Home / Nederland / Flevoland / Speelbos de Zevensprong, met kabouterbos en avonturenroute bij Zeewolde

Speelbos de Zevensprong, met kabouterbos en avonturenroute bij Zeewolde

Inmiddels hebben we heel wat speelbossen in Nederland gezien. Speelbos de Zevensprong bij Zeewolde was echt een positieve verassing. Deze plek in het Horsterwold is zo leuk dat het echt een uitje is. Speelbos de Zevensprong is namelijk niet alleen een speelbos. Er is ook nog een kabouterroute, een avonturenroute en een speurpad. De verschillende routes lopen in elkaar over. Ga je wandelen met een peuter, dan kies je alleen voor het kabouterbos van Zeewolde en loop je maar 750 meter. Ga je met oudere kinderen, dan combineer je de routes en het speelbos tot een wandeling van ongeveer 4,5 kilometer.

Speelbos de Zevensprong

Speelbos de Zevensprong

Speelbos de Zevensprong en het kabouterbos Zeewolde liggen in het Horsterwold, ten westen van Zeewolde. We parkeren de auto op de parkeerplaats Horsterwold. Hier staat direct al een handig informatiebord over Speelbos de Zevensprong en de drie verschillende wandelroutes die ze hier hebben.

Speelbos de Zevensprong

Wij besluiten in ieder geval de kabouterroute en de avonturenroute te lopen. Met haar zeven jaar voelt mijn dochter zich te oud voor kabouters. Tot ze de eerste ziet, dan is het opeens wel helemaal leuk. Alle kabouters hebben ook een naam. Je kunt eventueel via de website van Staatbosbeheer hier ook nog opdrachten downloaden om bij elke kabouter te doen. Ook zonder dat is de route al leuk genoeg.

Speelbos de Zevensprong kabouter

De route is heel goed aangegeven met rode paaltjes. Verdwalen kan hier echt niet. We komen al snel bij het speelbos. Wat leuk dat ze dat hier zo gecombineerd hebben met de wandelroutes. Het speelbos zelf heeft niet enorm veel speeltoestellen maar wel gewoon een leuk klimnet in het bos. Kinderen hebben hier ook al mooie hutten gebouwd van takken.

Speelbos de Zevensprong
Speelbos de Zevensprong

We stappen over op de avonturenroute en komen door een mooi stukje bos. Met de kale bomen, het groene mos en de zon door de bomen heeft het een mysterieuze uitstraling. “Oh dit is echt mooi”, zegt mijn dochter. Op de avonturen route komen we nog meer hutten tegen, maar ook enkele avontuurlijke elementen, zoals touwen in het bos en boomstammen om over heen te lopen.

Uiteindelijk komen we op een legere plek in het bos met een enorme boom om op te klimmen en een picknicktafel. Ook staat hier de dikste boom van Zeewolde. Eerlijk is eerlijk, wij wonen vlakbij de Veluwe en een paar honderd jaar oude dikke boom maakt toch wat meer indruk dan dit voor Flevoland weliswaar dikke exemplaar.

Speelbos de Zevensprong

“Zullen we ook nog de speurroute doen?”, vraag ik mijn dochter. Deze is nog 2,3 kilometer extra. Maar we hebben er vandaag al een andere lange wandeling opzitten, dus ze wil liever extra tijd om te spelen. Ook goed. Ik bekijk zelf nog wel even een stukje van deze route, maar dit is ook meer het pad zoeken en ik zie zo direct geen bijzondere elementen.

Speelbos de Zevensprong

Via het avonturen pad komen we ook nog bij het laatste deel van het kabouterbos in Zeewolde. Ook hier weer leuke kabouters en nog een fijne picknicktafel, die jammer genoeg al bezet is.

Wij zijn enthousiast, een speelbos, leuke wandelingen en de mogelijkheid zelf te bepalen of je lang of kort wil lopen!

Speelbos de Zevensprong

Nog niet uitgewandeld? Je kunt in de buurt van Zeewolde ook de avonturenroute in het Harderbos lopen. Of wat dichterbij, ook in het Horsterwold, is Tuurtoren (De Stille Kern). Je kunt vanaf hier diverse langere wandelingen maken en vaak zie je dan ook de grazende Konikpaarden.

Ben je op zoek naar een goedkoop of gratis uitje? Lees dan ook onze blog met 7 goedkope dagjes weg in Nederland en voor meer tips in de regio ons blog over Flevoland met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top