezen voor een of twee strandbestemmingen.

Zanzibar

Nungwi (noord)

Nungwi ligt helemaal op het noordelijke puntje van het eiland. Het is levendige bestemmingen die al jaren geleden ontdekt werd door de backpackers maar tegenwoordig ook leuke boutiek hotels en all-inclusive accommodatie heeft.

nungwi
Nungwi schildpadden

Het strand van Nungwi is een van de mooiste van Zanzibar. Vooral bij eb wanneer het witte strand een enorm contrast vormt met de helderblauwe zee. Bovendien heb je hier de mooiste zonsondergangen van het hele eiland.

Nungwi is een levendige bestemming met voldoende restaurantjes, bars en mogelijkheden voor watersport. Zo zitten hier meerdere duikscholen, hoewel het snorkelen voor de kust niet heel bijzonder is. Er zijn ook veel andere watersporten zoals Suppen en zeilen die je hier kunt ondernemen. Verder is het ook leuk om de schildpadden opvang te bezoeken. Meer weten over Nungwi, lees mijn uitgebreide gids over Nungwi.

Hotel tips voor Nungwi

Aluna beach lodge nungwi
Aluna beach lodge nungwi

Kendwa (noord-west)

Het strand van Kendwa is nog witter en leger dan dat van Nungwi. Vroeger was het een plaatje op zichzelf, inmiddels zijn beide aan elkaar gegroeid. Kendwa is wat rustiger en trekt over het algemeen reizigers met net wat meer budget. De grote happening hier is de maandelijkse Fullmoon party wanneer reizigers en de locals van het eiland en van het vasteland hier naar toe komen voor een swingend feest. 

Hotel tips voor Kendwa

Matemwe (Oost)

Matenwe is vooral een populaire bestemming bij duikers en rustzoekers. Voor de kust van het plaatsje ligt namelijk het prive-eiland Mnemba. De riffen rondom Mnemba worden gezien als de beste plek om te duiken op Zanzibar. Snorkellaars komen in grote getallen snorkelen in het rustige water tussen het eiland en het vasteland. Het verschil tussen eb en vloed in Matemwe is erg groot waardoor je soms een breed strand hebt en een andere keer maar een klein stukje. Het dorpje zelf heeft weinig te doen, de meeste mensen eten hier dan ook in hun hotel. 

Hotel tips voor Matemwe

Pwani (Oost)

Pwani is een heel klein rustig plaatsje. Omdat je hier een van de mooiste stranden van Zanzibar hebt, zijn er verschillende goede resorts te vinden.

Neptune Pwani Beach Resort & Spa

Die voorzien je van alles wat je nodig hebt. Mijn dochter vond het hartstikke fijn met de zwembaden en speelmogelijkheden van het resort. Buiten het resort was er echter niks te beleven. Pwani is dus vooral een bestemming voor wie het gemak zoekt van een resort. 

Hotel tips voor Pwani

Neptune Pwani Beach Resort & Spa
Neptune Pwani Beach Resort & Spa

Kiwenga (Oost)

Kiwenga wordt ook wel “klein Italië op Zanzibar” genoemd. De reden hiervan is dat de resorts hier populair zijn bij Italianen. Maar ook diverse kleinschalig hotels en de duikschool zijn in Italiaanse handen. In het dorpje is weinig te beleven maar er zijn wel meerdere restaurants en souvenir winkeltjes aan het strand.

zanzibar kiwenga

Ook hier is weer een fantastisch lang en breed strand. Het leuke het dus een mix is van een bestemming voor resort gasten, zelfstandige reizigers maar dat ook de lokale bevolking hier gewoon nog komt vissen. Schoolkinderen spelen op het strand en de lokale tieners nemen voetbal heel serieus. 

