Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Tips: Bottrop met kinderen, moviepark en indoor skiën

Tips: Bottrop met kinderen, moviepark en indoor skiën

Naar Bottrop met kinderen? Deze Duitse stad in het Ruhrgebied heeft twee grote attracties namenlijk Movie Park Duitsland en Alpincentrum Bottrop. Beide zijn geschikt voor een dagje weg, maar je kan er natuurlijk ook een weekend of langer van maken. Ik vertel je wat er allemaal te doen is in Bottrop met kinderen.

Wat te doen in Bottrop met kinderen

Alpincentrum Bottrop

Alpincentrum Bottrop is een indoor skipiste. Zeker als je in het oosten van het land woont is Bottrop dichterbij dan Zoetermeer of Landgraaf. Bovendien is Bottrop ook goedkoper dan Zoetermeer. Het lees ons dus wel leuk om hier een keer heen te gaan.

Alpincentrum Bottrop

Met 640 meter is dit de langste piste in een skihal in Europa. Dat klinkt goed maar door het percentage van 24% is het vergelijkbaar met een blauwe piste. Het eerste deel van de piste bestaat bovendien uit het kindergedeelte en het oefenen gedeelte. Vanaf waar de meer uitdagende piste echt begon tot aan het einde was ik in 40 seconden klaar. Oftewel als je al goed kan skiën is zo’n indoor hal toch niet voldoende, dan is een meer steile indoor piste zoals Zoetermeer heeft beter dan een langere piste.

Alpincentrum Bottrop

Voor de kinderen die mee waren naar Bottrop was het wel geweldig. Zeker omdat die nog nooit of pas een keertje hadden geskied. Er is een leuk oefengebied met een sleepliftje (een touw wat je moet vasthouden) en als dat te uitdagend is, is er nog een vlakker stukje waar je zelf omhoog moet lopen. De hopen sneeuw daar waren ook erg leuk om mee te spelen.

Alpincentrum Bottrop

De langere piste heeft ook meer dan genoeg uitdaging voor beginners. Als je de pizza punt en de bochtjes onder de knie hebt dan kunnen ze heel rustig hier naar beneden en lekker oefenen. Er zit een bocht in de piste en daardoor voelt het niet te overweldigend. Aan het einde van die piste is er een heuvel, dat voorkomt natuurlijk dat iemand tegen het einde van de hal knalt, maar als je niet genoeg snelheid is het wel irritant om omhoog te lopen. Vervolgens ga je op een band die je weer terug bent naar het begin. Die band gaat alleen niet zo snel, wat het wel wat saai maakt.

Alpincentrum Bottrop

Een grote pluspunt van indoor skiën in Bottrop, de entree in combinatie met onbeperkt drankjes en eten. Zo weet je precies van te voren wat je kwijt bent. Voor kinderen is het natuurlijk ook een feestje om onbeperkt frietjes en ijsjes te mogen eten. Het eten is echt natuurlijk niet heel culinair maar wel echt prima en vergelijkbaar met wat je in een skihut tegen komt. Frietjes, hamburgers, pasta, curryworst en ook genoeg groente en salades. Er zijn ook entree tickets te koop inclusief materiaalhuur. Je kan zelf skikleding huren mocht dit nodig zijn.

Alpincentrum Bottrop

Voor kinderen vond ik de kaartjes via de officiële website de beste actie. Voor volwassenen kwam ik echter tickets met flinke korting tegen via Actievandedag of check acties via Tripper.

Behalve skiën kan je hier ook terecht voor andere activiteiten zoals skydiven en paintballen. 

Moviepark Bottrop

De andere grote dag vullende attractie in Bottrop voor gezinnen is Moviepark Dit pretpark, ook bekend als Warner Bros Movie World Duitsland,heeft een aantal gave achtbanen, familie attracties en ook speelgedeeltes voor jongere kinderen. Wij vinden dit pretpark het leukste met kinderen vanaf een jaar of zes.

movie park duitsland

We hadden twee grote favorieten. De Star Trek: Operation Enterprise, behoorlijk heftig, maar wel echt ontzettend gaaf! Je gaat hier meerdere keren over de kop. De eerste keer was het flink gillen, maar daarna kickte de adrenaline erin en wilden we nog een keer. De Movie Park Studio Tour daarentegen is voor alle leeftijden, maar vonden we lekker origineel en met een onverwachte twist die hem ook voor volwassenen leuk maakt.

movie park duitsland

Wat het park verder leuk maakt zijn de verschillende shows die de hele dag door te bekijken zijn. Het is wel een pretpark met veel buitenattracties en activiteiten, minder geschikt met regen. Meer weten lees ook ons uitgebreide blog over Moviepark Bottrop. Ook hier zou ik trouwens niet de normale entreeprijs bekijken er zijn heel vaak acties voor Moviepark Bottrop. Check Actievandedag en Tripper.

Schloss Beck

Schloss Beck is een kasteel en recreatiepark in Bottrop. Vooral gericht op jonge kinderen. Die kunnen hier spelen op de speeltoestellen en er zijn een aantal pretpark attracties zoals een wildwaterbaan en een achtbaan. Het park heeft geen adrenaline attracties, met oudere kinderen hoef je hier niet heen te gaan. Met je peuter, kleuter of kinderen tot een jaar of 8 is het wel leuk. Bekijk de website voor de openingstijden en entreeprijs.

Museum Quadrat

In een gebouw zitten vier musea. Het Josef Albers Museum Quadrat in Bottrop is gewijd aan het werk van de Duitse kunstenaar Josef Albers. Er is in het museum vooral abstracte kunst te zien en dit is de belangrijkste trekpleister van het gebouw. Voor kinderen is het natuurhistorische gedeelte het meest interessant. Hier zijn verschillende skeletten te zien van onder andere een mammoet. Ook zijn er opgezette dieren te bekijken. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende tentoonstellingen.

Tetraeder

In het Ruhrgebied zijn op verschillende plekken bijzondere kunstwerken. In Bottrop hebben ze de Tetraeder. De Tetraeder is een groot stalen bouwwerk dat de vorm heeft van een tetraëder, een driedimensionale geometrische vorm met vier driehoekige zijden. Het bevindt zich boven op de afvalberg Beckstraße, die vroeger diende als een stortplaats voor mijnbouwafval. Je kan naar boven klimmen en hebt dan uitzicht over de omgeving.

Halde Haniel

Een ander bijzonder uitzichtpunt is Halde Haniel. Dit is een kunstmatige heuvel ontstaan uit mijnbouwactiviteiten. Het is nu een wandelgebied met op de top ook kunstwerken.

Wat te doen in de omgeving van Bottrop met kinderen

Bottrop ligt in het Ruhrgebied en is eigenlijk tegen Oberhausen aangegroeid. Ook Essen is ontzettend dichtbij. In beide steden is nog veel meer te doen voor gezinnen dan in Bottrop zelf. Van Legoland tot interessante interactieve musea. Lees ook onze andere blogs zoals:

Essen Zeche Zollverein

Kindvriendelijk hotel Bottrop

Ben je op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Bottrop met een familiekamer? De keuze is nogal beperkt. Je kan terecht bij Beisenbusch Hotel & Restaurant voor een kamer met een tweepersoonsbed en een stapelbed. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Beisenbusch Hotel & Restaurant.

Een betere optie is Van der Valk hotel Gladbeck, net buiten Bottrop langs de snelweg. Hier hebben ze familiekamers, een goed ontbijt en met de auto is het nog geen tien minuten naar de attracties van Bottrop. Bekijk hier de prijs en beschikbaarheid van Van der Valk Gladbeck.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top