Home / Reisinformatie / Azie / Myanmar / De 10 leukste dingen om te doen in Yangon met kinderen

De 10 leukste dingen om te doen in Yangon met kinderen

Yangon is de enige bestemming in Myanmar die echt dingen te doen heeft die speciaal geschikt zijn voor gezinnen. Niet dat je je hierdoor moet laten weerhouden van een vakantie in Myanmar met kinderen maar het is wel een freden om meer tijd in Yangon door te brengen dan de meeste reizigers doen. Je kunt naast de tijd die je nodig hebt voor de reguliere bezienswaardigheden in Yangon zoals Chinatown en de Shwedagon Pagoda nog makkelijk twee dagen vullen met activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Voor de kleintjes zoals onze dochter is er de dierentuin, die speeltuinen en de draaimolens in de attractieparken. Voor tieners zijn er gamecentra en achtbanen.

In willekeurige volgorde gerangschikt naar locatie onze top 10 leukste dingen om te doen met kinderen in Yangon

Yangoon met kinderen

De dierentuin van Yangon

De dierentuin van Yangon (Yangon Zoological Gardens) is al meer dan 100 jaar oud en op sommige plekken zie je dat. De ruimte voor de dieren is niet altijd meer van deze tijd. Toch is het geen slechte plek. Er is veel schaduw, leuke speeltoestellen en de dieren zien er gezond uit. De nieuwere verblijven hebben een veel ruimere opzet dan de oude. Sommige dieren zoals de olifanten kan je voeren.

In de dierentuin wonen meer dan 140 verschillende soorten dieren, waaronder enkele die we nog nooit eerder in het echt hadden gezien. Zoals de takin, een soort uit de kluiten gewassen rat, het nationale dier van Bhutan. We merken dat sommige soorten het enorm goed hebben gedaan en dat er nu eigenlijk te veel tijgers, sambaherten en apen zijn. In plaats van in één verblijf, zijn de herten bijvoorbeeld wel in 4 verschillende grote gebieden onderverdeeld. Een contrast met de eenzame giraf en een eenzame leeuw. Wij vonden de dierentuin van Yangon een fijne plek om een paar uurtjes door te brengen. Je ziet hier ook veel lokale gezinnetjes en schoolklassen.

Dierentuin Yangon
Dierentuin Yangon
Dierentuin Yangon
Dierentuin Yangon
Dierentuin Yangon

Kandawgyi Lake

Naast de dierentuin ligt het enorm grote Kandawgyi meer en park. Op de kaart lijkt het of je hier zo naar heen loopt. In de praktijk is dit helaas niet het geval omdat er een enorm hek om het park staat er weinig ingangen zijn. In het park zijn een speeltuin en het Kareiweik Palace restaurant dat drijft op twee kippen boten. Het houten pad over het water is geliefd bij wandelaars en hardlopers.

Kandawgyi meer yangon
Kandawgyi meer yangon

De dinosaurus in het Kandawgyi Hotel

Net als wij geen zin of puf om het hele eind te lopen tot de ingang van het park? Wij lopen een klein stukje en belanden bij het Kandawgyi hotel. Super chique en daar kwamen we dan met onze slippertjes. Het personeel bleef echt vriendelijk en we hebben buiten in tuin genoten van onze koude cola met een taartje. Dat mag ook wel voor 4 dollar voor een drankje.

Wat dit hotel leuk maakt voor kinderen is dat het vroeger in de koloniale tijd het Natuurhistorisch Museum was en dat zie je op bepaalde plekken nog terug. Zo liggen er in de vitrinekast enkele miljoenen jaren oude fossielen boten en staat het beeld van een enorme dinosaurus net als vroeger nog in de tuin.

dinosaurus myanmar

Maha Wizaya pagode

Je kinderen zullen hun ogen uitkijken bij de tempels zoals de Shwedagon Pagoda, de nummer 1 bezienswaardigheid van Yangon. Waar de Shwedagon enorm, prachtig, super interessant maar ook serieus is, is de nabijgelegen Maha Wizaya Pagode veel grappiger voor kinderen.

