Home / Reisinformatie / Afrika / Zuid-Afrika / Rondreis Zuid-Afrika in 2 weken: Kaapstad, Tuinroute, klein Karoo en wijngebied met Riksja Family

Rondreis Zuid-Afrika in 2 weken: Kaapstad, Tuinroute, klein Karoo en wijngebied met Riksja Family

Wil je net als ik naar Zuid-Afrika en heb je ‘maar’ 2 weken? Geen zorgen, in twee weken kun je een fantastische reis maken. Wat dacht je van giraffen spotten, snorkelen met zeehonden, ziplinen en wandelen langs de mooiste stranden? Samen met mijn dochter ging ik in de meivakantie naar Zuid-Afrika en ik deel mijn route in Zuid-Afrika met je. Een hele fijne route van twee weken in Zuid-Afrika, waarbij je begint en start in Kaapstad en toch veel afwisseling en hoogtepunten hebt.

Onze route twee weken in Zuid-Afrika

Onze route werd samengesteld door Riksja Family. Voor mij was het de eerste keer dat ik een rondreis liet samenstellen door een reisorganisatie. Dat is wel even wennen als je het normaal altijd zelf doet, maar omdat ik Zuid-Afrika helemaal nog niet kende en omdat ik alleen met mijn 10-jarige dochter op reis was, vond ik het wel een extra fijn gevoel.

Zuid Afrika dag 1

De reisexperts kennen het land wel en weten bovendien wat gezinnen belangrijk vinden. Uiteraard kunnen ze je ook helpen als je wel meer dan twee weken de tijd hebt voor Zuid-Afrika. Bijvoorbeeld omdat je in de zomervakantie met kinderen naar Zuid-Afrika wil en dus een rondreis van drie weken of langer in Zuid-Afrika wil maken. Bekijk hier een aantal voorbeeldroutes van Riksja Family in Zuid-Afrika.

Wat wensen die ik aan heb gegeven bij het plannen van de reis:

  • Niet te lange reisdagen, omdat ik alles in mijn eentje moest rijden
  • Leuke dingen ondernemen, mijn dochter houdt van sportieve activiteiten
  • Genoeg ruimte voor eigen invulling ter plekke

In deze route van twee weken door Zuid-Afrika komt dat helemaal goed. Er zijn twee wat langere reisdagen, maar ook die zijn maximaal vijf uur. Meestal moesten we slechts een uur of twee rijden en toch voelden we ons dan in een andere omgeving. Vooral het contrast tussen de kust en het binnenland is groot. We reisden via de Tuinroute en via het binnenland met de Wijnroute en klein Karoo.

Zuid Afrika Oudtshoorn

Veel rondreizen voor twee weken in Zuid-Afrika gaan helemaal tot Port Elizabeth en nemen dan ook Addo Elephant National Park op in de route. Als een safari waarbij je de big five kan zien heel hoog op je wensenlijstje staat, kan dat natuurlijk wel. Dat hebben wij bewust niet gedaan, we waren met onze dochter al een keer een aantal dagen op safari geweest in Tanzania en ik vond het nu belangrijker om de afstanden beperkt te houden. Er is op het gedeelte van Zuid-Afrika dat we nu gezien hebben ook echt meer dan genoeg te doen.

Zuid Afrika Robberg Nature Reserve

Het als ouder alleen reizen in Zuid-Afrika is het mij enorm meegevallen. Van tevoren had ik echt wel wat zenuwen. De plekken waar we sliepen, voelden heel veilig aan. Zo veilig zelfs dat de glamping accommodaties niet eens op slot kunnen (of je moet zelf een slot meenemen). Het fijne van een rondreis op de Tuinroute is ook dat er veel toeristen komen. We hadden echt overal parkeerplekken waar een beveiligingsman aanwezig was of nationale parken waar je entree voor betaalde en waar je auto dus ook veilig stond en waar veel mensen aan het wandelen zijn. Natuurlijk moet je nog steeds je gezonde verstand gebruiken. Niet voor niets hebben zoveel mensen huisbeveiliging en staan op plekken ook waarschuwingsbordjes voor wandelen in je eentje. Desondanks voelde het overdag echt prima en we waren altijd voor het donker terug bij de accommodatie. Ben je benieuwd wat een rondreis door Zuid-Afrika kost met een gezin? Lees hier ons blog over de kosten voor een rondreis met gezin door Zuid-Afrika.

