Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / Wat is er te doen in de Drôme met kinderen?

Wat is er te doen in de Drôme met kinderen?

Benieuwd wat er te doen is in de Drôme met kinderen? Deze Franse regio is erg afwisselend. Er zijn leuke stadjes en wijnvelden langs de Rhône, klimparken, dierentuinen en musea. Maar ook een bijzonder midden-gebergte. Het Vercors Regional Natural Park dat gedeeld wordt met het departement Isère.

Drôme met kinderen?

Wat kun je allemaal doen in de Drôme met kinderen? Ik bezocht het interactieve museum La Cité du Chocolat Valrhona, ging op pad met een Segway, bezocht het bijzondere bouwwerk en Palais idéal du Facteur Cheval en diverse stadjes. Maar er is nog veel meer te beleven in de Drôme met kids. Tien dingen die je kunt doen in de Drôme met kids:

  1. La Cité du Chocolat Valrhona
  2. Valence
  3. Palais idéal du Facteur & speurtocht
  4. Segway tour Tain-l’Hermitage
  5. Grot de Thaïs in Saint-Nazaire-en-Royans
  6. Klimpark Drôme Aventure
  7. Aquarium des Tropiques
  8. Doolhof en dino’s bij Les Labyrinthes de Hauterives
  9. Museum van de Preshistorie
  10. Dierentuin en botanische tuin Jardin aux Oiseaux

Overnachten in de Drôme

In de Drôme is er een uitgebreid aanbod van kindvriendelijke accommodaties. Van fijne luxe hotels in historische stadjes, tot kleine kindvriendelijke campings aan een watertje. Bekijk hier de best beoordeelde hotels, guesthouses en vakantieparken in de Drôme met familiekamers.

Ben je op zoek naar een actieve familiereis, bekijk dan het aanbod van SNP reizen. Bekijk hier het aanbod van familievriendelijke campings in de Drôme.

tain l hermitage hotel
tain l hermitage hotel

Interactief museum La Cité du Chocolat Valrhona

Een museum waar je jezelf misselijk mag eten aan chocolade en wat ook nog eens interactief en leerzaam is. Museum La Cité du Chocolat Valrhona is echt een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie in Drôme met kinderen.

Chocolademuseum Tain l' Hermitage

Een van mijn favoriete gedeeltes in het museum gaat over de plantage in Madagaskar. Hier kruipen slangen, schildpadden en schorpioenen over de vloer. Niet echt en toch schrik je als er opeens een beest achter een krat vandaan komt. Kinderen kunnen quizzen maken en opdrachten doen, die worden aangeboden in het Engels en Frans. Meer weten over dit museum, lees mijn blog over Tain-l’Hermitage.

Chocolademuseum Tain l' Hermitage

Leuk stadje, Valence

De grootste stad van de Drôme is het historische Valence. Met iets meer dan 60.000 inwoners is het nog steeds een compact stadje dat ook te voet goed te verkennen is. Voor de echt grote steden moet je naar Grenoble of Lyon.

Valence frankrijk
Valence frankrijk
Valence frankrijk

Valence is precies groot genoeg dat het een goed aanbod heeft van leuke en knusse winkeltjes. Het centrum is voor een groot deel autovrij. Mocht je geen zin hebben om te lopen, dan kun je er ook met een toeristentreintje doorheen rijden. Er zijn meerdere kerken en een modern museum over kunst en archeologie. Interessant weetje: in Valence woont een grote Armeense gemeenschap en daarom is er in Valence een museum over de Armeense geschiedenis en cultuur.

Valence frankrijk
Valence frankrijk
Valence frankrijk

Het leukste gedeelte van Valence met kinderen is het grote park aan de rand van het centrum. Door het hoogteverschil heb je een mooi uitzicht over het park en de rivier. Er zijn meerdere speeltuinen zodat zowel oudere kinderen als peuters zich goed kunnen vermaken. Toen ik in Valence was, was het erg heet, dus het water speelgedeelte was het meest populair. Diverse jongeren zaten lekker in de schaduw onder de bomen met hun voeten in het beekje dat door het park loopt en gebruikten de fonteinen voor extra afkoeling.

