Home / Nederland / Brabant / Andreas Schotel wandelroute, toffe kunst bekijken

Andreas Schotel wandelroute, toffe kunst bekijken

Op zoek naar een originele wandeling met kinderen? De Andreas Schotel wandelroute is geen wandeling die speciaal voor gezinnen is uitgezet, maar wel heel tof is om te lopen als gezin. Je loopt hier namelijk niet alleen door het bos, maar komt op de route ook diverse bijzondere kunstwerken tegen.

Tip: lees ook ons blog over Tilburg en omgeving voor meer activiteiten met kinderen.

Andreas schotel wandeling

Andreas Schotel wandeling

Andreas Schotel was een Rotterdamse kunstenaar (overleden in 1984) die de drukke stad ontvluchtte om met zijn gezin in een piepklein tuinhuisje in de Brabantse bossen te gaan wonen. De wandelroute is geïnspireerd op zijn werk en draagt daarom ook de naam Andreas Schotel wandelroute.

Andreas Schotel wandeling

De wandeling begint in het Brabantse Esbeek en is 10 kilometer lang. Wellicht wat te lang voor jonge kinderen, maar gelukkig is deze in te korten tot 3 kilometer. Sommige van de kunstwerken zoals “De Melkfabriek” liggen dicht bij de weg, dus je kunt dan enkele plekken die je gemist hebt eventueel nog met de auto bezoeken.

Andreas schotel wandeling

De wandelroute is een mix van weilanden en stukjes bos. Ook komen we langs het Ven, waar we verrast worden door vrouwen in het water. De route brengt je ook langs grote schildersezels met zijn werk.

Verwacht gave objecten, zoals een gigantische koe waar je zelfs in kunt. Dit is natuurlijk het meest populaire kunstwerk bij kinderen. De enorme koe werd in 2018 geplaatst en is een van de meeste recente toevoegingen aan de route. Vrijwilligers zijn maanden bezig geweest om de 12.000 eikenhouten latjes te plaatsen op de 6 meter hoge koe.

Andreas Schotel wandeling

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

De Andreas Schotel wandelroute start en eindigt bij het Andreas Schotel Museum aan de Dorpsstraat 2 in Esbeek.

Voor of na je wandeling moet je zeker ook even een kijkje nemen bij het gratis inloopmuseum. Hier worden wisselende exposities getoond van de Rotterdamse graficus Andreas Schotel. Wellicht wist je net als wij weinig van Andreas Schotel en hier krijg je dan wat meer informatie.

Andreas schotel museum
Andreas schotel museum

Daarnaast is er ook in de omgeving natuurlijk genoeg te doen. Lees ook onze blogs over:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top