Het looppad erna toe zit vol met duiven en uiteraard kan je eten kopen om ze te voeren. Loop je door naar de Maha Wizaya pagode dan ziet deze er van buiten net zo uit als vele anderen. Binnenin tref je een verassing. De pagode is hol en bevat een bos en veel dierfiguren en grappige muurschilderingen.  De pagode is pas in 1980 gebouwd en diverse van de voorwerpen die je ziet zijn giften van het (voormalig) Nepalese koningshuis.

Maha wizaya pagode
Maha wizaya pagode

Happy world park en amusement centrum

Naast de pagoda ligt een klein park met hierin een vijver waar je op van die zwaan waterfietsen kunt fietsen. Hiervoor gingen wij er echter niet naar toe, nee wij kwamen voor het indoor van alles en nog wat paradijs oftewel Happy World.

De entree voor Happy World Yangon is 200 Kyat (oftewel helemaal niks) en hiermee heb je o.a. gratis toegang tot het indoor speelparadijs. Verder kan je muntjes bijkopen voor allemaal extra activiteiten. Wij besloten eerst een kijkje te nemen bij de 3D art waar we deze geweldige foto’s maakten.

yangon happy world 3d art
yangon happy world 3d art
yangon happy world 3d art
yangon happy world 3d art

Daarna was het tijd voor een ritje op verschillende draaimolens, paardjes etc. Voor tieners is een spookhuis waar je met een karretje doorheen rijdt, gameroom en ook de botsauto’s waren flink populair.

De rest van de tijd hebben we onze dochter lekker laten spelen in het indoor klauter gedeelte waar ze als blond kindje natuurlijk mega populair was bij de begeleiders. Jammer genoeg is hier geen airco dus het wordt flink heet. Wil je toch even ontspannen dan kan je tegen een kleine betaling (2$) een half uur gebruik maken van de stoelmassage stoelen die direct naast het speelgedeelte staan.

yangon happy world
yangon happy world

Peoples Park Yangon

Van het kleine park met Happy World liepen we door naar het enorme People Park Yangon. Als je er binnen komt op het punt waar wij dit deden is het gratis. Later zagen we dat bij andere ingangen bordjes staan dat je als buitenlander entree moeten betalen. Het eerste wat hier onze aandacht trok was de touwbrug hoog boven de grond tussen verschillende bomen. Vanaf hier zagen we ook de speeltuin liggen in de hoek van het park, vanaf een afstandje zag het er ook prima uit maar omdat we al genoeg gespeeld hebben zijn we verder gelopen naar een cafeetjes in het park.

Dit grote rustige park leent zich uitstekend voor een partijtje voetbal of om onder de grote schaduwrijke bomen in het gras een boek te lezen en dat doen de Birmezen dan ook. Loop je verder door het park dan kom je vanzelf bij de fonteinen die helaas tijdens onze bezoek niet aanstonden. Hier is ook een enorm groot betegeld plein waar festiviteiten plaats kunnen vinden. Vanaf hier heb je over de fonteinen vrij zicht op de Shwezigon Pagode.

Peoples park yangon speeltuin
Peoples park yangon

Natural world amusement park Yangon

In een hoek van het People’s park kom je via de “love” rozentuin en uiteindelijk het Natural World Amusement park tegen. Dit is eigenlijk meer een kermis dan een pretpark. Je betaalt voor elke activiteit apart. Er zijn waterattracties, adrenaline attracties voor tieners en treintjes voor kleine kinderen.

natural world amusement park
natural world amusement park

Mahabandoola park

Het Mahabandoola park is de beste plek om naar toe te gaan als je een leuke speeltuin zoekt in Yangon en verblijft in Chinatown of een van de andere oude wijken aan de rivier. Dit grote park naast de drukke Sula Pagoda stamt nog uit de Engelse tijd. Het is dan ook omgeven door verschillende koloniale gebouwen. Midden in het park staat een grote pilaar het onafhankelijkheidsmonument. In dit park zit een grote moderne speeltuin met klim- en klautertoestellen van stevig plastic die echt niet onderdoen voor wat wij in het westen gewend zijn. Ga wel vroeg of laat want er is weinig schaduw.

mahabandoola park
mahabandoola park
yangon mahabandoola park speeltuin

Boottrip naar het dorpje Dalah

Een boottochtje naar de overkant van de rivier is een prima activiteit in een stad als Yangon waar eigenlijk betrekkelijk weinig echt grote bezienswaardigheden zijn. De ferry is in druk gebruik en op de boot vindt een levendige handel in etenswaren plaats. We vragen ons af waar al deze mensen heen gaan? Toch niet naar het rustige dorpje Dalah.