Hotel tips voor Kiwenga

 • Bluebay beach resort – rustige all-inclusive met diverse nationaliteiten (niet alleen italianen) incl vlucht.
 • Sunrise lodge – betaalbaar kleinschalig (minder dan tien kamers waaronder een familiekamers) direct aan het strand
Kiwenga hotel
Kiwenga hotel

Paje (Zuid-Oost)

Paje is een van de meest populaire bestemmingen bij backpackers op het eiland Zanzibar. Je hebt er veel budgethotels, maar ook wel enkele kleinschalige luxere hotels. Aan het strand zijn veel restaurantjes en er is hier meer nachtleven dan elders op het eiland. In Paje staat veel wind wat het ook de kitesurf bestemming van Zanizbar maakt. 

Hotel tips voor Paje

Jambiani (Zuid-Oost)

Ook Jambiani is een populaire strandbestemming op het eiland Zanzibar. Hoewel het strand van Jambiani niet zo mooi is als elders op het eiland. Jambiani is rustiger dan Paje maar prijzen liggen er ook wat lager.  

Hotel tips voor Jamibiani

Bezienswaardigheden Zanzibar

Stone Town

StoneTown, ook wel Zanzibar Town genoemd, is de hoofdstad van het eiland Zanzibar. Het is de stad die iedereen die naar Zanzibar gaat toch tenminste voor een dagje bezoekt. Het is een stad met smalle steegjes, restaurantjes, diverse musea en een levendige sfeer. 

Maak vooral een wandeling door de stad en verdwaal gewoon een beetje. Je komt dan van alles tegen. Spelende kinderen, mensen die gewoon op hun stoepje aan het werk zijn, mooie oude deuren en dan opeens weer een moskee. Een dagje naar Stone Town is ook een van de makkelijkste dingen om zelf te doen op Zanzibar. 

zanzibar

Forodhani Gardens

Een van de fijnste plekjes in Stone Town zijn de Forodhani Gardens, een gezellig parkje aan het water. Je kunt hier bij een kiosk ook wat te eten en drinken halen en op een bankje op eten. Jammer genoeg is de speeltuin in Forodhani Gardens dringend toe aan een opknapbeurt en tijdens ons bezoek werd mijn dochter er zelfs weggestuurd toen ze er toch wilde spelen. 

Stone town bezienswaardigheden

Arabisch Fort

Aan het park ligt het voormalige fort. Nu zitten er vooral veel winkeltjes in. Wil je souvenirs kopen op Zanzibar dan is dit een goede plek om eens te kijken. 

Arabische fort stone town

Oude slavenmarkt

Als je een museum bezoekt in Stone Town kies dan voor de oude slavenmarkt. Het museum is heel goed vormgegeven en met duidelijk uitleg in het Engels. Het is absoluut een heftige plek maar geeft je wel een kijkje in de gruwelijke geschiedenis van de slavenhandel. 

Oude slavenmarkt en Anglicaanse kathedraal

Zonsondergang aan het strand

Hoewel je Stone Town prima als een dagtrip kunt ontdekken, is er toch een reden om in ieder geval een nachtje in Stone Town te overnachten. Elke avond wanneer de zon in de zee begint te zakken is het kleine strand extra levendig. Er wordt serieus gevoetbald, terwijl artiesten optreden om zo wat bij te verdienen. Kleine kinderen krijgen dansles en ook onze dochter deed vrolijk mee. Ga op tijd en pak een tafeltje in een van de restaurantjes aan het strand en je kunt je hier prima vermaken met mensen kijken. 

Meer weten over Stone Town, lees ons uitgebreide blog over Stone Town.

stone town strand

Prison Island tour

Changuu Island, ook bekend als Prison Island, ligt ongeveer 30 minuten varen voor de kust van Stone Town. Vanwege de geschiedenis als slaveneiland, later quarantaine opvang en uiteindelijk gevangenis is het eiland relatief ongerept. De grootste trekpleister op het eiland zijn de enorme landschildpadden die hier wonen. De schildpadden komen oorspronkelijke van de Seychellen maar gedijen hier goed. Meerdere schildpadden zijn meer dan 100 jaar oud. 

