Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Skallerup Seaside Resort, pareltje in Noord-Jutland
Skallerup Seaside resort spa

Skallerup Seaside Resort, pareltje in Noord-Jutland

Ben je op zoek naar een mooie vakantiewoning op een echt kindvriendelijk vakantiepark in Denemarken? Skallerup Seaside Resort in het noorden van Jutland heeft mooie huisjes, ligt direct aan het strand en er is ontzettend veel te doen voor kinderen van verschillende leeftijden. Ik verbleef er een kleine week met mijn dochter van vijf. In dit blog lees je onze ervaringen uit het Skallerup Seaside Resort.

Voor de actuele prijzen en beschikbaarheid kan je boeken via de site van het resort of bekijk hier aanbiedingen via TUI.

Skallerup Seaside Resort Denemarken

De ligging en historie van Skallerup Seaside Resort

Skallerup Seaside Resort ligt aan de noordkust van Denemarken, ongeveer een uur boven Aalborg. Skagen, het noordelijkste puntje van Jutland, ligt nog weer een uur verder naar het noorden. Dit vakantiepark is dus heel fijn centraal gelegen en ik vond het de perfecte ligging hebben om Noord-Jutland te verkennen. Vlakbij zijn een aantal leuke bezienswaardigheden zoals de beroemde vuurtoren van Rubjerg Knude Fyr en het pretpark Fårup Sommerland. Binnen een straal van een uur heb je nog veel meer te doen.

Maar het park heeft zoveel faciliteiten dat je je ook prima hier een dag kunt vermaken. Tijdens onze vakantie hadden we één dag veel regen, en toch hebben we ons toen uitstekend vermaakt in het tropische zwembad en met kinderactiviteiten zoals snoep maken.

Skallerup Seaside Resort strand
Skallerup Seaside Resort strand

De vakantiehuizen van Skallerup Seaside Resort zijn lekker licht en met een goede keuken en eettafel waardoor het het echt een fijne plek is om te ontspannen. Het park is  vrij groot en uitgestrekt. Het voordeel hiervan is dat het heel ruimtelijk aanvoelt. De meeste huisje zijn wel geschakeld maar staan vrij ver uit elkaar. Ook is er veel begroeiing. We hadden zeker niet het gevoel op een druk park te zitten en we voelden ons in ons huisje met veel licht en glas toch echt onbespied. Een nadeel zou kunnen zijn dat je dus eerder de auto pakt om naar het hoofdgebouw te gaan dan dat je alles loopt op het park. De auto konden we goed kwijt bij ons vakantiehuis, en ook bij het hoofdgebouw (dat naast alle faciliteiten ook een volwaardige en voor Deense begrippen goedkope supermarkt heeft) is voldoende parkeerplek.

Het resort ligt aan zee en dat is wel echt een groot pluspunt. Wij hadden dan misschien geen zwemweer meer maar genoten wel echt van het lekker uitwaaien en steentjes zoeken. We werden meerdere avonden getrakteerd op een spectaculaire zonsondergang die de hele wereld roze deed kleuren.

Skallerup Seaside Resort huisje
Skallerup Seaside Resort huisje

Wat leuk is om te weten is dat dit vakantiepark ooit begonnen is als een opvangkamp voor vluchtelingen. Na de Tweede Wereldoorlog kwamen die vanuit Duitsland naar Denemarken. Nadat deze mensen een plekje hadden gekregen moest er natuurlijk wat gebeuren met de voor hen gebouwde huisjes.

Al eerder was er een plan om hier een vakantiekamp te beginnen, aangezien in Denemarken toen al bij wet geregeld was dat arbeiders minimaal een week vakantie per jaar kregen. De huisjes werden omgebouwd; het werden geen simpele ruimtes meer die gevuld waren met stapelbedden, maar een plek waar je als gezin een fijne tijd kon hebben. In mei 1949 ging het vakantiepark open. In een klein museum valt er te leren over de geschiedenis van het vakantiepark. Inclusief brieven en foto’s van gezinnen die hier toen op vakantie gingen. Eén huisje is nog ingericht zoals in die tijd, al is dit wel een modernere versie dan de allereerste hutten, want die hadden geen eigen toilet en stromend water. “Ik vind ons huisje toch mooier” zei mijn dochter, en daar was ik het helemaal mee eens, maar het is zeker boeiend om de foto’s maar ook voorwerpen zoals speelgoed en keukengerei uit die tijd te bekijken.

