Home / Reisinformatie / Europa / Bristol, een mini-Londen

Bristol, een mini-Londen

Bristol, een miniversie van Londen? Het klinkt ambitieus, maar waar je je in de Engelse hoofdstad gemakkelijk weken kan vermaken zeker met de unieke activiteiten in Londen, biedt ook Bristol je genoeg bezienswaardigheden voor een lang weekend of een midweek.

Voor mijn werk moet ik regelmatig naar het buitenland en kom zo in plaatsen waar ik in eerste instantie niet naar toe zou gaan. Voorbeelden zijn Örnsköldsvik in Zweden, Stjørdal in Noorwegen en Nantes in Frankrijk (wie ze alle drie in één keer aan kan wijzen binnen een straal van 100 km op een blinde kaart krijgt van mij een digitale pluim). Deze plaatsen zijn nou niet echt de toeristentrekkers van hun land, maar Bristol in Engeland kon dit jaar ook op mijn komst rekenen. Ik had een afspraak tot 17u en vloog pas de volgende ochtend naar huis. Ik had dus nog de hele avond om dit mini-Londen te ontdekken.

Bristol

Historische plaatsen

Sinds we zijn begonnen met Gezin op Reis, kijk ik heel anders naar een bestemming of stad. Je bekijkt de plaats door een ‘kinderlijke’ bril. De beste manier om Bristol te leren kennen is door maar gewoon beginnen te wandelen. Bristol is een typisch Engelse stad. De oudste kroeg bevindt zich in een vakwerkhuis uit 1606 (alhoewel op de gevel het jaartal 1500 staat geschreven). Met wel tien andere pubs uit de 17e eeuw is het geen enkel probleem om sfeer te vinden in Bristol. Ook bij de andere historische gebouwen en activiteiten zullen jullie en je kinderen veel plezier bieden.

Bristol

Bristol is in de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd. Een aantal van de kerken in het centrum zijn gebombardeerd, dus daar is relatief weinig van over. De Temple Church is een 12e eeuwse kerk, die in de 14e eeuw een toren kreeg. Deze toren begon te hellen door de zachte grond en pas na 70 jaar durfde Bristol het aan om de klokkentoren erop te zetten. Op dit moment staat de top zo’n 2 meter uit het lood, genoeg om het gevoel te hebben dat de toren zo boven op je kan vallen.

Bristol

De volgende kerkruïne die je tegenkomt is de kerk in het park. In het Castle Park ligt St. Peter’s Church. Ook hier is erg weinig te zien, maar het park is erg gezellig. Overal zitten mensen muziek te maken, te frisbeeën en de de grote speeltuin in het noord-oosten wordt voldoende gebruikt.

Bristol

Via het nieuwe winkelcentrum, een gedrocht in het centrum van Bristol, sta ik opeens bij St. Nicholas Markets, een overdekte markt waar de duiven vrij spel hebben. Aan het einde bevindt zich het Brooks Guesthouse. Op het dak staan zelfs twee Rocket caravans om in te logeren.

Bristol

Engelse gastronomie

Nou ja, gastronomie… Ik begin met een halve liter slootwater, een Guiness in de Séamus O’Donnels pub. In een pub  met een naam als deze is de ‘clover’ in mijn schuim dan ook perfect en op één of andere manier is Guiness dan wel lekker. Mijn volgende stop is aan de overkant van de straat: the Elephant House. Ik bestel pubfood en mijn vet doorlopen uienringen en kip gaan met een miniscuul blaadje sla naar binnen.

Bristol

Na dit diner (waar ik de volgende dag dus een extra rondje voor moest hardlopen), liep ik naar de haven. Had ik dat maar eerder gedaan: prachtige restaurantjes met uitzicht over het water en de museumboten aan de overkant. De restaurants hier moedigen het aan om met je drankje en je bordje op de kademuur te gaan zitten. De museumboot had ik graag nog van binnen bekeken, maar daar had ik helaas geen tijd meer voor.

Bristol

De omgeving

Na een paar historische plaatsen en een dinertje wilde ik wel wat meer van de omgeving zien. Aangezien ik te voet was, bedacht ik dat Brandon Hill wel een goede locatie zou zijn om zoveel mogelijk te bekijken. Niet alleen was het een hoog punt, er staat een toren op die open blijft en gratis te beklimmen is.

Vanuit Cabot Tower kon ik tot aan de oude hangbrug over de Avon-kloof kijken, de universiteitscampus (Harry-Potter-stijl) lag er prachtig bij en in de luchtballonnenhoofdstad van de wereld was het niet moeilijk een aantal vluchten te spotten. Op dat moment besloot ik dat Bristol nog een keer bezocht zou worden door het hele Gezin op Reis! Er is hier genoeg te doen!

Bristol

Het je meer tijd dan kan je ook naar de Cotswolds. Lees ook onze andere blogs over bestemmingen zoals Newcastle of kanaaleiland Jersey.

KLM vliegt dagelijks 4x van Amsterdam naar Bristol (en uiteraard 4x terug). Voor slechts 99 Euro retour ben je een busritje van 30 minuten verwijderd van deze verrassende stad. Easyjet is een tikkeltje duurder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top