Home / Voorbereiding / Producten / Review: Goedkope Decathlon skeelers voor kinderen

Review: Goedkope Decathlon skeelers voor kinderen

Lijkt het je ook leuk om te gaan skeeleren met je kind? Wij gebruiken al een jaar voor onze dochter de goedkoopste Decathlon skeelers de Play 3 van Oxelo. In dit blog vertel ik je hoe deze skeelers bevallen.

Een van de weinig goede dingen aan de huidige situatie is dat we wel allerlei nieuwe dingen doen. We hebben al diverse puzzels gemaakt, wandelen veel, doen nog meer aan geocachen en onze dochter skeelert heel wat af. We hebben de kinderskeelers gekocht toen ze zes jaar was maar pas nu maakt ze echt grote stappen.

Skeelers decathlon kind

Decathlon skeeler kind Oxelo Play 3

Het type Play 3 van Oxelo zijn de goedkoopste skeelers die de Decathlon heeft voor kinderen. Hoewel we meestal liever kiezen voor wat betere kwaliteit is het ook zo dat we eerst maar eens moesten afwachten of onze dochter het wel leuk zou vinden.

Uiteindelijk zijn we trouwens heel tevreden over deze skeelers voor beginners. Mocht ze er nu uitgroeien, dan zouden we wel kiezen voor een iets duurdere optie zoals de Play 4 of Play 5 skeelers omdat die meer padding hebben.

Skeelers en rolschaatsen in 1

De Oxelo play 3 skeelers van Decathlon zijn multifunctioneel. De wieltjes zijn te verplaatsen en daardoor zijn ze zowel bruikbaar als driewieler rolschaats en als echte skeeler met 4 wieltjes op een lijn.

We zijn begonnen met de twee wieltjes achterin en toen ze het echt door had, hebben we ze aangepast naar echte skeelers.

Meegroei-functie skeelers

We gebruiken deze Decathlon skeelers nu al voor het tweede jaar op rij. Dat kan omdat het meegroei-skeelers zijn. De buitenkant is van hard stijf plastiec maar de zachte binnenschoen is verstelbaar in drie maten. Dat doe je met een klittenband-lipje op de voorvoet. Wij hebben gekozen voor maat 28-29-30. Zo zijn dezelfde skeelers voor een kind van 6 jaar ook geschikt voor een kind van 7 jaar. Andere maten die je kunt kiezen zijn 26-27-28, 30-31-32, 32-33-34, 34-35-36.

Skeelers decathlon kind

Kunnen tegen een stootje

Na een jaar zien we zeker gebruikssporen op de Oxelo skeelers. Dat zijn vooral krassen. Maar ze functioneren nog net zo goed als een jaar terug. De wieltjes draaien nog steeds soepel wat toch het allerbelangrijkste is. De bindingen clippen nog goed dicht en we wanneer onze dochter eruit gegroeid is kunnen we de skeelers prima doorgeven aan een ander kindje.

Skeelers decathlon kind

Remmende wieltjes

De wieltjes die onder de skeelers zitten bepalen ook hoe de skeelers reageren. Hebben ze veel of weinig wrijving? Als je weinig weerstand hebt kan je natuurlijk makkelijk langere tochten maken maar je kunt ook moeilijker snel remmen. De lagers van de Play 3 zijn aangepast om in het begin niet te snel vooruit te gaan. Mocht je kind het nou heel snel oppikken dan kan je er ook voor kiezen alleen de wieltjes te vervangen in plaats van hele nieuwe skeelers te kopen.

Weinig padding in de voet

Zijn er dan helemaal geen nadelen aan deze goedkope skeelers voor kinderen? Jawel als ik toch wat moet noemen dan zit er weinig padding in de zool van de voet. Er zit wel een zooltje in maar dat is zo dun dat je eigenlijk op het harde plastiek staat.

Toen we net begonnen waren met skeeleren toen gingen we vaak een half uurtje of een rondje om het blok. Dan maakt dat nog niet zoveel uit. Maar nu ze makkelijk 5 kilometer gaat skeeleren en we ook langere tochten zouden maken is een goed voetbed wel belangrijker geworden.

Check hier de actuele prijs van de Oxelo Play 3 skeelers voor kinderen.

Skeelers decathlon kind

Alternatieven voor de Oxelo Play 3

Als ik kijk naar de Oxelo Play 5 dan zijn die duurder omdat ze een betere binnenschoen hebben met meer comfort. Ze zijn echt gericht op kinderen die al beter kunnen skeeleren. Ze hebben dan ook niet de optie om van de skeeler een rolschaats te maken.

Wil je langere tochten maken dan is er ook een Fit 3 en een Fit 5, die gebruiken andere lagers en wieltjes met minder weerstand waar je dus sneller mee gaat maar ook moeilijker mee remt.

Check hier de iets comfortabelere skeelers voor kinderen.

Skeelers decathlon kind

Valbescherming kind voor tijdens het skeeleren

Met skeelers kan je echt hard gaan. Zeker zo hard als met de fiets. Aan het begin was onze dochter nog aan het leren en toen viel ze vooral naar achter omdat ze te veel naar achter hing. Nu valt ze alleen nog maar naar voren. Gelukkig bijna nooit, maar er kan net een nare richel zijn in de stoep die je mist. Of het komt doordat ze kunstjes aan het uitproberen is.

Daarom vinden wij valbescherming belangrijk. Ze draagt een helm. Dit is gewoon haar reguliere fietshelm die ze ook draagt als we gaan mountainbiken of bij lange fietstochten. Mocht je geen helm hebben dan kan je ook een skatehelm kopen. Zie hier voor de prijzen en opties.

Daarnaast heeft ze kniebeschermers, elleboogbeschermers en polsbeschermers. Die koop je gewoon als handige set hier. Let even op dat de maten wat verwarrend zijn. 2XS is voor kinderen van 3-7 jaar (tot 25 kilo), XS voor 6-10 jaar (25-50 kilo) en S voor 9-15 jaar (meer dan 50 kilo)

Skeelers decathlon kind

Meer reviews lezen? Lees ook onze review van:

1 gedachte over “Review: Goedkope Decathlon skeelers voor kinderen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top