Home / Nederland / Flevoland / Avonturenroute Harderbos, wandeling van 5km bij Zeewolde

Avonturenroute Harderbos, wandeling van 5km bij Zeewolde

Benieuwd naar de Avonturenroute in het Harderbos? Wij liepen deze wandeling voor gezinnen in Flevoland. De naam avonturenroute heb ik niet zelf bedacht, maar dit is door Natuurmonumenten aan de route gegeven. Avonturenroute Harderbos, dat schept verwachtingen die bij ons in ieder geval niet waar werden gemaakt. Het is wel een prima wandelroute met enkele speelelementen en kindvriendelijk informatiebordjes.

Jammer genoeg zijn enkele speelelementen die er vroeger waren weggehaald, omdat er geen tijd en geld genoeg is voor al het onderhoud in het Harderbos.

Avonturenroute Harderbos
Avonturenroute Harderbos

Avonturenroute Harderbos Zeewolde

De avonturenroute start vanaf parkeerplaats Pluvierenweg. Dit is een kleine parkeerplaats, maar toen wij er waren, stonden er geen andere auto’s. Hier staat het eerst informatiebordje over de avonturenroute. Verwarrend genoeg staat hier dat de route 4,5km lang is, terwijl online 5,4km wordt vermeld. Tijd dus om mijn hardloop-horloge aan te zetten.

Avonturenroute Harderbos

We beginnen vrolijk aan de wandelen en glijden bijna direct weg. Wooooww…. het is glad en modderig op het pad. Wij zijn blij dat we goede wandelschoenen aan hebben. Dit is in de herfst en winter na wat regen, echt geen route voor sportschoenen of laarzen met gladde zolen.

In het Harderbos wonen veel bevers. We zien ze niet, maar wel de beverpadjes door het riet naar het water.

Avonturenroute Harderbos

Het eerst speelelement dat we tegenkomen, is de wiebelbrug. Die is niet alleen wiebelig, maar ook nog eens glad. Mijn dochter heeft gelukkig het touw goed vast. “Dit was wel een beetje spannend hoor”. We lopen door en komen bij een uitkijktoren. Een kleintje hoor, maar leuk voor kinderen om in te klimmen. De route loopt hier langs het water en er is een meertje. We moeten al snel met een brug het water oversteken.

Avonturenroute Harderbos

Nu volgt er een wat langer en vrij saai stuk waar we langs een aantal woningen aan de ene kant en het bos aan de andere kant lopen. De route is goed te volgen en aangegeven met gele pijltjes.

Ik ben blij als we weer in het bos lopen en hier een trekpondje tegen komen. Die ziet er alleen echt wel verwaarloost uit. Waar mijn dochter normaal dit super leuk vindt, besluit zelfs zij nu maar even de omweg te nemen.

Avonturenroute Harderbos

We lopen nu door een mooi bosgebied en komen op een geven moment ook de eerste informatiebordjes tegen. Deze zien er wel vrij nieuw uit, dus ik hoop dat die in ieder geval blijven. Op verschillende plekken kunnen we meer lezen en leren over de dieren en planten in het bos.

Avonturenroute Harderbos

Het laatste stuk lopen we weer langs het water en we zien vanuit de verte nog een Schotse Hooglander. Altijd leuk om te zien!

Uiteindelijk komen we weer terug bij de brug en vanaf daar is het nog een klein stukje naar de auto. Mijn horloge geeft uiteindelijk aan dat we 5,3km hebben gelopen. We zijn er in ieder geval even uit geweest en hebben lekker gelopen. Maar om echt een avonturenroute te mogen heten, verwacht ik zelf dat er meer te beleven valt.

Avonturenroute Harderbos

Meer tips nodig? Check ook ons blog over de Flevoland met kinderen of andere leuke speelbossen in Nederland, waaronder het echt hele leuke speelbos de Zevensprong.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top