Skallerup seaside resort
Skallerup seaside resort

Wat is er te doen op Skallerup Seaside Resort

Overdekt tropisch zwembad

Echt een groot pluspunt van het Skallerup Seaside Resort is het zwembad.  Dit is niet zomaar een vakantiepark in Denemarken met zwembad, maar je hebt hier echt een groot zwemparadijs met meerdere zwembaden en een glijbaan. Het leuke van deze glijbaan is dat die gedeeltelijk doorzichtig is en mijn dochter kon er echt geen genoeg van krijgen om naar mij te zwaaien. Ga je zittend dan is die langzaam genoeg voor een kind van vijf. Ga je liggend dan wordt die opeens een stuk spannender en op een klok bij het einde staat de ‘snelste dagtijd’.

Skallerup seaside resort zwembad

Behalve deze glijbaan is er ook nog een kleinere glijbaan en voor baby’s en peuters is er een ondiep warm bad met ook een mini-glijbaantje. Een andere favoriet van mijn dochter was de wildwaterbaan en de grot met bubbels. “Kijk wat ik kan!” Met de in het zwembad aanwezige banden en matjes worden allemaal kunstjes uitgehaald. Langs de rand staan genoeg ligbedjes en wanneer ik het wel leuk geweest vind ga ik daar liggen en lezen. Het zwembad bestaat uit twee hallen naast elkaar en behalve het speelparadijs is er ook een gewoon bad met een gedeelte dat is afgezet om baantjes te trekken. Wel zo fijn voor als je even rust wilt. Hier worden ook activiteiten georganiseerd; heb je bijvoorbeeld altijd al een keer willen Suppen, maar niet direct op open water? Dan kan je hier oefenen.

Ik was ook echt onder de indruk van de nadruk die ze hier leggen op hygiëne. Iemand had overgegeven in het water en we werden er allemaal gelijk uitgehaald en moesten naar het andere bad tot alles gereinigd was en de waterkwaliteit opnieuw was gemeten. Wel even wennen zijn de gezamenlijke kleedkamers. Die zijn wel voor mannen en vrouwen gescheiden maar er zijn geen hokjes. Ook wordt er van je verwacht dat je eerst zonder badkleding doucht en je haar wast voordat je het zwembad in gaat.

Skallerup seaside resort zwembad

Overdekte speelhal en sporthallen

Een andere favoriet van niet alleen mijn dochter maar ook van vele andere kinderen was de overdekte speelhal. Met een enorm speeltoestel dat je vast kent als je wel eens op plekken zoals Ballorig komt. Maar er is meer te doen; zo is er een keukenhoek en een klimwand voor kids. Peuters en baby’s hebben hun eigen gedeelte en voor de ouders zijn er stoeltjes maar ook lekkere banken.

skallerup seaside resort indoor speeltuin
skallerup seaside resort indoor speeltuin
skallerup seaside resort indoor speeltuin

Daarnaast is er een grote sporthal en een fitnesscentrum. Eerlijk is eerlijk: ik sport sowieso niet zo heel veel en op vakantie al helemaal niet. Maar wil jij je wel uit de naad werken of gewoon met het gezin een potje tafeltennissen of badmintonnen dan kan dat dus wel. De kinderklimwand was wat te makkelijk voor mijn dochter dus ik nam haar mee naar de wand voor volwassenen, en hoewel ze samen met een andere kindje nog verder kwam dan ik had gedacht waren de stoere praatjes daarna snel voorbij

Skallerup Seaside resort klimmuur

Leuke binnenactiviteiten voor kinderen

Ook leuk zijn de activiteiten die georganiseerd worden voor kinderen. Waar het zwembad en de speeltuin inbegrepen is moet je voor de meeste activiteiten bijbetalen en voor een aantal die op vaste tijden worden gegeven reserveren. Wij kozen voor de meest populaire workshop, genaamd ‘snoep maken’.

Een bezigheid die mijn dochter doodserieus nam. Eerst krijg je allemaal heet suiker en dan mag je druppels toevoegen die de smaak en de kleur bepalen. Het werd, heel traditioneel, ‘rood’ en ‘aardbei’. Met een spatel mixten we het geheel en toen het voldoende afgekoeld was konden we snoepjes maken. Echt leuk om te doen en we werden goed geholpen door de medewerkers. Je kunt ervoor kiezen om je kind aan te sluiten bij een Deens/Engelse workshop of bij een Nederlandstalige.

