Home / Duitsland met kinderen / Met kinderen op vakantie Hessen Duitsland

Met kinderen op vakantie Hessen Duitsland

Een vakantie in Hessen is een vakantie in het hart van Duitsland. Deze deelstaat heeft veel natuur en meer dan genoeg te doen voor gezinnen. Het is een gebied van sprookjes, kastelen en mooie vakwerkdorpjes. Naast Frankfurt zijn er maar 4 andere steden met meer dan 100.000 inwoners. 

Hessen grenst niet aan Nederland maar is dichtbij genoeg om er ook voor een korte vakantie naar toe te rijden. Zelfs een dagje op en neer om te skiën in Willingen behoort tot de mogelijkheden. 

Benieuwd wat er allemaal te doen is in Hessen met kinderen? Lees over onze ervaringen welke we voor het gemak gerangschikt hebben naar gebied. 

Frankfurt

Frankfurt is veruit de grootste stad in Hessen. Dankzij de snelle treinverbinding kan je hier ook prima naar toe voor een weekendje. 

Lees meer

Noord-Hessen

Noord-Hessen is een erg mooi gebied. Hier vind je de meeste kastelen en historische plekken die de bron waren van veel van de sprookjes van de gebroeders Grimm.

Wij bezochten Noord-Hessen tijdens een lang weekend. In vier dagen deden we de volgende route. Ik zou je echter aanraden hier minimaal een week voor uit te trekken als je wat meer op je gemak wil reizen. Of je voor een lang weekend te beperken tot de Edersee.

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Midden-Hessen

Het midden van de regio heeft in het noorden de Vogelsberg. Wil je op een actieve vakantie in Hessen, dan is dit een fijne plek om te gaan wandelen of fietsen. Verder kan je hier ook veel pretparken vinden voor kinderen. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Zuid-Hessen

Het zuiden van Hessen rondom en onder Frankfurt is een afwisselende regio. Hier kan je onder andere een Romeins fort vinden en diverse musea zoals het Hessenpark, een openluchtmuseum met huizen uit heel het gebied. 

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Lees meer
Scroll to Top