Home / Reisinformatie / Europa / Duitsland / Movie Park Duitsland, leuk dagje uit
Movie park header

Movie Park Duitsland, leuk dagje uit

Een dagje pretpark, maar een keer wat anders dan de bekende Nederlandse pretparken? Kies dan voor Movie Park Germany met kinderen. Dit pretpark, ook bekend als Warner Bros Movie World Duitsland, vind je in het Duitse Bottrop. Het park met film en televisie thema-attracties heeft een aantal gave achtbanen, speelgedeeltes voor jongere kinderen en is groot genoeg om er jezelf een hele dag te vermaken. Benieuwd welke attracties echt tof zijn? En voor welke leeftijd Movie Park Duitsland leuk is?

movie park duitsland

Movie Park Duitsland ligt ongeveer 200 kilometer ten westen van Utrecht. Vanaf Arnhem of Enschede is het een uur rijden. Een tip: dit park is behoorlijk prijzig en wat ons betreft is de normale entreeprijs (van meer dan 50,- euro per persoon) het echt niet waard. Een paar jaar terug was het veel goedkoper, maar nu hebben ze prijs ontzettend verhoogd. Gelukkig zijn er eigenlijk altijd wel acties. Dan betaal je wat de normale prijs zou horen te zijn. Check acties op onder andere ActieVanDeDag en Tripper, deze sites hebben regelmatig kaartjes met korting voor Movie Park Duitsland.

Attracties Movie Park Duitsland met kinderen ontdekken

We hadden van tevoren natuurlijk alvast even gekeken in welke attracties we wilden gaan in. Onze dochter was tijdens haar bezoek 10 jaar en 135 cm lang. Dit hield in dat ze op eigenlijk overal in mocht, ook in alle achtbanen. Alleen voor de vrije val en twee andere adrenaline attracties, waarbij je alle kanten opdraait en over de kop gaat, was ze nog te klein.

movie park duitsland

Op de website zagen we dat het park vooral uit buiten attracties bestaat. We troffen een hele koude dag, maar gelukkig bleef het droog. Als er veel regen voorspelt wordt, zou ik een andere dag kiezen voor je parkbezoek, omdat de binnen opties heel beperkt zijn. Zelfs de restaurants hebben vooral tafels buiten staan.

movie park duitsland

Shows in Movie Park Duitsland

We waren direct bij opening in het park en voordat we de attracties konden gaan verkennen, keken we eerst naar de openingsshow. Verwacht geen show zoals in Disney Land, maar meer een kleine groep mensen die een dansje uitvoert met muziek.

Movie park show

Later op de dag bekijken we nog enkele shows in Movie Park Duitsland. Ook hier was onze conclusie, best aardig en een prima afwisseling van alle attracties, maar niet de reden om naar dit park te gaan. We vonden het vooral handig om onze lunchtijd zo te plannen dat we ondertussen een van de buitenshows konden bekijken.

Achtbanen in Movie Park Duitsland

Daarna liepen we snel naar de eerste achtbanen, aangezien hier meestal de langste rijen ontstaan. Ook de achtbanen van Movie Park Duitsland zijn erg populair en je kunt hier dan ook een express pas voor kopen. Je betaalt dan extra, maar hoeft niet in de rij te staan. Ondanks dat we het park bezochten tijdens een lang paasweekend vielen de wachttijden echt ontzettend mee. Zelfs op het drukste moment van de dag was de langste wachttijd 20 minuten en bij veel attracties maar een minuut of 5.

Movie park duitsland

Er zijn verschillende achtbanen in Movie Park Duitsland. Een stoere achtbaan, de MP Express, was tijdens ons bezoek niet open vanwege onderhoud, maar de rest hebben we natuurlijk allemaal getest.

movie park duitsland achtbaan

We hadden twee grote favorieten. De Star Trek: Operation Enterprise, behoorlijk heftig, maar wel echt ontzettend gaaf! Je gaat hier meerdere keren over de kop. De eerste keer was het flink gillen, maar daarna kickte de adrenaline erin en wilden we nog een keer.

Movie park Duitsland achtbaan

De Movie Park Studio Tour daarentegen is voor alle leeftijden, maar vonden we lekker origineel en met een onverwachte twist die hem ook voor volwassenen leuk maakt.

Movie park duitsland studio tour

Backyardigans Mission to Mars is een rustig achtbaantje voor jonge kinderen vanaf 95 cm. Jimmy Neutron’s Atomic Flyer is een achtbaan waar je onder hangt, ook weer geschikt voor kinderen vanaf 95 cm. Ghost Chasers is het soort achtbaan welke je vaak op kermissen tegen komt, waarbij je in een ronddraaiend karretje zit, voor deze achtbaan moet je 120 cm zijn. Ook best leuk met kleinere kinderen.

movie park duitsland

De Van Helsing’s Factory is een indoor-achtbaan in het donker, waar ze erg hun best hebben gedaan om deze spannend te maken met een eng decor. Daarom is deze iets minder geschikt voor jonge kinderen. De Bandit, een houten achtbaan met een hoogte van 28 meter, was onze minst favoriete achtbaan. Je wordt hier echt enorm heen en weer geschud en het is daardoor een behoorlijk onprettig ritje.

