Home / Nederland / Drenthe / Wandelroute Wolvenspoor, 5km door het hart van Drenthe

Wandelroute Wolvenspoor, 5km door het hart van Drenthe

Wij liepen de 5 km lange Wolvenspoor wandeling in Drenthe. Niet te verwarren met de wandeling “Het Wolvenspoor” in Stegeren. Beide wandelingen richten zich op gezinnen, maar de route die wij liepen in Drenthe is vrij toegankelijk, waarbij je de andere route loopt met een tasje.

Wellicht doordat op internet reviews van beide routes nogal door elkaar worden gehaald, hadden we iets te hoge verwachtingen van deze wandeling. De Wolvenspoor wandeling wordt omschreven als een avontuurlijke wandeling voor kinderen. Er zijn echter geen speeltoestellen, informatieborden of activiteiten op de route.

Wolvenspoor drenthe

Wandelroute Wolvenspoor

De wandelroute staart aan de Oude Hullenweg. Hier is een kleine parkeerplaats en een houten bord geeft de start weer van de Wolvenspoor route. De route wordt aangeven door witte “wolvenpoten” op stenen. We laten onze dochter het tempo bepalen en de route zoeken.

Wolvenspoor drenthe

Het eerste deel van de route lopen we in een dicht bos. Geen rechte, weg het pad kronkkelt en slingert tussen de bomen door. “Kijk ik veer”, onze dochter springt op. De laag hummus is hier zo dik dat het voelt alsof we op een zacht matrasje lopen. Als je er even rustig de tijd voor neemt, is er ook genoeg aan dieren te ontdekken zoals kevers en mieren. Helaas ook muggen die wel houden van de op sommige plekken nog vochtige grond.

Wolvenspoor drenthe
Wolvenspoor drenthe

Er hangt hier ook zo’n lekkere geur van dennenbomen, mos en bloemen. Hoe mooi het bos ook is, na een tijdje vragen we wel af waar nu het avontuurlijke klim- en klautergedeelte blijft. Hiermee blijkt Staatsbosbeheer de bruggetjes te bedoelen die we soms moeten nemen. Al zijn er genoeg bomen op de route om in te klimmen.

Wolvenspoor drenthe

Deze route is absoluut niet geschikt met een kinderwagen. Daarvoor is het pad te smal en liggen er ook te vaak obstakels op de route. De route is wel goed aangegeven en we hoeven nooit op zoek naar een “wolvenpoot”.

Wolvenspoor drenthe
Wolvenspoor drenthe

Na een tijdje verlaten we het dichte bos en komen we in een ruimer loofbos en langs een aantal vennetjes. Volgens de borden kunnen we hier ook runderen tegenkomen, maar die laten zich niet zien als wij er zijn. We nemen even een rustpauze op een bankje. Het laatste stuk lopen we nog langs en over diverse watertjes via de houten bruggetjes. Eigenlijk op het moment dat onze dochter vraagt “zijn we er bijna?”, komen we op een laatste paadje naar de parkeerplaats. Deze route van 5 km is prima te doen met kinderen, vooral ook omdat er genoeg afwisseling is en geen hoogteverschil.

Wolvenspoor drenthe

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

De Ieberenplas ligt vlakbij deze wandeling. Start vroeg als het nog koel is en beloof je kinderen daarna een picknicklunch en zwemmen bij dit fijne zwemmeer. Op zoek naar meer tips in de omgeving?

Ieberenplas

Lees ook onze blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top