Home / Oceanie / Australie / Reisverslag Oceanië Week 5: Sunshine Coast Australië
Sunshine Coast Header

Reisverslag Oceanië Week 5: Sunshine Coast Australië

Dit is een reisverslag van onze lange reis naar Australië en Fiji (met tussenstops in Bangkok, Vanuatu en Singapore) in de zomer van 2023. We starten met een paar dagen Bangkok en reizen dan verder naar Australië, de hoofdbestemming van onze reis. Met onze reis bedoel ik dan mijzelf (Tikva) en onze dochter. Marcel sluit vanaf deze week aan voor week 5-8.

Sunshine coast Noosa

In dit reisverslag lees je vooral wat we beleefden en hoe we ons voelden. Blogs met praktische tips over diverse bestemmingen volgen op een later moment. Inmiddels zijn we aangekomen bij week 5. Lees hier ons Reisverslag Week 1: Bangkok & SydneyReisverslag Week 2: Sydney, Blue Mountains, Nadi (Fiji)Reisverslag Week 3: eilandhoppen in Fiji en Reisverslag Week 4 Fiji & Vanuatu.

Dag 29: Vanuatu en op naar Australië

Onze laatste dag op Vanuatu is nog bijna een volledige dag, omdat we pas om 22:30 uur vliegen. Niet zo’n geweldige dag, want het regent de hele dag. Wel zitten we nog steeds in het luxe eiland resort waar we ons laatste nachtje sliepen. Als je dan toch een regendag hebt, kun je beter in de lobby hangen van een prima hotel dan ergens in de stad. Deze vlucht geeft ook best wat stress aangezien Air Vanuatu de afgelopen dagen enorm veel vluchten geannuleerd heeft.

Vanuata Vlucht

Onze vlucht zou eigenlijk ook in de middag gaan, maar die hebben ze al verplaatst naar de avond. Uiteindelijk gaat onze vlucht wel, yeah! Maar met een vliegtuig van Salomon Airlines want hun eigen vliegtuig is nog stuk ofzo… Nou ja, als we maar gaan. Door de verplaatsing komen we nu pas om 0:35 uur aan, dus heb ik een hotel dichtbij het vliegveld geboekt. Voordat we door alle Australische controles heen zijn en bij het hotel aankomen dat bij de domestic terminal ligt en de deur open doen, is het 1:40 uur… Hup, slapen!

Dag 30 – 34: Sunshine Coast

Om 7:30 uur moeten we namelijk alweer in een shuttle busje zitten. De belangrijkste reden om naar Australië te gaan, is familiebezoek. Ze wonen in de Sunshine Coast regio, waar we dus relatief veel tijd doorbrengen. Ze zijn zelf niet zo van social media dus ik heb bewust voor foto’s gekozen van ons eigen gezin, maar we zijn dus vaak met zijn zessen op pad geweest, wat ook gezellig is.

Sunshine Coast Buderim Forest Park

Want joepie, ook Marcel reist nu mee. Hij is vanuit Nederland naar Brisbane gevlogen (wel met twee tussenstops) en komt een dagje na ons aan. Uiteindelijk zijn de vier weken samen met mijn dochter voorbij gevlogen, maar met zijn drietjes reizen is toch leuker.

Sunshine coast surfen

Op onze eerste dag gaat mijn dochter surfen. Vorig jaar heeft ze dat gedaan in Kuta, Bali. Hier is surfen wel een stukje moeilijker, maar ze vindt het ontzettend leuk om te doen. Daarna maken we nog een wandeling door het Buderim Forest park. Een mooi stukje wilde natuur met een waterval, maar in het weekend wel echt ontzettend druk.

Sunshine coast walk

Een andere dag maken we pas echt een hele lange wandeling, bijna 18 kilometer van Birtinya naar Caloundra. Hier zien we heel veel van het lokale leven. We wandelen een deel van de 73km en uit 9 kortere segmenten bestaande Sunshine Coast Coastal Walk. Heel af en toe lopen we een stukje door een wijk, maar vaak is het langs het strand of via mooie natuur. Onderweg komen we elke 1à 2 km wel een speeltuin tegen, leuk voor de kinderen. Hoewel het mij wel opvalt dat de speeltuinen op deze route vooral gericht zijn op kinderen tot een jaar of acht, met lage glijbanen en kleine wipwaps en schommels.

Sunshine coast Noosa

We gaan ook een dag naar het Noosa Nationaal Park, waar we ook weer veel gaan wandelen. Noosa is zo’n plek waarvan veel mensen mij van tevoren vertelden dat het zo mooi was en dat klopt inderdaad! Zeker het stuk langs de kust was echt prachtig en we spotten zelfs een walvis. Er zijn ook heel veel surfers om naar te kijken, indrukwekkend. In de gezellig Hastings Street kunnen we vervolgens een hapje eten en nog wat souvenirs kopen. Super grappig, er lopen hier zelfs boskalkoenen door het stadje. De eerste keer dat we een boskalkoen zagen op onze eerste dag in de Sunshine Coast waren we helemaal enthousiast over deze kleurige en grappige dieren. Nu hebben we er al meer dan honderd gezien en valt het bijna niet meer op.

Sunshine coast Mary cairncross scenic reserve

We zien nog meer wilde dieren in het Mary Cairncross Scenic Reserve, hier hebben ze veel pademelons. Dit zijn kleine kangoeroeachtigen. We zijn er heel vroeg en daardoor zien we behoorlijk veel van deze grappige diertjes. Naast het pad tussen de grote bomen lopen ze rond. Wanneer ze ons ontdekken, kijken ze soms aandachtig, terwijl anderen direct weg rennen. Lastig om te fotograferen, gaaf om rond te lopen.

Sunshine Coast Australia Zoo

Niet wilde dieren zien we in de Australia Zoo, ook bekend als de dierentuin van Steve Irwin. Het is een ruim opgezette dierentuin. Het hoogtepunt voor onze dochter is dat je hier kangoeroes eten kan geven uit de hand. Ze laten zich dan ook graag aaien en kroelen. Verder zijn er veel verschillende Australische dieren en ook een aantal dieren uit Afrika en Zuidoost Azië. In deze dierentuin is er nog steeds een keer per dag een show waar ze krokodillen eten geven, maar dat voelt tegenwoordig toch wat vreemd.

Sunshine Coast Ginger Factory

Daarnaast doen we nog verschillende kleinere dingen, zoals het beklimmen van een van de zogenaamde Glasshouse Mountains, een uitstapje naar de Ginger Factory (wat wel grappig is voor jonge kinderen) en we gaan naar het historische stadje Montville. Voor onze dochter is het ook vooral heel leuk om veel tijd met haar neefje door te brengen. Ze spelen heel veel Minecraft spelen samen en hebben veel lol. Maar ook om de school te zien, het huis te zien, de omgeving te zien. Misschien niet heel interessant voor een blog, maar juist om te zien hoe ze hier leven was een belangrijke reden voor ons om naar Australië te gaan.

Sunshine coast glashouse

Dag 35: Vlucht naar Cairns

We staan op en reizen in een uur met de Uber naar Brisbane Airport. Een korte binnenlandse vlucht brengt ons naar Cairns. Hier starten we morgen met een trip naar het Great Barrier Reef. Eerst hebben we nog een middagje in de stad. Er is in de stad zelf niet heel veel te doen en veel van de attracties gaan ook al vroeg dicht. Toch hangt er wel een prettige sfeer met een boulevard, veel restaurantjes en straatmuzikanten.

Volgende week gaan we duiken en snorkelen op het Great Barrier Reef en starten we onze roadtrip met kampeerauto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top