Er is in het park ook een klein gedeelte met dieren en er is een kiosk voor als je wat wil eten of drinken.

Valence frankrijk
Valence frankrijk

Palais idéal du Facteur & speurtocht

Er was eens een postbode Cheval met veel fantasie. Hij bouwde voor zichzelf een heel bijzonder bouwwerk. Nu noemen we het een paleis maar eigenlijk was het ook bedoeld als begraafplaats. Hij bouwde 33 jaar, vooral in de avonden en in de nacht aan het Palais idéal. De franse autoriteiten verboden hem echter hier begraven te mogen worden en daarom bouwde hij ook nog eens acht jaar lang zijn eigen mausoleum op de begraafplaats. Het gebouw dat uiteindelijk geen mausoleum werd, noemde hij Palais idéal, oftewel het ideale paleis.

Palais idéal du Facteur

Op de foto’s die ik van te voren gezien had vond ik het gebouw wel wat weg hebben van de tempels van Angkor Wat. De postbode reisde niet maar liet zich wel inspireren door postkaarten uit verre landen. Dat zie je terug, zoals in de olifant die met veel te lange poten duidelijk gemaakt is door iemand die nooit olifanten gezien heeft.

Palais idéal du Facteur
Palais idéal du Facteur
Palais idéal du Facteur

Het bezoeken van het Palais idéal is niet het enige wat je kunt doen in het plaatsje Hauterives. Loop vooral ook even het toerisme office binnen en maak kennis met een robot die vragen kan beantwoorden.

Verder is er een online spel voor gezinnen dat je kunt spelen in het plaatsje zelf. Ook wanneer je niet naar het paleis gaat. Het spel is beschikbaar in het Frans en het Engels. “The Giants Chase” is een spel waarbij je een speurtocht maakt door het plaatsje en raadsels moet oplossen. Je speelt het op je eigen smartphone of je kunt een tablet huren bij het tourism office. Het spel duurt ongeveer anderhalf uur en je loopt een kleine drie kilometer.

Palais idéal du Facteur

Segway tour Tain-l’Hermitage

In dit gebied van Frankrijk zijn veel wijnvelden. Hartstikke mooi, een makkelijke en leuke manier om de wijnvelden en mooie omgeving te bekijken is met een segway tour.

Een Segway tour is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 45kilo. Omdat je omhoog en omlaag gaat is het anders te lastig voor ze om de Segway te besturen. Een uur is voldoende tijd om beginners uitleg te krijgen en een mooie tocht te maken.

Met een segway door de wijnvelden

Grot de Thaïs in Saint-Nazaire-en-Royans

Saint-Nazaire-en-Royans is een dorpje ongeveer halverwege tussen Valence en Grenoble. Blikvanger is het enorme aquaduct van 35m hoog. Aan de buitenkant is een lift en hier kun je omhoog voor een uitzicht over het dorpje en de rivier.

Een andere activiteit die je hier kunt ondernemen is een boottocht met een ouderwetse radarboot. Daarnaast is de grot de Thaïs de grote trekpleister in het stadje. Niet alleen een grot met stalagmieten en stalactieten, maar ook een plek waar overblijfselen zijn gevonden van prehistorische mensen. Tijdens een tour wordt dan ook uitleg gegeven over het leven van deze mensen en de voorwerpen die ze gebruikten.

Saint-Nazaire-en-Royans

Wat is er nog meer te doen in de Drôme met kinderen

Er is nog veel meer te doen voor gezinnen in de Drôme. Ga bijvoorbeeld kajakken op een van de riviertjes of bezoek het Klimpark Drôme Aventure. Wil je dieren zien, dan is het Aquarium des Tropiques of de dierentuin en botanische tuin Jardin aux Oiseaux een optie. Of wat dacht je van een doolhof en een dinopark bij het Labyrinthes de Hauterives?

Vercors natuur

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top