Home / Voorbereiding / Tips / Weekend weg met baby, onze tips

Weekend weg met baby, onze tips

Jullie willen (misschien wel voor de eerste keer) een weekend weg met baby. Zeker doen! We helpen je met leuke bestemmingen en praktische tips voor jullie weekendje weg met baby.

Weekendje weg met baby

Wacht niet tot je baby ouder is

Ik heb het zo vaak gehoord “We wachten tot onze baby ouder is voordat we reizen”. De angst en bezorgdheid dit hier meestal achter zit is echt onnodig. De realiteit is dat baby’s veel gemakkelijker zijn om te reizen dan peuters. Hoewel eerlijk is eerlijk ik het met een peuter wel leuker vind. De maanden totdat je baby gaat kruipen zijn misschien wel het makkelijkst van allemaal. Kies daarom juist nu voor een nachtje weg met je baby.

Moezel met kinderen cochem

Neem een paar tandjes terug en verander je manier van denken

Misschien ben je wel zwanger op reis gegaan en heb je daar deze les al geleerd. Zo niet, dan vertel ik het je nu. Het belangrijkste wat je moet leren over op vakantie gaan met baby is vertragen. Of het nou om een weekend weg met baby of om een verre reis met baby gaat, alles gaat een paar standjes langzamer dan voorheen.

Probeer vooral niet je vroegere reisstijl te dupliceren maar bewaar wel de dingen waar je toen blij van werd. Plan niet meer dan een grote must-do activiteit of bezienswaardigheid per dag zodat je niet teleurgesteld bent als niet alles lukt. Ga lekker een boek lezen, neem een uitgebreid bad of speel in het gras je hoeft niet constant vermaak op te zoeken.

weekendje weg met baby

Plan je activiteiten rondom slaaptijden

Voordat jullie ouders werden, had je vast niet gedacht dat er een tijd in je leven zou komen dat activiteiten draaien om dutjestijd. Hoewel ik zelf geen voorstander ben van te strakke slaaptijden heb ik wel geleerd dat tijdens een weekendje weg met baby slaaptijd essentieel is. Niet alleen plannen we de autotijden rond de slaaptijd van onze dochter, ook onze activiteiten stemmen we erop af.

notre-dame-parijs-met-kinderen

In eerste instantie voelt het misschien lastig alsof je jouw eigen wensen moet opofferen voor je kindje maar al snel leer je dat dit veel makkelijker is dan een moe of chagrijnig kind. Dus maken we een extra lange uitgebreide stadswandeling als de kleine dame moet slapen en stellen we het museum of een hapje eten uit tot ze wakker is.

Er is ook geen wet die zegt dat je alles met het gezin moet doen. Papa kan best een ochtendje gaan fietsen en mama dan de volgende dag een paar uurtjes welness pakken.

weekend weg met baby

Welke accommodatie en bestemming voor je weekendje weg met baby

De eerste keer dat we weg gingen met onze baby was een week naar Curaçao. Nu zijn wij ook niet normaal en de meeste nieuwe ouders beginnen dan ook met een weekendje weg met baby voordat ze over avontuurlijke bestemmingen nadenken.

Wanneer je het rekening houden met de slaaptijden doortrekt, dan kan je tot de conclusie komen dat een bestemming op 2-3 uur rijden ideaal is. Je kunt je kindje dan voeden, gaan rijden terwijl hij of zij slaapt en je bent al aangekomen voor de volgende maaltijd. Wil je liever vliegen dan hebben we heel veel meer tips in ons artikel vliegen met een baby.

reizen met baby

Kamperen met baby kan natuurlijk ook maar voor een weekendje is dit wel erg veel werk. Bovendien huilen baby’s nou eenmaal toch best veel. Daarom adviseren wij in plaats van tent te gaan voor een vakantiepark met baby, een appartementje of een airbnb. Een hotel met baby vonden wij pas echt prettig toen onze dame goed doorsliep en geen late voeding meer had. Het is ideaal wanneer je baby een eigen ruimte heeft waar hij/zij rustig kan slapen en jullie ondertussen een filmpje kunnen kijken of bijpraten zonder zachtjes te hoeven doen.

