Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Gratis blotevoetenpad, pannenkoekenhuis en cultuurroute in Hoch-Elten, net over de grens

Gratis blotevoetenpad, pannenkoekenhuis en cultuurroute in Hoch-Elten, net over de grens

Hoch-Elten is een klein plaatsje op de Eltenberg. Met 80 meter hoog toch direct een flinke puist in het landschap. Het blotevoetenpad in het Duitse Hoch-Elten is een prima uitje voor gezinnen met kinderen. Nog geen kilometer over de grens, gratis toegankelijk, met kluisjes en de mogelijkheid om je voeten te wassen.

Wij bezochten Hoch-Elten in de tijd dat in Nederland alles nog dicht was maar bij onze Duitse buren de horeca alweer open. Tijdens een fietstocht had Marcel bij toeval dit blote voetenpad ontdekt en omdat we toch in de buurt waren besloten we er een kijkje te nemen.

Blotevoetenpad Hoch-Elten

Wat te doen in Hoch-Elten

Pannenkoekenhuis Hoch-Elten

Het pannenkoekenhuis in Hoch-Elten is een bekende plek voor wielrenners en motorrijders om halverwege een tocht een pauze te nemen. Ook de Pieterpad route van Braamt naar Millingen aan de Rijn komt hier langs. Het is er dan ook altijd gezellig druk. Gelukkig is er een groot terras. Voor kinderen is er een speelhuisje in de tuin. Er is alleen geen grote speeltuin of iets dergelijks.

Pannenkoekenhuis Hoch-Elten

Sint-Vituskerk Hoch-Elten

De Sint-Vituskerk staat op het hoogste punt van Hoch-Elten. Voor zo’n klein plaatsje is het een enorme kerk. Eromheen loopt een korte wandeling die je naar diverse uitkijkpunten brengt. Je kijkt uit over het Rijndal. Ook zijn er diverse kunstobjecten en herdenkingsmonumenten waar je langs loopt.

Sint Vituskerk Hoch-Elten
Sint Vituskerk Hoch-Elten

Drususbrunnen

Nog een kleine bezienswaardigheid in Hoch-Elten zijn de 57 meter diepe Drususbrunnen. Deze werden aangelegd door de Romeinse veldheer Drusus. De waterput die je nu ziet, werd gebouwd voor de vrouwenabdij die hier stond. Tot 1931 was dit de watervoorziening voor het hele dorp Hoch-Elten.

Sint Vituskerk Hoch-Elten

Blotevoetenpad Hoch-Elten

Het blotevoetenpad Hoch-Elten is 2 km lang en start bij het sportveldje van het dorp. We worden verrast door de mogelijkheid om je voeten te wassen en door de kluisjes.

Blotevoetenpad Hoch-Elten
Blotevoetenpad Hoch-Elten

Wij volgen de bordjes en volgen het pad het bos in. Het pad is voor een groot deel gewoon een bos en gras wandeling. Maar er zijn dan bakken met bijvoorbeeld steentjes, zand en bladeren of een hindernis.

De route loopt ook om een veldje heen met bloemen en bijen en door een boomgaard. Onze dochter vermaakt zich uitstekend. Eenmaal terug bij het beginpunt kunnen we onze voeten wassen. Ook is hier nog een (koude) waterbak om doorheen te lopen.

blotevoetenpad hoch elten

Op zoek naar meer leuke uitjes? In Kleve zit een dierentuin. Lees ook onze andere blogs, zoals:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top