Home / Nederland / Overijssel / Glamping op camping De Roos van Huttopia

Glamping op camping De Roos van Huttopia

De hele dag buiten spelen en buiten eten, dat is toch wat ik me van vroeger herinner van onze kampeervakanties. Het lijkt me heerlijk, maar het slapen in een tent zie ik met een kind van 1 jaar oud niet zitten. Op Huttopia-camping ‘De Roos’ vlakbij Ommen krijgen we de voordelen van kamperen, zonder de nadelen van kamperen. We verblijven een weekend in huttype ‘Cahutte’ op deze kindvriendelijke camping.

De camping is zo ruim opgezet dat je direct het gevoel van ruimte en rust hebt, in combinatie met het fijne buitengevoel van kamperen. Doordat op deze camping normale kampeerplekken worden afgewisseld door cabins en luxe tenten, biedt deze Huttopia-camping voor iedereen wel een geschikte accommodatie en maakt het kamperen toegankelijk voor iedereen.

Bekijk hier direct de prijs en beschikbaarheid van Huttopia De Roos.

Huttopia de Roos

Glamping bij ‘De Roos’ van Huttopia

Camping ‘De Roos’ is een van de drie Huttopia-locaties in Nederland. Deze camping ligt direct aan de Vecht en midden in de natuur, op een half uurtje rijden van Zwolle. De hele camping nodigt uit om buiten te zijn en buiten te spelen. Vooral voor kinderen is het hier genieten.

Huttopia de Roos

Doordat de camping direct aan het water ligt, kan je vanaf de camping op meerdere plekken in de Vecht zwemmen. Voor de kleine kinderen is een spartelvijver aangelegd inclusief een stukje strand, midden op de camping. Naast alle zwemmogelijkheden zijn er ook meerdere speeltuinen en is er veel ruimte voor andere activiteiten. Voor elke leeftijd is er wel een geschikte speeltuin te vinden.

Huttopia de Roos

Bij de receptie kun je ook verschillende ballen en ander speelgoed halen. Er zijn een voetbalveld, volleybalveld, basketbalveld en vliegerveld op het park te vinden. Is het niet zulk mooi weer, dan is er als alternatief nog een tafeltennistafel of tafelvoetbaltafel. Niet alleen voor de kinderen is er veel ruimte, ook voor de accommodaties is genoeg ruimte ingericht. De kampeerplekken zijn ruim en de glamping-accommodaties hebben veel privacy. Hierdoor kun je bij je eigen plek echt de rust opzoeken. Er zijn op Huttopia De Roos net iets meer dan 300 plekken en accommodaties.

Huttopia de Roos

De Cahutte, een bijzondere accommodatie

Wij verbleven in een Cahutte, wat een combinatie is van een chalet en een tent. Zo was de begane grond een chalet met keukentje, douche, toilet, eettafel en een houtkachel. Vanuit deze ruimte ging er een trap omhoog naar het slaapgedeelte. Dit deel bestond weer volledig uit tentdoek, waardoor je echt een tent-kampeer-gevoel kreeg. Twee cabines, één met een tweepersoonsbed en één met drie losse matrassen en een kleine overloop. Er was zelfs ruimte voor ons campingbed en misschien nog belangrijker voor mensen met kleine kinderen; de trap had een traphekje!

Huttopia de Roos
Huttopia de Roos

Dus geen gras in je tent of slaapzak, maar al het gemak van een chalet, terwijl je toch in een tent slaapt. Als kers op de taart heeft deze Cahutte een prachtige veranda met picknicktafel en relaxstoelen. Wij hebben dan ook geen enkele keer binnen gegeten, maar elke maaltijd heerlijk op de eigen veranda.

Huttopia de Roos

Op alle Huttopia-campings is het ook mogelijk om een babypakket af te nemen, wat betekent dat er een kinderstoel en een campingbed klaarstaan in je accommodatie.

Huttopia de Roos

Wat is er te doen in de omgeving van camping De Roos van Huttopia?

Op de camping heb je dus genoeg mogelijkheden om te spelen en te zwemmen. Wil je meer van de omgeving zien, dan kan dat op verschillende manieren. Er liggen meerdere wandel- en fietsknooppunten in de omgeving en ook bij de receptie zijn er suggesties voor fiets- en wandelrondjes beschikbaar. Wil je het iets avontuurlijker maken, dan ligt er direct naast de camping zelfs een MTB-route. De route Ommen van ongeveer 20km is met een verbindingsroute van minder dan 2 km ook verbonden met de route Lemele. Deze route van een kleine 15 kilometer is een van de best beoordeelde routes van Nederland. Op de Lemelerberg is ook hartstikke leuk speelbos voor kinderen en je kunt er erg mooi, bijna on-Nederlands, wandelen dankzij het hoogteverschil. Lees ook ons ons blog over de Lemelerberg.

Huttopia de Roos

Heb je geen zin om je eigen fiets mee te nemen, dan kun je die huren op de camping. Zowel kinderfietsen als fietsen voor volwassenen met kinderzitje zijn verkrijgbaar. De dichtstbijzijnde stad is Ommen (8 km), een kleinschalige stad met supermarkten en meerdere restaurants en terrassen. Al hoef je voor eten in principe de camping niet af, op de camping kun je namelijk vers gebakken pizza’s afhalen en is er ook een bar aanwezig. Uit ervaring kan ik vertellen dat de pizza’s erg de moeite waard zijn.

Huttopia de Roos

Uitgewandeld en gefietst? Je maakt je kinderen vast blij met een bezoek aan pretpark Hellendoorn, op slechts twintig minuten rijden vanaf Hutoppia. Of je rijdt in een half uur naar Zwolle waar je Dinoland kunt vinden en nog meer activiteiten voor gezinnen. Meer tips nodig? Lees ons blog met kindvriendelijke uitjes in Overijssel.

Huttopia de Roos

De combinatie van ruimte, luxe kampeermogelijkheden en kindvriendelijkheid maakte deze camping voor ons ideaal. Onze zoon is nu één jaar oud, waardoor hij eigenlijk nog te jong is om echt te profiteren van wat de camping te bieden heeft. Vanaf een iets hogere leeftijd is de opzet van de camping echt perfect.

Huttopia de Roos

De Cahutte waarin wij verbleven was een leuke combinatie van een chalet en een tent en door kleine aanpassingen, zoals een traphekje, was de accommodatie ook geschikt voor kleine kinderen. Als ouders kun je heerlijk buiten op je veranda zitten, terwijl je kind binnen ligt te slapen. Ook de andere glampingopties zagen er prachtig uit om te verblijven samen met jonge kinderen. Wij kunnen een verblijf op een van de Huttopia-campings aan iedereen aanraden. Meer weten? Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Huttopia De Roos.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top