Landal Berger Duinen

Bungalowpark met baby

Ben je nog zwanger als je dit leest, maar je geen zorgen zodra je de “blije doos” de “babydoos” en welke doos nog meer op gaat halen wordt je ook gespamd met aanbiedingen van alle huisjesaanbieders van Nederland. Geen wonder dan ook dat zoveel dames uit mijn zwangerschapsclubje kozen voor Centerparcs, Landal of een andere aanbieder voor hun eerste weekendje weg met baby. Wel in een luxe huisje met alle babyfaciliteiten en met sauna plus ontbijtservice zodat ze toch echt dat weekendje-weg-gevoel hadden. Het voordeel van zo’n bestemming is dat alles geregeld is voor je kindje, een babybedje aanwezig is, je een volledige keuken met magnetron aantreft en je niet zo lang in de auto zit.

Wij kiezen zelfs graag voor Landal en een aantal van hun parken springen er echt bovenuit omdat die extra babyvriendelijk zijn. Een voorbeeld hiervan is Landal Hof van Saksen. Hier hebben ze een speciale New Born boerderij die echt helemaal compleet ingericht is met alles wat je baby nodig heeft. Bovendien zijn hier fijn restaurants en een heerlijke spa en zwembad. Bekijk hier de prijzen en beschikbaarheid van Landal Hof van Saksen. Op vijf andere parken kunnen gezinnen ook terecht in speciale babybungalows. Dit zijn Landal ColdenhoveRabbit HillAelderholt, de Lommerbergen en Landgoed ’t Loo.

Zwembad, zwemmeer en recreatiestrand

Bij familie slapen

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je eerste weekendje weg met baby naar familie te gaan. Wel zo vertrouwd en ook lekker praktisch. Vaak moet je best veel meeslepen en misschien heb je ook wel het gevoel dat je familie constant met je mee kijkt hoe je het doet. Bovendien willen sommige opa’s en oma’s zo graag met hun kleinkind spelen dat ze voorbij gaan aan rust en slaaptijden.

hotel met baby

Stedentrip met baby in een hotel of airbnb

Wil je iets avontuurlijkers dat kan ook. Het voordeel van een baby is dat die nog geen eigen mening heeft en je deze dus overal mee naar toe kunt nemen. Waar we een lijst hebben met onze 10 favoriete stedentrips met kinderen hoef je met een baby zeker geen kindvriendelijke stad zoals Mechelen of Bremen te kiezen. Je baby heeft er namelijk helemaal niks aan. Ga vooral voor een stad die je zelf aanspreekt. Bijvoorkeur een stad die compact genoeg is om veel te lopen (metro of bus in en uit met een kinderwagen is niet fijn!) maar zonder heel spannend nachtleven, want daar krijg je toch niks van mee.

Check ook onze tips voor verblijven in een hotel met baby.

Moezel met kinderen

Dit heb je nodig voor een weekendje weg met baby

Het is altijd verbazingwekkend hoeveel spullen zo’n klein mensje nodig heeft. Het is nog verbazingwekkender hoeveel spullen eigenlijk niet nodig zijn maar door veel ouders wel mee worden gesleept. Daarom hier alleen de basis van wat je mee moet nemen voor je weekendje weg met baby.

Hotelkamers Karawankenhof
  • Kleding, slaapzak, luiers in normale hoeveelheid. Wat je thuis ook zou gebruiken plus enkele reserve artikelen.
  • Flesjes, poedermelk, potjes en andere eet benodigdheden.
  • Is er een bedje aanwezig waar je verblijft? Anders een campingbedje of Deryan travelcot
  • Je hoeft geen enorme hoeveelheden speelgoed mee te slepen wat kleine dingetjes zijn voldoende. Lees onze tips speelgoed op reis.
  • Lees ook onze tips gezond op reis met een baby
  • Er zijn handige opvouwbare badjes te koop voor als je baby echt een hekel heeft aan de douche.
  • Een babyfoon indien je een ruimer appartement of vakantiehuisje hebt geboekt. Lees ook ons artikel babyfoon of babyfoon app.
  • Ga je veel lopen dan de kinderwagen. Meestal kan je trouwens ook met een babydrager prima uit de voeten.

Wacht niet tot morgen. Omarm de gekte en het plezier van een vakantie met baby. Lach om de stapel bagage die je meesleept voor een nachtje weg met baby, geniet van de zonsopkomsten die je meemaakt omdat je tegenwoordig wel zo vroeg wakker bent. Je baby is maar een keer zo klein en voordat je het weet zijn deze kostbare momenten weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top