Home / Nederland / Gelderland / Speeleiland Zandziebar, gratis spelen en strand plus betaalde activiteiten

Speeleiland Zandziebar, gratis spelen en strand plus betaalde activiteiten

Is het mooi weer en wil je lekker zwemmen en spelen? Met de mogelijkheid tot een goede lunch en een fijne chill plek voor jezelf! Bij speeleiland Zandziebar in Slijk-Ewijk zit je goed. Ik had deze plek al en tijdje op mijn “nog te bezoeken” lijst staan en was dan ook blij met nog wat nazomer weekenden.

We spreken af met familie en rijden naar Slijk-Ewijk. Dat gaat direct al mis, want de navigatie wil ons langs een weg sturen die met een paaltje afgesloten blijkt te zijn. De goede routes vanaf de snelweg gaan via Valburg of Herveld. We parkeren bij de parkeerplek, kosten vijf euro. Later kom ik erachter dat er ook nog onbetaalde parkeerplekken zijn (dan moet je nog wel 10 minuten lopen) of dat we ook bij restaurant Watergoed hadden kunnen parkeren. Als je daar dan ook wat eet, krijg je een gratis uitrijd kaartje.

Speeleiland Zandziebar

Speeleiland Zandziebar in Slijk-Ewijk

Ondanks dat we op een zonnige nazomer zaterdag bij speeleiland Zandziebar zijn, is het super rustig. Wellicht omdat we vroeg zijn, maar ook als we rond een uur of twee weg gaan, is er bijna niemand. Er is hier een mooi strandje met een piratenspeelschip.

Speeleiland Zandziebar

“Er is nog meer te zien hoor”, met wat aanmoediging lopen we door naar het speeleiland. Ze zien het liggen en “Yeah” weg zijn de dames. Het speeleiland is op drie manieren bereikbaar. Met een loopbrug, een pontje of via een klauterparcours. Natuurlijk kiezen ze voor die laatste. Met haar zeven jaar en net wat meer dan 120cm rent onze dochter eroverheen. Voor jongere kinderen zal het wat lastiger zijn.

Speeleiland Zandziebar

Op het speeleiland Zandziebar zelf zijn ook nog een aantal obstakels. Zoals houten palen om een parcours over te lopen. Soms is het best wel hoog, maar gelukkig ligt er overal zacht zand onder. Er is ook een kabelbaan. Toch had ik er iets meer van verwacht wat betreft speeltoestellen.

Speeleiland Zandziebar

Daarna moet natuurlijk ook het pondje uitgeprobeerd worden. Hier blijkt echter dat we die niet meer helemaal aan de kant krijgen. Er moet even zand weggehaald worden, want nu loop je net voor het einde vast. Nu moeten we met een grote sprong erop en eraf. Oeps… een nat pak.

Speeleiland Zandziebar

Suppen bij Slijk-Ewijk

Een goed moment om de zwemkleding eens aan te gaan doen. Mijn dochter wil ook heel graag suppen. Ze heeft het op vakantie gedaan en had op de website al gezien dat dit ook kan bij Zandziebar.

Op de website staat “Er liggen kano’s, waterfietsen en SUP’s klaar op het strand van Zandziebar. Je kunt voor deze activiteiten helaas niet reserveren. Om deze materialen te huren, meld je je bij het centrale uitgifte punt. Openingstijden zijn gelijk aan die van de kiosk.”.

Watergoed

We melden ons netjes bij de kiosk, maar die hebben geen sleutel van de verhuur en ook geen idee wanneer de mensen daarvan komen. “In september is het eigenlijk bijna nooit open”, zegt die medewerker er nog bij.

Een beetje slecht en ik heb een balend meisje. “Bij Watergoed kun je wel huren” en hij wijst naar een verderop aan het water gelegen locatie. Het is helemaal niet ver en het eerste stukje lopen we langs het strand, maar dan moeten wel door een prikkelstruiken, over een hek klimmen en lopen een stukje over een pad dat ook gebruikt wordt om quad te rijden. Beter om dus wat om te lopen via de weg in plaats van te proberen langs het water te lopen.

watergoed

Maar we komen wel bij Watergoed aan. Dit is een evenementenlocatie met een restaurant. Ze hebben binnen toiletten, maar ook langs de buitenkant van het gebouw en daar kunnen we mooi even omkleden in zwemkleding. Hier verhuren ze gelukkig wel Sup’s en ook waterfietsen, kano’s en zelfs optimistjes, mocht je willen zeilen. Voor een Supboard betaal je 7,50 per uur en ze hebben ook kinderpendels en natuurlijk zwemvesten. Daarnaast kun je dus ook nog quadrijden, is er een klimbos en organiseren ze van alles voor groepen.

Watergoed

Ik neem de meiden mee het meer op. Hartstikke leuk om te doen. De plas is groot genoeg om hier ook langer te kunnen varen, bijvoorbeeld naar het speeleiland. Mijn dochter wil heel graag zelf suppen, maar inmiddels is niet alleen de lucht betrokken, maar is de wind ook flink aangetrokken. Het is voor haar te moeilijk geworden om het alleen te doen. Zelfs voor mij is het flink peddelen tegen de wind in om vooruit te komen en te zorgen dat we niet weg drijven.

Een goede reden om nog een keer terug te komen als het ook net wat zonniger en windstiller is. Het water is nog wel verrassend warm en natuurlijk moet er ook nog even gezwommen worden.

watergoed suppen
watergoed suppen

Hier is een klein strandje en een afgezet ondiep stukje en een steiger. Het is fijn dat je, terwijl de kinderen spelen, zelf lekker kunt chillen op het terras. De lunch was echt ook helemaal prima. Kortom, een geslaagd uitje voor een zonnige dag!

Watergoed

Meer tips nodig? Check ook ons blog over de Betuwe met kinderen. Of andere leuke speelbossen in Nederland, bijvoorbeeld het avonturenbos in Groesbeek.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top