Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Kerstmarkt in Nordhorn, met bezoek aan de dierentuin

Kerstmarkt in Nordhorn, met bezoek aan de dierentuin

We bezochten al diverse kerstmarkten in Duitsland maar dit jaar besloten we door tijdgebrek te kiezen voor de kerstmarkt in Nordhorn. Deze is immers echt vlak over de grens. Bovendien zou de kerstmarkt van Nordhorn ook met kinderen leuk moeten zijn. Op diverse websites lezen we over een sprookjesbos.

Kerstmarkt Nordhorn

Kerstmarkt Nordhorn

We parkeren onze auto op een van de gratis parkeerplekken in Nordhorn. Vanaf hier is het maar 200m lopen naar het centrum en we verbazen ons erover hoe rustig het is. Dat zijn we niet gewend. We wandelen de binnenstad in en halen de eerste glühwein bij een van de kraampjes.

kerstmarkt nordhorn

Op de kerstmarkt in Nordhorn hebben ze een handig statiegeldsysteem waarbij je voor 2 euro een mok krijgt die je constant kan gebruiken en aan het einde kunt houden of weer inleveren. Ook nog eens goed voor het milieu. Ook zijn er genoeg plekken om bratwurst, frietjes en wafels te kopen.

Kerstmarkt Nordhorn

Onze dochter ziet een draaimolen maar die is wel echt voor hele jonge kinderen. Iets verderop komen we een groter exemplaar tegen en hier mag ze natuurlijk een rondje draaien. Vlak daarna lopen we tegen een bordje aan dat de weg wijst naar het het sprookjesbos.

Kerstmarkt Nordhorn sprookjesbos

Ik was benieuwd, want hoewel ik op verschillende plekken gelezen had dat het sprookjesbos dé reden is om de kerstmarkt van Nordhorn met kinderen te bezoeken, bleef het voor ons onduidelijk wat we konden verwachten. Het viel toch wat tegen. Ik had een soort Efteling in gedachten of in ieder geval iets zoals het sprookjesbos van Kerststad Valkenburg. Maar dat is het absoluut niet. Het zijn een paar hekken met daarbinnen dennenbomen en houten borden die sprookjes voorstellen.

Kerstmarkt Nordhorn sprookjesbos

In een overdekte tent staan wat stoeltjes en er hangt een bordje met tijden waarop we hier naar een sprookje kunnen luisteren. We komen hier later voor terug en onze dochter luistert met een handjevol kinderen naar het verhaal. Het is alleen in het Duits dus we moeten het wel voor haar vertalen. De verteller gebruikt veel intonatie en diverse muziekinstrumenten in zijn verhaaltje maar heeft toch een hele rustgevende stem. Na het luisteren van het verhaal is ze helemaal slaperig geworden.

kerstmarkt nordhorn

We moeten alleen nog wel een kerstbal kopen. Het aanbod van kraampjes is klein. Heel veel eten en weinig producten. We kunnen geen enkel kraampje vinden dat kerstballen heeft. Wel petjes, houten versiersel, stenen en sjaals, maar geen kerstversiering. Op zondag zijn de gewone winkels ook niet open dus we gaan zonder bal weer naar huis.

Voor ons is dit de eerste keer in Nordhorn en we vinden het centrum nou niet bijzonder sfeervol of groot. Voor we het weten zijn we alweer bij het einde en lopen we weer terug.

kerstmarkt nordhorn

Wat nog wel bijzonder is aan de kerstmarkt in Nordhorn is de mogelijkheid om een boottocht te maken. Tijdens deze punch-tochten vaar je een rondje om het centrum heen met een warme mok drinken. Wel even van tevoren reserveren!

Kerstmarkt Nordhorn

Kerstmarkt Dierentuin Nordhorn

Behalve de kerstmarkt in het centrum van Nordhorn is er ook een kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn. Deze is echter maar kort geopend in 2018, van 7 t/m 16 december. Toen wij er waren was de markt nog niet open, maar de kraampjes stonden al klaar. Verwacht er niet te veel van; het gaat om een handjevol kraampjes rondom een pleintje met wat vuurtjes en nog een paar kraampjes op andere plekken in de dierentuin.

Dierentuin Nordhorn

De kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn is vooral een leuke toevoeging wanneer je toch al graag naar dierentuinen gaat. De dierentuin van Nordhorn is voor Nederlandse begrippen hartstikke goedkoop en groot genoeg om een uurtje of drie rond te lopen.

Bij binnenkomst is het leuk om een zakje voer te kopen, want er zijn vrij veel kinderboerderijdieren om te voeren, zoals schapen, geiten en ezels. Echt spannend wordt het voor onze dochter wanneer we bij de gieren komen die net het karkas van een schaap gevoerd krijgen. De enorme vogels komen in actie en jagen elkaar weg met breed vertoon en vleugelgeklapper.

Dierentuin Nordhorn

De dierentuin heeft een leuke indoorspeeltuin waar lekker geklommen kan worden bij het restaurant. Maar afgezien van een klein verblijf met slangen is het vooral een dierentuin waarbij je veel buiten bent. Kleed jezelf en de kinderen dus warm aan.

Dierentuin Nordhorn

Onze conclusie is dat de kerstmarkt in Nordhorn best aardig is. Ga je met kinderen naar Nordhorn dan is het ook fijn dat je dit kunt combineren met een bezoekje aan de dierentuin. Zo maak je er een dagje uit van. Zoek je het echte kerstmarktgevoel of wil je er een weekendje weg van maken, dan zou ik toch doorrijden naar bijvoorbeeld de kerstmarkt van Munster waar veel meer te beleven is.

Bovendien geeft zo’n oude stad met historische gebouwen toch echt dat kleine beetje extra sfeer. Of ga voor een van de nog grotere steden zoals Oberhausen. Ga naar Oberhausen met kinderen en bezoek ook Sealife en Legoland Discovery Center.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top