Home / Voorbereiding / Producten / Onze ervaringen met de Minimonkey sling, super lichte babydrager

Onze ervaringen met de Minimonkey sling, super lichte babydrager

Een tijdje terug hoorde ik over een kleine, lichte opvouwbare draagzak: de Minimonkey sling. Volgens hun eigen website is deze minimonkey draagzak: “De kleinste en lichtste babydrager ter wereld”

Mijn nieuwsgierigheid was gewekt! Niet alleen omdat ik sinds ik moeder ben van een peuter én een baby niet meer zonder draagzakken kan, maar ook omdat het fijn is om zo efficiënt mogelijk in te pakken als je op reis gaat met een baby. Op vakantie met mijn baby en peuter probeerde ik de draagzak uitp. Ook nieuwsgierig geworden naar de mini monkey baby sling? In deze mini monkey sling review vertel ik je over mijn ervaringen.

Bekijk hier direct de actuele prijs en diverse kleuren van de Minimonkey sling.

Minimonkey sling

Wat is de Minimonkey sling?

De Mini Sling van Mini Monkey is een erg compacte draagzak. Hij weegt zo veel als een telefoon en ingeklapt komt hij ook in de buurt van het formaat van een telefoon. Met deze draagzak, die geschikt is voor kinderen van 0 tot twee jaar (van newborn tot een maximum gewicht van vijftien kilo) kun je op een ergonomische manier je kindje dragen. De draagzak is gemaakt van licht en luchtig materiaal (mesh), mag nat worden en is ook snel weer droog. Ideaal voor op reis met je baby!

Minimonkey sling
Minimonkey sling

Mijn ervaring met deze Minimonkey sling draagdoek

Tijdens onze vakantie met baby en peuter in Turkije heb ik de Minimonkey sling meegenomen. Het is een klein, licht pakketje wat nauwelijks ruimte inneemt en op die manier eigenlijk altijd wel in je rugzak of onderin de wandelwagen past. Dus wanneer we op weg gingen met de wandelwagen, heb ik de Minimonkey sling steeds meegenomen. Zodra mijn baby van vier maanden oud behoefte heeft om even rechtop te zitten en gedragen te worden, pakte ik de Minimonkey sling erbij.

Binnen no time heb je het pakketje van de mini monkey baby sling uitgeklapt tot een draagzak. Net zoals bij alle dragers is de eerste keer even puzzelen, maar je merkt al snel dat deze draagzak eenvoudig is in gebruik. Je slingert hem om de schouder van je voorkeur, want de Minimonkey sling kan zowel links als rechts gedragen worden; je doet vervolgens je baby of dreumes erin en zorgt dat de veiligheidslus om zijn been is bevestigd en positioneert je kind zo dat deze een goede ergonomische houding aanneemt. Lees hiervoor alle tips bij de gebruiksaanwijzing en bekijk zo nodig ook de instructievideo. Daarna is het een kwestie van nog één riempje vastklikken en dat is het!

Ik merk dat ik in het begin wat onzeker ben over het loslaten van mijn baby in de draagzak. De Minimonkey sling voelt namelijk zo licht en luchtig aan. Al snel merk ik dat mijn baby stevig zit en zich comfortabel voelt, want na een paar stappen valt ze ontspannen in slaap op mijn borst.

Een nadeel is wel dat wanneer je een poosje wandelt met de draagzak, je merkt dat deze draagzak geschikter is voor kortere draagmomenten dan voor echte lange wandelingen. Het gewicht hangt vooral op één schouder en dat wordt na een tijdje zwaar.

Na gebruik vouw je de draagzak in het zakje, wat vastzit aan de draagzak en wat je dus altijd bij je hebt.

De Minimonkey sling is waterproof

De Minimonkey sling is zelfs geschikt om mee te zwemmen en dat vind ik een fantastische uitvinding! Hierdoor kan je kind lekker bij je zijn terwijl je in het zwembad of de zee bent, zonder dat je hem constant moet optillen of vasthouden. Wanneer ik de Minimonkey sling uitprobeer in het zwembad, vindt mijn dochter het wederom helemaal prima, want zelfs in het zwembad valt zij al snel in de draagzak in slaap. Ik kan gewoon ‘handsfree’ in het zwembad zitten en met mijn peuter spelen, terwijl mijn baby ligt te snurken, wat relaxed! En na het zwemmen wordt het speciale materiaal erg snel weer droog. Na deze goede ervaring nemen we de Minimonkey sling elke keer mee naar het zwembad en ook naar de zee.

Minimonkey sling

Verschillende uitvoeringen van de mini monkey baby sling

De Mini Sling is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Met het oog op warmte koos ik voor de witte versie. Mocht deze kleur wat vies worden, kan de Mini Sling ook gewoon in de wasmachine.

De voordelen van de Minimonkey sling volgens ons op een rijtje:

  1. De draagzak is opvouwbaar tot een compact pakketje en daardoor makkelijk mee te nemen op reis of standaard in je luiertas
  2. Eenvoudig in gebruik en gemakkelijk weer ingeklapt
  3. Het is een ergonomische drager
  4. De draagzak kan gebruikt worden in het zwembad, de zee of de douchen
  5. Het materiaal is licht, luchtig en sneldrogend
  6. Hele goede prijs-kwaliteit verhouding

De nadelen van de Minimonkey sling volgens ons op een rijtje:

  1. De draagzak is niet geschikt voor lange wandelingen, dit geeft de fabrikant zelf ook aan.

Mijn conclusie: De Mini Sling gaat vanaf nu elke vakantie mee, maar gaat ook standaard mee in onze babytas, zodat wij onze baby altijd gemakkelijk kunnen dragen waar we ook zijn!

Ook enthousiast geworden? Bestel de Minimonkey sling hier.

Minimonkey sling

Minimonkey is op geen enkele wijze betrokken bij deze review. We delen onze tips omdat we zelf enthousiast zijn over dit product. Benieuwd naar andere goede babydragers? Wij testen ook de Tula draagzak , de minimeis en de Ergobaby.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top