Dag 1: Vliegen naar Zuid-Afrika

De eerste dag van onze vakantie zien we nog weinig van Zuid-Afrika. We vliegen met KLM en hebben op de heenweg een dagvlucht naar Kaapstad. Jammer genoeg vertrekken we met een paar uur vertraging. Eenmaal aangekomen op Kaapstad airport gaat de paspoort controle lekker vlot en ook onze tas hebben we snel.

Zuid Afrika reis

Riksjatravel heeft geregeld dat we op worden gehaald door een chauffeur. In een klein half uur rijdt die ons naar onze accommodatie in Hout Baai, een klein plaatsje iets ten zuiden van Kaapstad. Het is na middernacht, tijd om onze bedden in te duiken.

Dag 2 & 3: Hout Baai & Kaapstad ontdekken

Wakker worden en het gordijn opendoen: ik zie een baai, de zee en bergen. Joepie, de vakantie gaat nu echt beginnen. Wij verblijven niet in Kaapstad, maar in Hout Baai, net een wat rustiger voorstadje. Het hotel dat Riksja Family voor ons heeft uitgezocht, ligt nog geen 5 minuten lopen (over een veilige weg) van een stop van de Hop On Hop Off bus. Ik vond het zelf wel prettig om nog niet direct een huurauto te hebben. We kunnen Kaapstad echt prima ontdekken met de Hop On Hop Off bus en met Uber. Geen gedoe met links rijden en met het zoeken van parkeerplekken in deze drukke wereldstad.

Kaapstad met kinderen

Mocht je het Kaapse schiereiland willen verkennen en bijvoorbeeld naar Kaap de Goede Hoop willen, dan is het wel handig om je huurauto alvast te hebben.

Wij hebben zelf een beetje pech met het weer, beide dagen dat we hier zijn regent het vrijwel de hele dag. Aan de andere kant hebben we de rest van de reis wel mooi weer gehad en als je dan ergens regen moet hebben, dan is Kaapstad niet de ergste bestemming. Er zijn hier meer dan genoeg binnen activiteiten te vinden die ook echt leuk zijn voor kinderen. Zo bezoeken we het aquarium, het natuurhistorisch museum & planetarium en het Zeitz moderne kunstmuseum. Het enige jammere is dat we niet dat klassieke uitzicht krijgen vanaf de Tafelberg. Ik probeer het toch, maar het is echt grijs, grijs, grijs.

Two Oceans Aquarium

We snuffelen tussen de leuke winkeltjes en gaan we lekker uit eten in V&A waterfront. Robbeneiland bezoeken we zelf niet, maar is natuurlijk ook nog een optie. Om direct wat meer te leren over Kaapstad en Zuid-Afrika maken we een wandeling met een gids. Dit is een van de activiteiten die Riksjafamily voor ons geregeld heeft. Tijdens de familiewandeltour door Kaapstad bezoeken we onder andere plekken als ‘The Company’s Gardens’ en ‘Kasteel de Goede Hoop’ die door de VOC gebouwd zijn. Hier krijgen we een kijkje in het ontstaan van Kaapstad en gaan we ook op zoek naar tamme eekhoorns die graag pinda’s eten.

Kaapstad met kindere

Ook de minder mooie kant van de geschiedenis van Zuid-Afrika komt aan bod, zoals de plek waar vroeger slaven werden verkocht. Ook bezoeken we de plek waar vroeger werd bepaald welk ras je was, hier staan nog twee bankjes uit de tijd van de apartheid. Op de ene mag je alleen zitten als je blank bent. Vooral om het te horen van iemand die het zelf allemaal meegemaakt maakt op mij en mijn dochter meer indruk dan wanneer we het lezen in een museum. Deze tour is denk ik nog beter geschikt voor tieners.

Kasteel de goede hoop

Meer tips over wat je allemaal kan doen in Kaapstad en omgeving vind je in ons blog over Kaapstad met kinderen.

Dag 4: Via de pinguïns naar Stanfort Hills

In de ochtend wordt de huurauto afgeleverd bij de accommodatie. Dan is het voor ons tijd om op pad te gaan. Ik had bedacht dat we eerst Champmans Peak drive gingen rijden, een fotogenieke route. Helaas blijkt deze gesloten te zijn door landverschuivingen veroorzaakt door de regen van de afgelopen dagen. Dus dan maar gelijk de vuurdoop en het drukke verkeer van Kaapstad in. Gelukkig zitten we snel op een van de grotere snelwegen van de stad en hoef ik niet meer zo na te denken over links rijden.

