Home / Nederland / Limburg / EuroParcs Resort Limburg, vakantiepark met zwemplas

EuroParcs Resort Limburg, vakantiepark met zwemplas

In het weekend van Hemelvaart verbleven we bij Europarcs Resort Limburg. Een fijn vakantiepark in Midden-Limburg met een zwemplas. In dit blog vertel ik je wat meer over EuroParcs Resort in Susteren.

EuroParcs Resort Susteren review

Eerst de voordelen van een verblijf op dit vakantiepark in centraal Limburg. Voor ons was de prijs een doorslaggevende reden om juist dit resort te kiezen. Tijdens het Hemelvaart weekend betaalden we slecht 265,- voor een modern en fris ingericht huisje. We verbleven echt in een Tiny House.

Europarcs Resort limburg

Het aanbod van woningen is heel wisselend. Van heel mooi aangelegde en super ruim opgezette villa’s tot moderne, betaalbare maar kleine lodges. En ook nog een groot aantal traditionele chalets.

De zwemplas vonden wij een groot pluspunt aan dit vakantiepark. De woningen staan (vonden wij) wel dicht op elkaar. We hadden gelukkig rustige buren, maar we vonden dit zelf wel een nadeel. Gelukkig is er wel veel water en groen op het park waardoor er toch wel een natuurlijk gevoel hangt. Zeker ook omdat er zoveel vogels en watervogels wonen.

Het is echt een groot park met alle faciliteiten bij de ingang. Het is daarom handig om voor jonge kids een stepje of fietsje mee te nemen. Er zijn naast de grote speeltuin nog wel enkele kleine speeltuintjes verspreid over het park.

Vakantiehuizen bij Europarcs Resort Susteren

Onze chalet: Lodge 4

Wij verbleven zelf in Lodge 4, eigenlijk een Tiny House. Prima inrichting, maar wel vrij dicht op de buren. We betaalden voor het Hemelvaartweekend slechts 55,- euro per nacht, wat we een uitstekende prijs vonden.

Europarcs resort limburg
Europarcs Resort

Het huisje heeft beneden een slaapgedeelte (afsluitbaar met een gordijn) en dan een zolder waar je met een steile trap komt. Onze dochter vond “haar” zolder echt geweldig. Het is super laag, als volwassene kun je er niet staan. Het zijn eigenlijk ook twee matrassen op de grond en geen regulier bed. Onze dochter is zeven en dit was haar fijne plekje. Maar met jonge kids is dit geen goed plan, ze zullen maar ’s nachts moeten plassen en van de trap afvallen. Bij het gezin naast ons sliepen de ouders daarom boven, maar ik zou het zelf ook niet echt fijn vinden dat ik niet rechtop in bed kan zitten.

Veder is er een kleine keuken, een eettafel, een bank en buiten een veranda met nog een eettafel set. Met goed weer en voor een weekend was dit voor ons echt hartstikke prima. Bij slecht weer of voor langer is het wel (te) klein.

Vakantiehuizen bij Europarcs Resort Susteren
Europarcs Resort limburg

Andere vakantiehuizen

Er zijn zoals al aangegeven echt heel veel verschillende type woningen. Zoals de Berkel of de Hackfort, echt typische chalets die je ook veel ziet in Zuid-Europa.

De Daelenbroeck en de Aldenborgh zijn dan weer meer echte vakantiehuizen. Een beetje een Duitse uitstraling. De huizen aan het water hebben een hek om de tuin en zijn dus handig met jonge kinderen.

Europarcs Resort limburg
Europarcs resort limburg

De mooiste woningen vonden wij zelf de moderne Pavilion woningen op een nieuw ingericht deel van het park. Aan het water (hier geen hek dus minder handig met jonge kinderen) met een moderne, frisse uitstraling met veel glas en veel licht.

Europarcs Resort limburg

Faciliteiten EuroParcs Resort Limburg

Wij bleven tijdens een heel warm Hemelvaartweekend op EuroParcs Resort Limburg. De zwemplas was echt heerlijk. Met glijbanen voor de kinderen en een apart afgezet deel om te zwemmen. Je kunt in het zand liggen of op het gras. Voor de kleintjes is er ook een ondiep buitenbad met allerlei speeltjes. Op een zonnige dag heb je weinig meer nodig voor een fijne middag.

Europarcs resort limburg
Europarcs resort limburg

Verder kun je een rondje spelen op de midgetgolfbaan, in de grote speeltuin en zijn er zelfs twee dierenweides voor de kleintjes.

Er is ook een binnenzwembad, maar dat is niet al te groot. Ook is er een sauna. In 2020 is er een indoor speelpark geopend waardoor er nu nog meer slecht weer mogelijkheden zijn.

Europarcs Resort limburg
Europarcs Resort limburg

Wat betreft eten kun je terecht bij de snackbar of bij het (à la carte) restaurant. De prijzen waren hier echt heel redelijk. Een goede optie om af te halen, maar voor echt sfeervol uit eten moet je wat buiten het park zoeken.

Er is ook een entertainment team en activiteiten voor kinderen. De park mascottes zijn Beau en Bloem. Zowel wij als onze dochter waren niet onder de indruk van de animatie. Een beetje een flauw verhaal dat gespeeld werd. Waarbij de ene de koekjes van de andere opat. Ik denk als kinderen in het publiek zeggen “Je bent een nare pestkop” dat je dan niet de juiste snaar raakt.

Europarcs Resort limburg

Wat is er te doen in de omgeving van het vakantiepark

In de omgeving van dit vakantiepark in Susteren is best veel te doen. Maar een nadeel is dat je wel altijd de auto moet pakken.

speelbos de meinweg

National Park de Meinweg is toch een half uur rijden. Mooi wandelen kan ook bij de Hompesche Molen, dat is wat dichterbij. Maak ook een dag een uitstapje naar een leuke stad, zoals Roermond of Valkenburg. Bekijk hier direct de beschikbaarheid en prijs van dit EuroParcs Resort.

Je leest er meer over in onze blogs:

1 gedachte over “EuroParcs Resort Limburg, vakantiepark met zwemplas”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top