Andere attracties in Movie Park Duitsland

Hoewel er in Movie Park Duitsland dus erg veel achtbanen zijn, hebben ze ook andere type attracties. Bezoek bijvoorbeeld Area 51 – Top Secret: dit is een waterattractie met een buitenaards thema. Er zitten twee drop-offs in, maar ook een rustig gedeelte waarbij je langs allemaal aliens komt. Of je heel nat of een beetje nat wordt, hangt vooral af van waar je gaat zitten.

movie park duitsland

Uit de Santa Monica Pier zagen we zoveel mensen nat terug komen, dat we die maar even over hebben geslagen aangezien het tijdens ons bezoek maar 12 graden was. Dit is een klassieke boomstam attractie. Een andere leuke waterattractie die we wel uitgeprobeerd hebben, is de Excalibur – Secrets of the Dark Forest, een wildwaterbaan.

Movie park duitsland

Pier Patrol Jet Ski en Spongebob Splash Bash zijn twee water attracties voor jonge kinderen. Bij de laatste kun je bijvoorbeeld op elkaar schieten met een waterpistool.

movie park duitsland zweefmolen

Een andere attractie die we wel interessant vonden, was de Avatar air glider. Een soort zweefmolen, maar je ligt hier op je buik. Daarnaast zijn er in Moviepark Duitsland twee reguliere zweefmolens, eentje voor jonge kinderen en eentje voor wie meer adrenaline zoekt. Ook van de bekende schommelschepen zijn er twee verschillende versies.

movie park duitsland

Tenslotte zijn er nog wat meer familieattracties, zoals een 4D film, en verder vind je in Movie Park ook klassieke attracties, zoals de theekopjes, draaimolen, reuzenrad en botsauto’s. Naast alle attracties die bij de entree inzitten, zijn er ook kermisachtige attracties, zoals eendjes vissen of schieten, waar je extra voor moet betalen en knuffels en ander speelgoed mee kan winnen.

Movie park duitsland

We spraken met onze dochter af dat ze één ding mocht doen, anders blijft het de hele dag zo’n gezeur.

Speelplekken voor jonge kinderen in Movie Park Duitsland

Wat je wellicht niet verwacht, is dat er in Movie Park Duitsland ook diverse speeltuinen zijn. Deze thema speeltuinen, zoals de Paw Patrol speeltuin, zijn gericht op jonge kinderen. Het park is handig opgezet en daardoor niet enorm uitgestrekt. De attracties voor jonge kinderen zijn net als de speeltuinen geclusterd in twee verschillende gebieden.

movie park duitsland speeltuin

Restaurants in Movie Park Duitsland

Aan het begin van Movie Park Duitsland is een straatje met veel restaurantjes en winkeltjes. Ook her en der door het park verspreid kwamen we nog wel wat winkels en eetgelegenheden tegen. Nu was tijdens ons bezoek lang niet alles open of werden soms beperkte openingstijden gehanteerd. Jammer, want daardoor moesten we best lang wachten om eten te bestellen.

movie park duitsland

Er zijn vooral fastfood mogelijkheden, maar er is ook een Subway en een Aziatische kiosk voor wie wat anders wil. Je bent natuurlijk in Duitsland, dus het is ook niet ongewoon om mensen al vrij vroeg aan het bier te zien.

Voor welke leeftijd is Movie Park Duitsland leuk?

Ben je benieuwd voor welke leeftijd Movie Park Duitsland leuk is? Het park zal een hele grote groep gezinnen aanspreken, met de speeltuinen en Paw Patrol attracties voor de jongste kinderen en de adrenaline attracties voor oudere kinderen en tieners. Toch moet ik eerlijk zijn en zelfs met een kortingsactie is dit een van de duurdere pretparken in Duitsland net over de grens. Persoonlijk zou ik met jonge kinderen, onder de 6 jaar, eerder kiezen voor het veel betaalbaardere en voor hun eigenlijk ook nog wel leukere Wunderland Kalkar. Of als je wat verder wil rijden voor Eifelpark Gondorf.

movie park duitsland

Mocht je twijfelen tussen Phantasialand en Movie Park Duitsland, dan is het goed om te weten dat beide parken eigenlijk niet heel erg met elkaar te vergelijken zijn. Zowel in attracties als hele uitstraling is Phantasialand echt top categorie. Terwijl Movie Park gewoon een leuk dagje uit is, maar her en der wel een update en linkje verf kan gebruiken. Dat zie je als het goed is (als je tickets met korting koopt voor Movie Park) ook terug in de prijs.

movie park duitsland

Hotel bij Movie Park Germany

We hebben in een dag de meeste attracties van Movie Park Duitsland wel gezien, in ieder geval alles wat we wilden zien. Ook hadden we tijd om sommige achtbanen meerdere keren te doen. Het was wel een lange dag, we waren er direct naar opening en gingen bij sluitingstijd weer weg. Ik kan me dus best voorstellen dat je voor meer rust kiest en wil overnachten bij Movie Park Duitsland en dan kiest voor twee dagen Movie Park Germany.

Er is geen eigen hotel bij Movie Park Germany, maar ze hebben deals met veel hotels in het Ruhrgebied. Dit kan best interessant zijn, zo betaalden we zelf voor een hotel in Oberhausen en een dag entree voor Movie Park minder dan €238,-, terwijl de normale prijs van een hotel tijdens het Paasweekend ook al boven de €200,- uitkwam.

Meer tips voor uitjes in de regio? Lees ook ons blog over het Ruhrgebied met kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top