Skallerup seaside resort snoep maken denemarken
Skallerup seaside resort snoep maken denemarken
Skallerup seaside resort snoep maken denemarken

Er zijn zoveel keuzes van workshops. Ben je wat creatiever dan wij dan kan je met glas aan de slag en een kunstwerk maken. Of T-shirts bedrukken. Gewoon schilderen kan natuurlijk ook. In Denemarken kan je aan het strand de meest mooie stenen vinden en die kan je hier ook laten polijsten en daar zou je dan bijvoorbeeld weer een lieveheersbeestje op kunnen schilderen.

skallerup seaside resort knutselen
skallerup seaside resort knutselen

Buitenspeelmogelijkheden

Met mooi weer bleven we natuurlijk niet binnen. Verspreid over het Skallerup vakantiepark in Denemarken zijn kleinere speeltuinen. Heel fijn, want zo kon ik gaan koken terwijl mijn dochter vlakbij het huisje zelf kon spelen. Maar de tofste speeltuin kan je vinden bij het centrale gebouw.

“Kijk ik vlieg”, “Kijk op mijn kont en op mijn beentje”, “Kijk….” mevrouwtje kan echt niet genoeg krijgen van trampolines. Springen, springen, springen en als het dan een keertje mis gaat kan ze er zelf gelukkig hard om lachen.

Skallerup seadside resort speeltuin
Skallerup seadside resort speeltuin

Behalve de trampolines is er ook een groot springkussen en diverse schommels en glijbanen. Onze acrobaat die wordt ook helemaal blij van de Jungle Trail en het klauterparcours door het bos. Ook aan oudere kinderen is gedacht; die hebben een voetbal- en basketbalveld en met het hele gezin kan je ook een potje minigolf spelen.

Skallerup speeltuin
Skallerup speeltuin

Romulus Spa en Welness

Ook zeker de moeite waard is de Romulus spa. Een keer in de week (in het hoogseizoen vaker) is er een familieavond. Dan zijn kinderen welkom en wordt badkleding gedragen “Ja, maar wat is dat dan, mama?” Mijn dochter is al helemaal nieuwsgierig. Ik vertel haar dat het een soort zwembad is maar dan warmer. Ze wil alles proberen. Ze gaat in de sauna en de twee verschillende stoomcabines (“Bleh, deze stinkt!”) maar nadat ze een teen in het ijskoude water heeft gestoken slaat ze het dompelbad toch mooi over.

De warme baden die zijn wel favoriet. Er zijn er drie, en die zijn allemaal net wat heter dan de ander. Er zijn nog een paar andere gezinnen en de kinderen spetteren vrolijk naar elkaar. Dat is wel fijn van zo’n familieavond; niemand doet moeilijk als een kind besluit een bommetje te doen in het hamambad.

Skallerup Seaside resort spa
Skallerup Seaside resort spa
Skallerup Seaside resort spa

De setting is echt heel mooi. Het is een mix van oosterse vloeren met mozaïek en dikke kasteelachtige muren met kleine raampjes. Ondanks het gespeel komen we ook echt tot rust. Duomassages en andere behandelingen zijn ook op de familieavond mogelijk (tegen bijbetaling) maar wij kiezen voor de vrij toegankelijke massagebedden die met water werken. “Oh dat was lekker, mag ik zo nog een keer?” Ze is er helemaal kalm en ontspannen van geworden. We pakken wat fruit en wat drinken en gaan naar het buitenbad.

Hier is het helemaal rustig, geen andere kindjes en alleen wat fluitende vogeltjes. Buiten is het al vrij fris maar het water is warm. Wat een bijzondere plek om samen de zonsondergang mee te maken!

Skallerup Seaside resort spa

Paarden en kippen bij de boerderij

Niet op het terrein zelf maar een klein stukje rijden of lopen verderop ligt de boerderij. We hebben al een paar keer paardgereden met onze dochter en omdat ze dit zo leuk vind leek het mij leuk dat ook hier te doen. We gaan spontaan op een mooie zonnige middag naar de boerderij en moeten even wachten tot er net een groep weggaat. Je kunt een rit maken naar het strand, wat ons ook erg leuk had geleken, alleen die moet je dan wel reserveren.

Wat we wel nu gelijk kunnen doen is een korte wandeltocht waarbij mijn dochter op het paard zit en ik er naast loop. Natuurlijk doen we dat en ze is helemaal ‘happy de peppie’. Kinderen worden ook echt leuk betrokken bij het hele proces. Ze mag zelf het paard uit de wei halen, daarna deze borstelen en vervolgens wordt die opgezadeld. Het is een heel lief beest dat netje het touw volgt en met mij meeloopt.

