Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Wunderland Kalkar: all-inclusive pretpark in Duitsland

Wunderland Kalkar: all-inclusive pretpark in Duitsland

Ken je Kernie’s Familiepark in Wunderland Kalkar al? Na eerdere positieve ervaringen met pretparken in Duitsland waren we ook erg benieuwd naar Wunderland Kalkar, vooral omdat het vlak over de grens met Duitsland ligt.

Het is dus ook voor ons Nederlanders makkelijker te bezoeken voor een dagje. Dat blijkt wel uit het feit dat de werkgever van mijn man besloot om hier het jaarlijkse werknemersuitje te organiseren. Natuurlijk was het hele gezin welkom. Benieuwd welke attracties er zijn in Kernie’s Familiepark in Wunderland Kalkar? Voor welke leeftijd ik Wunderland Kalkar zou aanraden en wat wij vonden van het all-inclusive concept? Ik vertel het je in deze blog.

Wunderland kalkar

Attracties Wunderland Kalkar

We hadden van tevoren een kaart gekregen en ik had natuurlijk alvast even gekeken in welke attracties we wilden gaan. Onze dochter van 6 jaar is dol op achtbanen, maar de enige achtbaan die ik hier kon vinden was voor kinderen vanaf 130cm.

Toch was dit ongeveer het eerste waar ze bij binnenkomst naartoe liep. Er wordt hier echter streng gecontroleerd en de regel is echt 130 cm (ook niet onder begeleiding van ouders). Dus maakten mijn man en ik wel een ritje in het “treintje”, want een achtbaan kan je dit echt niet noemen. Zelfs de achtbaan in de Julianatoren waar kinderen vanaf 90 cm in mogen is nog spannender dan deze slome ervaring.

Wunderland kalkar
Wunderland kalkar

Hiermee hadden we eigenlijk meteen al een minpuntje ontdekt aan Wunderland Kalkar. Er is voor ons Nederlanders weinig logica in de regels rondom attracties.

Even later gingen we namelijk in de wildwaterbaan en de nog maar 2-jarige dreumes van onze vrienden mocht ook gewoon mee. En dat terwijl deze wel flink hard ging. Het was ook meteen onze favoriete attractie in Wunderland Kalkar. De dreumes wilde niet meer, maar onze dochter en de 4-jarige kleuter konden er geen genoeg van krijgen. Totdat we de “lekke” boot treffen en we niet slechts een beetje nat worden maar echt helemaal doorweekt. Of de boot echt lek is weten we niet, maar er stond bij het instappen al een flinke laag water in en vervolgens kregen we nog een dubbele laag tijdens de rit. Die boot vermijden we dus voortaan. Gelukkig is het mooi weer en zijn we snel weer droog.

Wunderland kalkar

Behalve de grote binnenspeeltuin zijn er in attractiepark Wunderland Kalkar geen overdekte attracties. Dat maakt dit pretpark in Duitsland wat mij betreft wat minder geschikt voor een bezoek bij slecht weer.

Ook voor de dreumes is er gelukkig genoeg te doen, zoals kleine koetsjes en paardjes om in te rijden, een mini reuzenrad en de vliegtuigjes. Maar hij gaat ook met veel plezier mee in de theekopjes, die afhankelijk van hoe hard je zelf draait toch best wel spannend zijn.

Wunderland kalkar

Er is een attractie die we als ouders zeker willen proberen. Wat dit park namelijk bijzonder maakt is dat het gebouwd is rondom de Kalkar Kerncentrale. Een kweekreactor die nooit in gebruik is genomen vanwege veiligheidszorgen. Het meest opvallende bouwwerk op het terrein is nog dan de grote koeltoren. Hennie van der Most besloot deze setting en de gebouwen om te toveren tot een pretpark. In de grote koeltoren zit nu een zweefmolen. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Wunderland kalkar
Wunderland kalkar

Ondanks dat het park niet heel groot is, is er genoeg te doen voor een hele dag. We zijn er in het weekend en er zijn maar liefst twee bedrijven die hier een feestje houden, maar toch zijn de wachttijden nergens lang. Alleen bij de wildwaterbaan en de karts staan we een minuutje of tien in de rij. Bij alle andere attracties kunnen we gelijk instappen of moeten we hooguit een rondje wachten. Er zijn op vaste tijden ook nog shows, maar hier hadden we niet eens de tijd voor.

