Home / Reisinformatie / Europa / Denemarken / Met de kids naar Denemarken in de meivakantie

Met de kids naar Denemarken in de meivakantie

Denemarken is één van de meest kindvriendelijke landen. Mooie brede stranden, gezellige plaatsjes, speeltuinen volop, vriendelijke mensen en de leukste uitjes! In de meivakantie zijn we met de auto naar naar Jutland gegaan. Wist je dat de meivakantie een ideale periode is voor een vakantie in Denemarken met kinderen?

In de meivakantie hebben de Denen zelf geen vakantie en daarom liggen prijzen van accommodatie een stuk lager dan in de zomervakantie. Daarnaast is het in de meivakantie vaak relatief zonnig. De droogste periode van het jaar in Denemarken is van eind april tot begin juni.

Tip: Landal zit nu ook in Denemarken. Omdat de Denen en Noren andere vakantieperiode’s hebben, zijn de prijzen gunstig. Check via deze link de actuele aanbiedingen met veel korting.

Wat te doen in een meivakantie in Denemarken? 5 tips

Legoland of Lego House?

Uiteraard met stip op 1: Legoland! Mijn oudste weet van pure opwinding niet waar we moeten beginnen. We vermaken ons van openings- tot sluitingstijd in het park en hebben dan nog niet alles gedaan en gezien. Voor de echte liefhebber is een dagje extra geen overbodige luxe. De verschillende themalanden hebben attracties voor alle leeftijden en zijn aangekleed met de mooiste bouwwerken. Miniland ligt centraal en dit is een soort Madurodam van Legosteentjes. Naast het bekende Legoland is afgelopen september ook een nieuwe attractie geopend, Lego House. Waar Legoland echt een attractiepark is, is Lego House de ultieme plek voor de bouwliefhebbers. 25 miljoen steentjes zorgen hier voor genoeg bouwmateriaal.

Legoland Denemarken

Het ultieme buitengevoel in het WOW park

Kinderen in Denemarken zijn veel buiten. Overal zien we speeltuinen en zelfs de kleinste speeltuin heeft een kabelbaan. Klimmen en klauteren in de bomen is erg populair. Het WOW park combineert dit op een geweldige manier. Boomhutten, hoog in de bomen, verbonden met touwbruggen, glijbanen en kabelbanen. Niet alleen voor de kinderen leuk overigens ;). Ook aan de veiligheid is gedacht: overal zijn netten, zodat we onze kids onbezorgd op pad sturen en ons bij een misstap geen zorgen hoeven te maken. We sluiten de dag hier af met het ultieme buitengevoel: zelf popcorn maken op een vuurtje, heerlijk!

Voor meer bijzondere natuur ga je naar de krijtrotsen van Møns Klint.

© WOW PARK Billund

Op safari in Givskud Zoo

Met een kleine Freek Vonk in huis is een dierentuin altijd goed. Wij gingen met een auto op safari door Givskud Zoo. Deze avontuurlijke speurtocht naar wilde dieren vonden de kinderen geweldig! De babydieren waren absoluut favoriet. Givskud heeft ook wel een heel bijzonder kleintje, een baby neushoorn met Nederlands bloed! De moeder komt namelijk uit de Beekse Bergen. In de middag kwamen we oog in oog te staan met 26 levensgrotedino’s in het dinopark die nog lang indruk hebben gemaakt tijdens onze reis.

Givdskud Zoo

Vechten als een Viking

Denemarken heeft een lange historie van Vikingen. Niet de woeste wildemannen die wij ons vaak voorstellen. Hier draaide het om gezinsleven en de landbouw. Er zijn op verschillende plekken in Denemarken Vikingmusea, het Ribe Vikinge Center sprong er echt uit! Hier proef, ruik, zie en hoor je hoe de Vikingen destijds leefden. Onze kinderen hebben geleerd van de Vikingen hoe je vecht als een Viking, ze weten wat er verkocht werd op de markt en we hebben ons eigen brood gebakken.

Ribe Vikingecenter

Een kijkje onder water

Helemaal noordelijk in Jutland bij Hirtshals (ook leuk met voor de boot naar Noorwegen) ligt Nordsøen Oceanarium, het grootste aquarium van Noord-Europa. De highlights voor ons waren de roggen aaien, de enorme tank met gigantische klompvis waar een duiker vissen (ook haaien) ging voeren en het zeehondenverblijf met onderwatertunnel. De oudste vond het krabbetjes vangen het allerleukste en hield dit bewonderenswaardig lang vol.