Als we van de boot komen worden we gelijk overvallen door touts die ons allemaal mee willen nemen op een tocht naar een “authentiek visserdorpje” en een tempel. Gewoon stug nee blijven zeggen. We lopen naar rechts en daar loop je zo het dorpje Dalah is. Een enorm contrast met Yangon en een leuke korte wandeling om te maken voor je de ferry weer terug neemt.

dalah yangon
dalah yangon

Duifjes voeren bij de Indiase tempel

Onze dochter vind het heel leuk om de duifjes te voeren. Dat kan in Yangon op meerdere plekken. In de wijk Chinatown is de beste plek hiervoor de Indiase tempel. Honderden duiven zitten alvast klaar op alle elektriciteitskabels in de buurt (niet onderdoor lopen dus  als je geen flats op je hoofd wilt!). De kleurrijke tempel vol vreemde goden beelden is ook leuk voor kinderen om te zien.

indiase tempel yangon

Yangon met kinderen praktische tips

Babyvoeding en luiers Yangoon

Bezoek je Myanmar met baby en heb je nog luiers nodig dan kan je die het beste in Yangon inkopen. Dit is de enige plek in het land waar we wat echt een wat ruimer aanbod aan luiers tegenkwamen. Poedermelk zagen we zelfs alleen maar in Yangon.

Luiers myanmar
Myanmar met baby

Op het moment van ons bezoek in 2016 werd er rondom het grote kruispunt naast de Bogyoke Aung San Market (waar je naar toe gaat om souvenirs te kopen), druk gebouwd. In een van deze hoogbouw constructies moet eind 2017 in ieder geval een luxe shoppingmall open gaan. Misschien wel vergelijkbaar met de malls in Bangkok. Het valt te verwachten dat een grote supermarkt keten hierin haar intrek zal nemen. Hoewel we de gele M nog niet tegen kwamen in Myanmar kwamen we in Yangon wel een aantal KFC’s tegen.

Er zijn weinig westerse restaurants in Yangon, zeker niet in de omgeving van Chinatown. Heb je hier toch behoefte aan dan is de Union Bar & Grill een aanrader.  Dit restaurant aan het water heeft heerlijke gerechten, kinderstoelen en een westerse stijl wc. Ook organiseren ze in het weekend regelmatig kinderactiviteiten voor lokale expats maar als toerist ben je ook welkom.

restaurant yangon

Eten op straatmarkt in Chinatown

Verkopers stallen hun waren uit op de trottoirs. Restaurantjes zetten elke avond hun tafeltjes en stoeltjes buiten. Vlees op spiesjes, gefrituurde snacks, groenten, verse vis en insecten. Je kunt alles kiezen en ze maken het ter plekke voor je klaar. 

Yangoon Streetfood

Meerdere straten in Chinatown Yangon veranderen elke avond in een openlucht restaurant maar het episch centrum van de wijk is 19th street. Sommige restaurants hebben ook een menu met vooral Chinese gerechten.

Wil je veilig blijven ga dan voor de plain rice en de BBQ stokjes die ter plekke boven een heet vuur worden klaargemaakt. In 19th street zit ook een populair restaurant (Ko San). Hier hebben ze een Engelse menukaart en serveren ze ook westerse gerechten zoals hamburgers en taco’s mocht je hier behoefte aan hebben. 

Yangoon Streetfood

Hotel in Yangon

De meeste goedkope hotels in Yangon kan je vinden in Chinatown. Alleen daarom zal je wanneer je gaat backpacken in Myanmar hier waarschijnlijk verblijven. Wij verbleven in de Family Treasure Inn aan 13th street, 5 minuten lopen van de echte hustle en bustle. Waar het rustig genoeg is voor een goede nachtrust en je in de ochtend gewekt wordt door de bel van de monniken en nonnen die bezig zijn met hun ronde.

Lees ook ons blog met kindvriendelijk hotels in Myanmar.

Lees ook onze andere blogs over Myanmar bijvoorbeeld:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top