Home / Nederland / Limburg / Speelbos de Boskoel en wandelen in Nationaal Park de Maasduinen
de boskoel

Speelbos de Boskoel en wandelen in Nationaal Park de Maasduinen

Op zoek naar een leuke wandeling met kinderen in Noord-Limburg? Combineer wandelen in Nationaal Park de Maasduinen met speelbos de Boskoel. Dit gave speelbos vind je vlakbij bezoekerscentrum de Maasduinen.

Dit is wat mij betreft ook wel het meest bijzondere bezoekerscentrum van Nederland. In een sluis en met een een terras. We aten al een keer bij de Bosbrasserie “In de Sluis”, maar hadden toen geen tijd voor een wandeling. Deze keer wel, alleen was het helaas niet zulk mooi weer. Er starten hier twee routes, de volledige route om het Reindersmeer van 7km of de kortere route met een trekpontje van 4km. Er is ook nog een kortere rolstoelroute die ook geschikt is met een kinderwagen. De andere twee routes zijn dat absoluut niet.

nationaal park de maasduinen
nationaal park de maasduinen

Speelbos de Boskoel

Speelbos de Boskoel kom je tegen na ongeveer 500 meter gelopen te hebben. “Ik zie het”, onze dochter ziet de poort en sprint er vandoor.

de boskoel speelbos
de boskoel speelbos

Het speelbos hier bestaat vooral uit heel veel touwen en netten tussen de bomen. Daardoor wat minder geschikt voor kleine kinderen. Met haar 120cm kan onze dochter net bij de bovenste touwen. Extra grappig natuurlijk dat wij ook mee moeten doen en dan lekker hard wiebelen.

nationaal park de maasduinen
de boskoel speelbos

Er zijn ook enkele picknickplekken. Het speelbos is aardig maar geen attractie op zichzelf. Wel leuk om te combineren met een wandeling. We spelen hier een kwartiertje en lopen dan weer door.

Rondje Reindersmeer

We vervolgen ons rondje rondom het Reindersmeer. Omdat het steeds harder begint te regenen, kiezen we ervoor het trekpontje te nemen. Zo is de route geen zeven maar vier kilometer.

nationaal park de maasduinen
Rondje Reindersmeer

Ook de meeste dieren verstoppen zich inmiddels. Maar desondanks is het een hele afwisselende wandeling. Met bos, maar ook veel zandduinen. We zien een gezin met een kinderwagen ons tegemoet komen en hebben nu al medelijden met ze. Het lopen in het rulle en diepe zand is op sommige plekken best zwaar, laat staan met een kinderwagen.

Rondje Reindersmeer
de boskoel speelbos

Het laatste stuk van de wandeling klimmen we omhoog. Het meer is ontzettend helder. Het voelt hier echt als een stukje buitenland. De geur van dennenbomen in de regen. Af en toe de zoete lucht van bloemen. Het hoogte verschil.

We halen nog even een ijsje bij de IJstoren, ook in een voormalig sluisgebouw. Daarna duiken we de droge auto in.

Landal Marina Resort Well

We besluiten dan al dat we hier nog eens terug komen om te wandelen. Dat doen we een paar jaar later tijdens een heerlijk zonnig weekend in de lente. Dan heeft het park weer een heel andere uitstraling, ook nu is het klimbos weer een grote hit. Deze keer slapen we bij Landal Marina Resort Well, een vakantiepark op loopafstand van het Nationale Park met heerlijke luxe huisjes. Check hier direct de prijs en beschikbaarheid of lees onze review van Landal Marina Resort Well.

Liever wat vergelijken, check hier onze tips voor Landal parken in Limburg of lees meer over vakantiepark de Maasduinen.

waterspeeltuin de maasduinen
ijsje de maasduinen

Meer tips voor de omgeving? Lees ook onze blogs over:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top