Tijdens een tour naar Prison Island heb je tijd de schilpadden voeren en bekijken en verder is er tijd om te zwemmen, zonnebaden en te snorkelen. Als je elders op het eiland verblijft, kun je deze tour ook goed combineren met een bezoek aan Stone Town. Zie hier de actuele prijs van deze tour.

Jozani Chwaka Bay National Park

Ook Zanzibar heeft een National Park, maar besef je wel dat je op Zanzibar niet op safari kunt. Wanneer dat je doel is om olifanten, leeuwen en giraffen te zien, dan kun je het beste kiezen voor een safari in Tanzania en aansluitend een strandvakantie op Zanzibar.

Het Jozani bos is een klein National Park waar je apen kunt kunt zien. Dat zijn dan wel weer hele bijzondere apen. De Red Colobos een bijna uitgestorven apensoort. Daarnaast leven er nog andere apen zoals de Blue Monkeys. Beide vriendelijke soorten die ook leuk zijn om te fotograferen. Je loopt over houten vlonders tussen de mangrove. Lees hier meer over een tour naar Jozani National Park.

Zanzibar Spice tour

Kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, kardemom, kurkuma en gember. Vanillestokjes, cacao, zoethout, broodvrucht, saffraan, jodium, citroengras en elke vorm van peper die je kunt bedenken. Ananas, mango’s en bananen. Het is maar een kleine selectie van de kruiden en fruitsoorten die op het eiland groeien. Tijdens een spice tour maak je kennis met al deze kruiden. Er worden verschillende tours aangeboden dus vraag even goed rond wat er precies inbegrepen is. De leukste tours zijn die met een smakelijke lunch waarbij je ook een lokale boerderij bezoekt. 

Zwemmen met dolfijnen Zanzibar

Er worden op Zanzibar diverse dolfijnen tours aangeboden. Gelukkig gaat het hier niet om in gevangenschap levende dieren maar om wilde dolfijnen. Als je boot ze tegenkomt, moet je gelijk het water inspringen en kun je met geluk een paar minuten zwemmen tussen de dolfijnen.

Wij hadden geluk om onderweg naar onze duikplek ook dolfijnen tegen te komen zonder daar een speciale tour voor te hebben geboekt. 

zanzibar snorkelen

Snorkelen Zanzibar

Je kunt op Zanzibar heel goed snorkelen maar vooral wanneer je kiest voor een boottocht. Snorkelen vanaf het strand in Zanzibar kan ook maar je kunt dan niet bij een echt rif komen. Wij hebben het wel gedaan met onze dochter in o.a. Nungwi en Kiwenga en ook bij Stone Town zie je wel wat snorkellaars, maar je ziet dan vooral zand, zeewier en veel kleine visjes. 

zanzibar snorkelen

Voor de echt mooie snorkelplekken boek je een tour naar Mnemba eiland, de populairste snorkelbestemming van Zanzibar. Of ga naar Tumbatu eiland, een voordeel is dat je ook goede stranden hebt terwijl Mnemba een privé eiland is wat niet toegankelijk is voor snorkellaars. Er zijn nog andere riffen zoals Kendwa rif en Kizimkazi Reef maar die hebben meer beschadigingen.

zanzibar snorkelen

Duiken op Zanzibar

De meeste strandbestemmingen op Zanzibar hebben wel een duikschool. Veel van deze duikscholen bieden trips aan naar Mnemba aangezien je hier de beste riffen van het eiland hebt. Welke riffen je kunt bezoeken, is wel erg weer afhankelijk. De eerste keer dat we op Zanzibar waren, hebben we enkele prachtige duiken bij o.a. Big Wall en andere plekken ten oosten zijn Mnemba eialnd.  We werden zelfs verrast door een groep dolfijnen die met de boot mee zwom.