Skallerip seaside resort paardrijden denemarken kinderen
Skallerip seaside resort paardrijden denemarken kinderen
Skallerip seaside resort paardrijden denemarken kinderen

Na onze rit met het paardje kijken we nog even rond op de boerderij. Zeker ook leuk om hier een kijkje te nemen met jonge kinderen. Er zijn hertjes en geitjes en zelfs een speeltuin. De kippen worden net gevoerd en ook nu neemt een van de vriendelijke medewerkers (die ziet hoe nieuwsgierig mijn dochter is) alle tijd. Ze mag helpen het graan uit te delen en zelfs twee eitjes pakken om mee te nemen naar ons huisje.

Manage skallerup
Manage skallerup

De vakantiehuizen van Skallerup Seaside Resort Denemarken

Zoals je hebt kunnen lezen is Skallerup echt een heel compleet vakantiepark. Met heel veel te doen voor gezinnen maar ook heel veel rust en ruimte. Dat vind ik fijn, dat we zelf kunnen kiezen wat we kunnen doen en waar we behoefte aan hebben. Zo’n indoorspeeltuin vindt mijn dochter natuurlijk heel tof maar ik ga net zo lief lekker met haar stenen zoeken op het strand. Met een vakantiehuis op dit park hoef je niet te kiezen tussen gemak en rust maar heb je beide.

Skallerup seaside resort vakantiewoning
Skallerup seaside resort vakantiewoning

Er zijn verschillende type vakantiewoningen om uit te kiezen. Wij verbleven in een ‘Spa Cottage D4’ wat anders dan de naam misschien doet vermoeden een van de simpelere en meest voorkomende vakantiewoningen is. Al zijn er ook nog een aantal classic-cottages die wat kleiner zijn. Deze hebben een simpelere badkamer en de kinderkamer heeft daar een stapelbed.

Ons type huisje D4 biedt echt meer dan voldoende ruimte voor een gezin. Wat ik fijn vond is dat ons huisje dankzij de grote ramen en de houten muren heel licht aanvoelde. Buiten en binnen liepen zo in elkaar over. Die prachtige luchten in dit deel van Denemarken wil natuurlijk niet missen. Als de zon scheen was het direct aangenaam warm, maar dankzij de strategische geplaatste ramen kon het makkelijk doorwaaien. Ons huisje had een tweepersoonskamer met dubbelbed en een kamer met twee enkele bedden.

Er was een goede keuken met vaatwasser en een ruime eettafel, en ook buiten had je nog de mogelijkheid om overdekt te zitten. Het enige wat ik zelf altijd wel prettig vind en wat deze vakantiehuizen in Denemarken niet hebben is een wasmachine. De badkamer was echt ruim met bubbelbad en sauna. De laatste hebben we niet gebruikt omdat het vrij lang duurt voordat die warm is. Ook aan gezinnen met jonge kinderen is gedacht want in deze type huisjes is een kinderstoel en babybedje aanwezig.

Skallerup seaside resort vakantiewoning

Dit type huisje is ook boekbaar in een net wat ruimere versie met een extra badkamer en waarbij beide slaapkamers een tweepersoonsbed hebben. Je hebt ook zes- of zelfs twaalfpersoonswoningen. Wil je meer luxe dan zijn ook luxe appartementen te boeken. Voor de actuele prijzen en beschikbaarheid kan je boeken via de site van het resort of bekijk hier aanbiedingen via TUI.

Skallerup seaside resort vakantiewoning

Wil je niet koken in je vakantiehuis dan is er ook de mogelijkheid om ontbijt en zelfs diner bij te boeken in het restaurant. Maar je kunt hier natuurlijk ook terecht voor een à la carte menu. In het restaurant is een speciaals adults only gedeelte mocht je ook een keer gewoon rustig willen eten zonder kinderen. Alles wat je nodig hebt kan je halen bij de Spar supermarkt op het terrein en er is ook nog een deli als je bijvoorbeeld zin hebt in een pizza of een andere opwarm/afhaal maaltijd.

We bezochten Noord-Jutland in samenwerking met Visit Denmark. Zoals je van ons gewend bent delen we onze eigen ervaringen en mening. Lees ook onze andere tips voor vakantieparken in Denemarken of over Denemarken met het gezin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top