Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Wildpark Granat, tussen de dieren lopen in Duitsland

Wildpark Granat, tussen de dieren lopen in Duitsland

Er zijn diverse wildparken en dierentuinen over de grens in Duitsland. Bij Wildpark Granat zal waarschijnlijk niet direct een belletje gaan rinkelen. Dit wildpark ligt een stukje buiten Haltern am See. Een gezellig stadje aan een meer, waar je in de zomer ook goed kunt zwemmen. Niet al te ver vanaf Wildpark Granat vind je speelpark de Ketteler Hof, wat weer iets bekender is bij Nederlandse gezinnen.

Naturwildpark-Granat

Wildpark Granat

De weg waarover ik rijd, wordt steeds bochtiger en ik rijd alleen maar tussen de bomen. Wildpark Granat ligt in het Natuurpark Hohe Mark. Wanneer ik de auto eenmaal parkeer op de gratis parkeerplaats ben ik benieuwd wat ik hier ga aantreffen.

Naturwildpark-Granat

Direct na de ingang is er een klein restaurantje met een opblaasbaar springkussen. Een wolf staat wel heel geïnteresseerd naast het hek te kijken wat alle mensen op het pad aan het doen zijn. Of zou hij verlekkerd naar de wilde zwijnen kijken die in de omheining daarachter zitten? Het leuke van Wildpark Granat is dat je hier echt direct tussen de dieren loopt. Gelukkig geldt dat dus niet voor de wilde zwijnen en voor de wolven.

Naturwildpark-Granat
Natuurwildpark Granat

Een ietwat vreemde eend in de bijt in Wildpark Granat zijn de kangoeroes. Ze hebben hier zelfs enkele albino exemplaren.

Daarna kom ik nog een iets grotere speeltuin tegen voordat ik bij het leukste deel van Wildpark Granat kom. Je loop over een wildrooster en staat direct tussen de herten. Bij de ingang kun je voer kopen en ook hier staan nog automaten om voer te komen. De hertjes zijn dan ook erg gewend aan mensen.

Naturwildpark-Granat

Tijdens mijn bezoek is het paartijd en een aantal mannetjes gaan flink tekeer. Ik heb op de Veluwe wel eens een burlend hert gehoord, maar dit met meerdere exemplaren door elkaar is nog veel indrukwekkender.

Naturwildpark-Granat

Er lopen niet alleen herten, maar ook veel geitjes en zelfs een paar lama’s. In dit deel van het dierenpark kun je een grote ronde lopen. De dieren op het gras zijn veel minder schuw dan de herten die ik later in het bos tegenkom. Die kijken even en rennen dan snel weg als ik te dichtbij kom.

De wandeling gaat dus ook door het bos en heeft wel wat hoogteverschil. Er lopen ook genoeg gezinnen met kinderwagen, maar het is wel fijn als je er dan een hebt met stevige banden. Het is geen geasfalteerd pad waar je loopt, maar echt zand, bladderen en af en toe modder. Na het rondje neem ik dezelfde weg weer terug.

Natuurwildpark Granat

Wildpark Granat is dus niet al te groot, maar wel echt leuk om naar toe te gaan als je toch in de buurt bent. In het Munsterland is nog veel meer te beleven en allemaal op een afstand die vanuit Nederland goed te doen is. Meer tips nodig? Lees al onze blog over Duitsland met kinderen. Heb je een RUHR.Topcard dan is entree gratis, lees hier meer over deze handige kaart en het Ruhrgebied met kinderen.

Natuurwildpark Granat
Natuurwildpark Granat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top