De laatste keer stond er meer wind waardoor de duikschool koos voor wat meer beschutte duikplekken tussen Mnemba en de kust. Die waren best aardig maar zeker niet spectaculair. Ook doken we deze keer voor de kust van Nungwi en daar was zelfs meer gezond koraal te zien. 

Nungwi duiken

6 gedachten over “Op vakantie naar Zanzibar, dit moet je weten”

 1. Jambo Tikva,
  Goed verhaal! En alles wat je zegt klopt als een bus. Wij komen al vele jaren op Zanzibar (incl. safari Tanzania) en ieder jaar zeggen we van, kom we gaan een keer ergens anders heen. Maar als puntje bij paaltje komt dan komen we toch weer uit op Zanzibar. In het noordoosten geweest maar onze favo is toch echt Paje/Jambiani. Heerlijke gemoedelijke sfeer en iedereen is super aardig. De spicetour is zeker aan te raden en must als je naar Zanzibar gaat. Over 2 weken vliegen we voor 3 weken naar Reef & Beach Resort in Jambiani. Dit keer geen safari. Reef & Beach is een heerlijk en kleinschalig resort waar we echt kunnen uitrusten met een cocktail in de hand en heel goed eten. Voor iedereen die overweegt om naar Zanzibar te gaan… DOEN!

  1. Hallo Erasmo,
   Mijn vrouw en ik gaan in januari voor het eerst naar zanzibar (het reef en beach resort)
   Nu vragen wij ons af hoe je het beste excursies kunt boeken maar vooral ook betalen. Is een credit kaart handig/verstandig. Of kan het ook contant in Euro of dollars, wij willen nog een drie daagse safari in Tanzania gaan doen dus dan moeten we wel wat contanten meenemen. Heeft u hier ervaringen mee? Bij wie kunnen we het beste excursies/safari boeken? WOW-tours, CRAB of Tui zelf? Is een Taxi vannuit het resort betaalbaar of een auto huren beter?
   Ik besef dat dit veel vragen zijn maar hoop dat u met uw ervaring mij toch enkele antwoorden kan geven.
   Groetjes Stefan

 2. Erwin.vegter@gmail.com

  Goedemiddag,
  Wat een ontzettend leuke en informatieve blog over deze mooie bestemming!
  Nu zijn wij hier nog nooit geweest echter zien een mooie aanbieding bij Tui bij Reef& Beach resort. Is dit een beetje accomodatie dat u weet? Las ook iets over veel wind en minder strand. Wij zijn op dit moment toe aan strand, zon en zwem. Is dit een goede keuze of denkt u dat iets anders beter kan zijn?
  Met vriendelijke groet,
  Erwin Vegter

 3. Sanne Lindeman

  Hi Tivka,
  Leuke blog met veel nuttige informatie!
  Wij vliegen begin juni naar Zanzibar voor onze huwelijksreis, we kijken er enorm naar uit!
  Wel heb ik nog even een vraagje voor je, we lezen namelijk veel verschillende dingen over het betaalmiddel dat in Zanzibar gebruikt wordt. Kunnen we het beste dollars meenemen? Veel euro’s in cash? Of pinnen we daar?
  Nog even wat onduidelijkheid hier bij ons over hoe het daadwerkelijk gaat op Zanzibar. Zou je hier ons meer duidelijkheid over kunnen geven?
  Dankjewel alvast!

  Met vriendelijke groet,
  Sanne

  1. Wij hebben ter plekke gepind, moet je wel doen voor je naar je strandbestemming gaat dus op het airport of in stonetown. Wat back-up dollars of euro meenemen in cash is altijd handig.

 4. Hi Tikva, leuk om jouw blog te lezen. Wij bezoeken ws ook Zanzibar deze zomer met 3 pubers. Wat is dan volgens jou de leukste plek? We houden allemaal olijven een duik en tussendoor snorkelen! Lees uit jouw blog dat snorkelen vanuit strand eigenlijk niet mogelijk is… dus dat wordt sowieso met een boot. Wij twijfelen nu tussen noordkust of jsmbiani..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top