Home / Inspiratie / 10 x buiten Europa met kinderen en een huurauto

10 x buiten Europa met kinderen en een huurauto

Op zoek naar een verre bestemming die je goed met een huurauto kunt verkennen? Wij geven je 10 landen die hiervoor perfect geschikt zijn zoals Marokko, Maleisië en Panama. Tijdens onze vakantie in Azië in 2014 kwamen we erachter dat een klein meisje dat wil lopen in de bus niet ideaal is. Juist daarom besloten we in 2015 een bestemming te kiezen die je goed met een huurauto kunt verkennen. Ook op eerdere vakanties huurden we al al vaker voor een paar dagen een auto.

Check hier de prijzen van een huurauto via Sunnycars zonder eigen risico.

auto mexico
Mexico (The Yucatan)
Auto
De dagelijkse zonsondergang in Oman (het was zo elke dag!)

Het voordeel van een huurauto is dat je kindje over het algemeen beter blijft zitten en lekkerder slaapt dan in de bus of trein. En met deze 10 autospelletjes vermaken ze zich ook wel. Je bent flexibeler, want je kunt stoppen wanneer je wilt en komt ook op plekken die anders lastig te bezoeken zijn, je bepaalt zelf wanneer je vertrekt en je kunt meer spullen meenemen. Het nadeel is dat het vaak duurder is, je hebt meer verantwoordelijkheden zoals de auto veilig parkeren en het is vaak lastig als je meerdere landen wilt bezoeken. Ook maak je een stuk minder van de lokale manier van leven mee.

Vandaag 10 landen die je uitstekend met een huurauto kunt verkennen:

USA

Good, old USA leent zich natuurlijk uitstekend om met een auto te verkennen. Eigenlijk op bijna elke reis daar naar toe of het nu met zijn tweeën, drieën of Marcel alleen voor het werk was, hebben we wel een auto gehuurd. Of je nou van LA naar Disneyland toe wilt of van Denver naar de Rocky Mountains: je hebt gewoon een auto nodig. Auto’s huren is relatief betaalbaar in verhouding tot de rest van de kosten van je vakantie. Benzine kost bijna niks en de wegen zijn breed. Alleen jammer dat ze zo langzaam rijden (max snelheid op snelwegen 70 mph), met 105 km/u per uur duurt zo’n lange rechte weg nog langer.

auto usa
Een Camaro huren om naar je klanten te gaan 🙂

Maleisië

We huurden drie dagen lang een auto om het Maleisische eiland Langkawi te verkennen. We begonnen de dag met een prachtig verlaten strand, liepen naar een waterval, gingen met een kabelbaantje omhoog naar het uitkijkpunt en konden de dag weer eindigen op een ander strand. Zonder eigen vervoer is dit op Langkawi absoluut geen optie. Een huurauto is dan ook ideaal om Maleisië op eigen tempo te verkennen.

De wegen zijn over het algemeen goed en rustig, behalve natuurlijk in de hoofdstad Kuala Lumpur. In Maleisië rijden ze links en er zijn diverse tolwegen.

maleisie

Panama

Natuurlijk mag Panama niet ontbreken in deze lijst. We ontdekten drie weken lang het land met een huurauto. Hierdoor konden we ook mooie afgelegen stranden en natuurparken kunnen bezoeken waar je anders niet direct zo gemakkelijk komt. Panama is een welvarend land dus de cultuur is ook ingericht op auto’s. Zo zijn er speciale bewaakte parkeerplaatsen voor wie een paar dagen naar de Bocas del Toro eilanden wil.

Het rijden is redelijk goed te doen. In Panama-Stad zijn twee tolwegen die even lastig zijn en de bewegwijzering laat ook nog wel eens te wensen over. Als je de bergen in gaat, worden de wegen wel smaller en op de enige doorgaande weg door het land, de Panamericana, hadden we helaas veel last van wegwerkzaamheden. Rij ook absoluut niet te hard want om de dertig kilometer staat wel weer een agent met lasergun. Lees hier meer over een auto huren in Panama.

Auto huren in Panama

Zuid-Afrika

Wij hebben zelf geen ervaring met Zuid-Afrika maar inmiddels al zoveel ouders gesproken dat we met recht kunnen zeggen dat dit een auto bestemming bij uitstek is. Er zijn zelfs al mooie routes voor je uitgedacht zoals de Wijnroute, Gardenroute en de Panoramaroute. Of boek een fly-drive en ga in vier weken van Johannesburg naar Kaapstad. Lees meer tips over Zuid-Afrika met kinderen.

zuid-afrika met baby

Jordanië

Jordanië was onze laatste vakantiebestemming voordat ik zwanger werd. We gingen liften, namen de bus en huurden een paar dagen een auto. Om het onbekende noorden te verkennen maar ook om langs de Dode Zee te rijden.

