Home / Reisinformatie / Europa / Frankrijk / O’ Gliss waterpark en Indian Forest adventurepark, welke kies jij?

O’ Gliss waterpark en Indian Forest adventurepark, welke kies jij?

Het O’Gliss waterpark en Indian Forest adventurepark staan garant voor een dag vol pret voor het hele gezin. Ze liggen maar een paar kilometer uit elkaar op de route tussen La Roche-Sur-Yvon en La Tranche-Sur-Mer.

De Vendee heeft een aantal attractieparken die echt bijzonder zijn, zoals het Puy Du Fou, een park zonder achtbanen maar vol shows en belevingswerelden. Zoiets als dit zag ik nog nergens anders ter wereld. Ook het kasteel van de avonturiers verraste me door de originele manier waarop ze een kasteel hebben omgebouwd tot attractie. Bij O’Gliss waterpark en Indian Forest adventurepark is het echt “what you see is what you get”.

O’Gliss waterpark, een van de grootse waterparken van Europa

Het O’Gliss waterpark is geopend in juni 2016 en was bij opening direct al een van de grootste waterparken in Europa. Er zijn vier verschillende gedeeltes waaronder een ondiep gedeelte voor jonge kinderen.

o'gliss waterpark jonge kinderen
o gliss waterpark vendee frankrijk

Hoewel ik met kleine durfalletjes zou wachten tot mijn kind 1.20 m is, dan mogen ze al in best veel glijbanen en dat voorkomt weer traantjes. Vanaf 1.50 m mag je kind overal in. Er is echt een enorme hoeveelheid aan glijbanen van supersnelle, mama is een mietje, tot mooie draaiende banen. Soms kan je er zo vanaf, een aantal keer heb je een opblaasband nodig.

Daarnaast kan je terecht in verschillende verwarmde zwembaden en is er een wildwaterbaan. Bijzonder hieraan is dat je allemaal op hetzelfde punt begint maar onderweg kunt kiezen voor een makkelijke of juist moeilijke route.

o gliss waterpark
O'gliss
O'gliss waterpark vendee glijbaan

Zeker op een mooie zonnige dag kunnen de wachttijden bij de glijbanen oplopen. De eigenaren van het O’Gliss waterpark werden zelf ook verrast door het grote aantal bezoekers in het eerste jaar. Helaas lees je dat ook terug in de Tripadvisor reviews, maar veel van de start-up problemen (zoals uitverkochte broodjes hamburger) zijn snel opgelost. Ook is er een limiet gesteld aan het aantal bezoekers per dag. Vol=vol.

Ik verwacht dat O’Gliss waterpark de komende jaren ook alleen nog maar mooier gaat worden. Er zijn meer dan 9000 planten neergezet van palmbomen tot tropische bloemen. In combinatie met de muziek en de thema restaurants zorgt dit nu al voor een Caribisch sfeertje in Frankrijk. Nu is de beplanting nog redelijk open maar als deze verder uitgeroeid wordt nog sfeervoller en komt er ook meer schaduw in het O’gliss waterpark.

o gliss waterpark
O'gliss waterpark frankrijk
O'gliss waterpark frankrijk
O'gliss waterpark frankrijk

Ben je een fan van waterparken, heb je tieners of zoek je een lekker verkoelend dagje. In het O’Gliss waterpark kan je een echt mooie dag beleven met het hele gezin. Onze tip: kom vroeg en koop je kaartjes online voor extra korting.

Indian Forest adventure park

Het Indian Forest adventure park was een oase van rust vergeleken bij het O’ Gliss waterpark. Verder valt me direct op dat het Indian Forest zijn naam eer aan doet. Je zit hier ook echt in het bos. Die schaduw is erg fijn op een warme zomerdag.

Volgens de staf wordt het meestal na de lunch druk wanneer een aantal speciale attracties open gaan, zoals de Universe Waterjump. Een aantal schansen al la “te land, ter zee en in de lucht” waar je vanaf kunt glijden om vervolgens in een waterbad gelanceerd te worden. Leuk om te doen, misschien nog wel leuker om naar te kijken vanuit een ligstoel.

Waterschans indian forest
Indian adventure park

Met jonge kinderen hoef je zeker niet te wachten tot de waterjump open is. Ik zie direct al een aantal toffe attracties in het Indian Forest park voor peuters en kleuters. Wat dacht je van hun eigen adventureparcours. Net als papa en mam of grotere broers en zussen maar dan net boven de grond.

Indian adventure park frankrijk

Zodra ze 12 jaar zijn kan je met je kinderen natuurlijk ook kiezen voor het adventureparcours tussen de bomen. Door gebrek aan tijd hebben we dit niet zelf gedaan maar de mensen boven onze hoofden hadden het duidelijk naar hun zin. Bijzonder is dat je hier niet in een tuigje zit maar in plaats daarvan is er een enorm net valt wanneer je een misstap begaan.

Indian forest
Indian forest

Het kinderparcours is zeker niet de enigste attractie voor jonge kinderen in het Indian Forest park. Ze hebben een heel speelgedeelte met trapwagens en kleine springkussen voor zichzelf alleen. In bepaalde maanden van het jaar kunnen kinderen vanaf 3 jaar zelfs circuslessen volgen om een echte acrobaat te worden of kan je een ritje maken op een pony. 

Eindelijk is er ook eens een plek waar springkussens niet alleen voor kinderen zijn. Ook als ouder kan je je hier flink uitleven in het gedeelte met grote opblaasbanen die dankzij een laag water nog eens extra uitdagend zijn.

Het Indian Forest park is enorm uitgestrekt en er is genoeg te doen voor het hele gezin. Je kunt er ook midgetgolfen, karten, er er zijn auto’s met tegenstuur. Er is zelfs een heel paintballbos. Dus hebben de kinderen zich erg misdragen dan kan je hier laten zien wie de baas in huis (of in de tent) is.

indian forest vendee
indian forest vendee

Welk park spreekt je het meest aan voor jouw gezin en waarom? Je kunt ze natuurlijk ook beide bezoeken. Koop dat een combi-kaartje voor een dag in het Indian Forest en een dag in O’Gliss waterpark met korting.

Benieuwd naar de andere pretparken in Frankrijk? Lees hier meer over de leukste pretparken in Frankrijk voor gezinnen.

Gezin op Reis bezocht de Vendee in samenwerking met het Frans Bureau voor Toerisme, zoals je van ons gewend bent delen we altijd onze eigen mening en ervaringen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top