Praktische tips voor een meivakantie Denemarken

Benieuwd naar onze ervaringen met Denemarken in de meivakantie? Die zijn overwegend positief. Naast de al genoemde voordelen van weinig regen en lagere prijzen staat ook dat het overal lekker rustig is. In een week kun je al heel veel doen in Denemarken en heb je twee weken meivakantie, dan kun je ook meerdere regio’s combineren. Niet zeker of je in de meivakantie of in de zomervakantie naar Denemarken wil gaan?

Een ding om rekening mee te houden wanneer je in de meivakantie naar Denemarken gaat, is dat niet alle attracties (doordeweeks) open zijn. Dat kan wel eens vervelende situaties geven als je voor een dichte deur staat omdat je de website niet hebt bekeken.

legohouse billund

Grote bezienswaardigheden die erg populair zijn voor een gezinsvakantie in Denemarken, zoals LEGOLAND Billund, openen al wel maart. Terwijl binnen attracties zoals het Legohouse, het Nordsøen Oceanarium en Fjord&Bælt het hele jaar door bijna elke dag open zijn.

Een pretpark zoals Fårup Sommerland gaat echter vaak pas eind april of begin mei open en dan alleen in de weekenden. En toch echt wel populaire bezienswaardigheden zoals het Egeskov kasteel en Ribe VikingeCenter gaan vaak pas half mei open, te laat dus voor de Nederlandse meivakantie. Het is daarom verstandig om je meivakantie in Denemarken goed voor te bereiden en van tevoren te bekijken wat wanneer open is.

Fårup Sommerland

De zee is natuurlijk ook nog te koud om in te zwemmen en met een gemiddelde temperatuur in mei van 16 graden is een meivakantie in Denemarken uiteraard geen zonvakantie. Desondanks hebben we wel heerlijke zonnige dagen gehad waarbij we warm aangekleed ook prima een zandkasteel konden bouwen.

Twee kleine nadelen die wat mij betreft niet opwegen tegen de vele plus punten van een gezinsvakantie in april of mei.

strand denemarken

Waar verblijven tijdens de meivakantie in Denemarken

Ik zou er zeker niet voor kiezen om te gaan kamperen in de meivakantie. Beter kies je een leuk vakantiehuisje, eventueel op een vakantiepark. Zoals al eerder genoemd, zijn de prijzen in de meivakantie heel redelijk. De betere vakantieparken hebben ook een binnenzwembad en activiteiten voor gezinnen. Mocht je dan een minder mooie dag hebben, dan kun je je toch uitstekend vermaken. Vier parken die ik je kan aanraden:

Lalandia Billund, ideaal gelegen voor een bezoek aan Legoland. Met een echt groot waterpark met meerdere glijbanen. Ook is er een groot indoorspeelparadijs. Bekijk hier de prijs van Lalandia Billund via Tui of vergelijk hier de prijs van Lalandia via de Jong Intra.

Landal Rønbjerg aan de Limfjord. Volgens velen een van de mooiste waterrijke stukjes van Denemarken. Je kunt hier bijvoorbeeld wakeboarden en genieten in het tropische zwemparadijs. Bezoek ook het gezellige Aalborg. Bekijk hier de verschillende type woningen van Landal Ronbjerg.

Zoek je een vakantiepark in Denemarken met subtropisch zwemparadijs? Ook nog eens aan zee. Met een toffe indoor indoor speeltuin en een spa met familieavonden. Skallerup Seaside resort heeft het allemaal.

Lalandia Denemarken

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke vakantie aan de Deense kust, dan is Lalandia Søndervig the place to be! Hier vind je moderne bungalows en een groot Aquadome met glijbanen die je hart sneller doen kloppen. Maar dat is nog niet alles, want kinderen kunnen zich binnen vermaken bij de indoorspeeltuin of buiten op de trampoline, klimwand of Sky Rider.

En alsof dat nog niet genoeg is, ligt op slechts een kilometer afstand een breed zandstrand en het centrum van de gezellige badplaats Søndervig waar je lokale restaurants, winkels en zelfs een golfbaan kunt vinden. Bekijk hier de beschikbaarheid en prijzen voor Lalandia Søndervig.

Lees ook onze andere blogs over Denemarken met kinderen. Lijkt het je wat: een autovakantie Denemarken? Check ook onze route blog voor een rondreis Denemarken, Zweden en Noorwegen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top