Een auto huren in Jordanië is niet zo goedkoop als je misschien denkt maar met kinderen echt ideaal. De afstanden zijn klein en er is veel afwisseling. De wegen zijn goed en de bewegwijzering ook. Over het algemeen zijn ze zo breed dat 2 baanswegen gewoon als 3 banen worden gebruikt. Ze nodigen uit om lekker door te rijden en als souvenir namen we dan ook een snelheidsboete mee. Lees meer over Jordanië met kinderen.

Jordanie in de herfstvakantie

Costa Rica

Wij brachten zo weinig tijd door in Costa Rica dat het niet de moeite was om een auto te huren. Toch staat hij op deze lijst, want dit is een van de populairste verre bestemmingen om een roadtrip te maken. Diverse ouders deelden hun tips en die lees je hier, hier en hier.

Vakantie costa rica met kinderen

Oman

Als jij zegt Oman, dan zeggen wij dikke 4-wheel drive. Oman is off-road avonturen voor de liefhebber, over de enorme bergketens en door wadi’s. Supergave natuur aan alle kanten. Het hoeft trouwens niet want ook voor wie geen autoheld is, is Oman een geweldig fijn land om met een huurauto te verkennen. Langs de kust en naar de diverse grotere steden liggen super strakke gladde asfaltwegen voorzien van prima bewegwijzering en benzine stations.

Een mooie route is bijvoorbeeld die van de hoofdstad Amman naar de schildpaddenstranden van Ras al Jinz. Onderweg stop je bij verlaten stranden, een enorm zwembaar sinkhole en goed begaanbare wadi’s. De volgende dan kan je via de binnenland route wederom via een mooi zwemmeer, en een stukje woestijn terug rijden.

Oman auto

Thailand

Persoonlijk reizen we in Thailand het liefst met het openbaar vervoer. De afstanden zijn best groot en de bussen prima. Maar als je liever met eigen auto gaat, dan leent Thailand zich hier ook uitstekend voor. Vooral de noordelijke en noordoostelijke provincies waar je van stadje, naar tempel naar bergdorpje kunt rijden.

Lees bijvoorbeeld hoe dit gezin autorijden in Thailand heeft ervaren.

Thailand grand palace

Australië

We moeten nog steeds een keer naar Oceanie maar als het zo ver is dan kan je er zeker van zijn dat we een auto huren. Om van Sydney naar de Blue Mountains te rijden of misschien wel om helemaal door het midden te gaan. O ja, en een camper mag natuurlijk ook. Zo’n leuk hippe ding of juist lekker luxe.

Australie kamperen
Foto uit interview: west-australie met kinderen door cboogaard -dreamtheworld.nl

Mexico

Mexico is het land van lekker eten, Maya ruïnes en spierwitte stranden en waar we ons met 4 volwassenen in een kleine auto propten.

Wil je op het Mexicaanse schiereiland Yucutan iets buiten de gebaande paden, dan is een huurauto een must. In de ochtend zagen we de flamingo’s van Celestun, we lunchten aan het strand en in de middag beklommen we de piramide van de tovenaar. Enorme grotten waar je je in Jurrasic Park waant en met een paardentreintje naar ondergrondse cenotes. Allemaal ervaringen die we konden hebben dankzij onze huurauto. Rijden in Mexico is prima al moet je echt wel opletten voor de potholes in de wegen.

Mexico huurauto

Nog meer ideeën nodig? Ook Marokko is heel goed te doen met een huurauto of wat dacht je van Curaçao of Canada. 

2 gedachten over “10 x buiten Europa met kinderen en een huurauto”

  1. Leuk, ik heb (ook) in die cenote gezwommen. De flamingo’s waren trouwens in Celestún, niet Celustan. Ook mooi inderdaad! Ik zag ze tegen een donkergrijze lucht omdat er een mega regenbui aan kwam, dat maakte het extra mooi.
    En wat rijden in Thailand betreft: toen ik solliciteerde voor de baan de ik later in Bangkok kreeg zei ik maar eerlijk dat ik geen rijbewijs had. Mijn baas vroeg toen: ‘Maar kún je rijden?’ ‘Eh ja,’ zei ik (ik had namelijk wel 40 lessen gehad en had 2 x afgereden). Hij: ‘Nou,dan is er toch geen probleem?’ ‘Eh…’ 😉
    Ik zou héél graag naar Oman willen. Met een auto moet dat ja, want ov kennen ze er niet begreep ik.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top