Wunderland kalkar

De meeste attracties zijn, zoals je zult verwachten bij een pretpark, gratis. Er zijn echter ook enkele attracties in Wunderland Kalkar waar je voor moet bijbetalen, zoals de kartbaan. Hier hebben ze duo-karts, een kans die vader en dochter zich niet laten ontzeggen. Voor €9,- mag je relatief lang racen tegen andere ouders met kind. Daarbij ga je wel 62 km per uur zonder helm, om nog maar even terug te komen op het feit dat we de lengtevoorschriften soms onnodig streng vinden en soms juist wel heel losjes.

Wunderland kalkar

Mocht je je afvragen voor welke leeftijd Wunderland Kalkar leuk is? Op de site zelf zeggen ze tot 12 jaar. Persoonlijk denk ik dat onze dochter van 6 zich hier nu goed vermaakte, maar dat ze over een jaar of twee toch wel meer adrenaline attracties wil dan ze hier hebben. Ik zou zelf dus zeggen vanaf een jaar of 2 tot ongeveer 9 jaar. Natuurlijk kunnen oudere broertjes of zusjes nog wel wat langer mee maar er zijn leukere attractieparken voor pre-tieners.

Wunderland kalkar

Wunderland Kalkar All-Inclusive

Bij Wunderland Kalkar hanteren ze de all-inclusive formule. Dat betekent dat je de hele dag door gratis frietjes, softijs en frisdranken kunt krijgen. Zodra de ijsjes en de frietjes rond een uur of 11:00 open gaan, staan er lange rijen bij de kraampjes. Later op de dag wordt dit trouwens wel beter en ben je vrij snel aan de beurt.

Wunderland kalkar

De kids laten zich de frietjes goed smaken en ook de gewone Nederlandse mayonaise. In eerste instantie vinden we alleen drankjes met prik, maar later vinden we ook een kraampje waar we appelsap, sinaasappelsap, koffie en thee te kunnen krijgen.

De softijsjes mag je zelf vullen wat natuurlijk leuk is om te doen voor kinderen. Het zijn wel kleine ijsjes, maar je kunt natuurlijk altijd nog meer halen.

Mocht je iets anders willen dan kan dat ook tegen betaling. Zo vinden wij dat we de dag wel mooi kunnen afsluiten met een biertje bij de strandbar aan de rivier. Daar betaal je dan €2,50 voor.

Wunderland kalkar

Wunderland Kalkar Hotel

Mocht je een dagje Kernie’s Familiepark niet voldoende vinden dan is er ook nog het hotel in Wunderland Kalkar. Bij verblijf in hotel en attractiepark Wunderland Kalkar heb je de eerste dag vanaf 15:00 uur toegang tot het park, op alle volgende dagen en de dag van uitchecken heb je de hele dag toegang. Ga bijvoorbeeld in de ochtend naar het vlakbij gelegen en interessante Xanten.

Persoonlijk zou ik kiezen voor niet meer dan een nachtje. Dit is namelijk geen pretpark zoals Europapark, Duinrell of de Efteling waar je jezelf echt dagen kunt vermaken. Het hotel in Kalkar is vooral functioneel en het is geen thema accommodatie.

Het hotel is inclusief ontbijt, lunch, diner en drankjes. Zeker wanneer je een van de regelmatige aanbiedingen kunt boeken is het echt wel een goede deal. Bekijk hier of er aanbiedingen zijn via voordeeluitjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top