Zuid Afrika rondreis dag 4

We rijden niet direct naar onze accommodatie, maar gaan van de snelweg af om een stuk langs de kust te rijden. Het zonnetje komt door en we stoppen bij een van de parkeerplaatsen langs de weg. Toch even kijken of zich een walvis of dolfijn laat zien. Voor de walvissen zijn we alleen nog te vroeg, maar als je hier in de zomervakantie reist, is de kans groot dat je deze ziet.

Zuid Afrika Stont Point Pingiün kolonie

We stoppen bij de Stony Point pinguïn kolonie, een van de plekken in Zuid-Afrika waar je pinguïns kan zien. We betalen een paar euro entree en lopen over een verhoogd houten pad langs de kust. “Kijk daar een pinguïn” roept mijn dochter. Is het geen vogel, vraag ik me af? Maar het zijn echt pinguïns op een afstandje en ze zijn een stuk kleiner dan de dierentuin pinguïns die we kennen.

Zuid Afrika Stont Point Pingiün kolonie

Wanneer we verder lopen, zien we diverse mensen staan kijken en nu komen we echt dichtbij de pinguïns. Een pinguïn hopt met twee pootjes tegelijk van steen tot steen. Totdat hij er eentje tegenkomt die wat te hoog is. Wat nu? Je ziet hem bijna denken en dan een andere route zoeken. Andere pinguïns zijn niet zo actief en liggen in een holletje te slapen. Terwijl weer andere met elkaar lijken te spelen. Echt leuk om deze dieren in het wild te zien!

Zuid Afrika Stont Point Pingiün kolonie

Bij de parkeerplaats naast de pinguïn kolonie zit ook een restaurantje. We gaan lunchen en rijden dan het laatste stukje naar onze eerste glamping accommodatie van de reis in Stanfort. Dit is een klein plaatsje net voorbij het bekende Hermanus.

Zuid Afrika Stony Point

Tijd om onze glamping tent te verkennen. We zijn enthousiast! Lekker ruim met een volwaardige keuken, groot terras met picknicktafel en twee prima slaapkamers. Een van de kamers heeft een stapelbed met een tweepersoonsbed onder en een eenpersoonsbed boven. De tweede slaapkamer heeft een tweepersoonsbed.

Glamping zuid afrika stanfort

Mijn dochter wil bovenin het stapelbed, ik ga onderin, wel zo gezellig. We hebben nog even de tijd voor ik moet gaan koken, dus we maken een korte wandeling over de wijnboerderij waar we verblijven. Met een lange stop bij de speeltuin.

Glamping zuid afrika inrichting

We hebben hier een braaipakket, oftewel een barbecue pakket. Barbecueën doen ze hier op hout, daar moet ik nog even aan wennen en ik ben wat te laat begonnen om de barbecue aan te maken.

glamping zuid afrika eten

Je moet eigenlijk een uur eerder dan je normaal zou doen met kooltjes het vuur aanmaken, zodat het hout in houtskool kan veranderen. Alleen deze avond maak ik de kipspiesjes, dus maar even afmaken in de koekenpan.

Glamping zuid afrika inrichting

Meer weten over glamperen in Zuid-Afrika? Lees ook ons uitgebreide blog over glamping in Zuid-Afrika.

Dag 5, 6 en 7: Kajakken en township tour vanuit Oakhurst

De volgende ochtend ontbijten we eerste op het terras van onze tent. We hebben een ontbijtpakket en dat is heel erg compleet inclusief eieren, spek worstjes, fruit, yoghurt en brood. De zon is nu echt doorgekomen en we verheugen ons op de rest van onze rondreis door Zuid-Afrika. Vandaag is een van de langere reisdagen in onze rondreis door Zuid-Afrika. We moeten vier uur rijden naar onze volgende glamping locatie welke in Oakhurst ligt, zo’n 20 minuten het binnenland in vanaf het bekende plaatsje Wildernis.

glampig zuid afrika ontbijt

Ook nu kunnen we weer een fotogenieke kustroute nemen, maar ik kies ervoor om de snelste weg te nemen. Zo hebben we nog de hele middag om bij de accommodatie te spelen. Ook dit is weer een werkende boerderij, maar dan een zuivelboerderij.

glamping zuid afrika oakhurst mountainbiken

Bovendien is er heel veel te doen voor kinderen. Zo verhuren ze er (kinder)mountainbikes en hebben ze een MTB-route op het eigen terrein en een pumptrack. Er is ook een leuke speeltuin en er worden activiteiten georganiseerd, zoals de paarden voeren en een ritje maken op een paard of een pony.

glamping zuid afrika

We gaan een stuk mountainbiken en daarna lekker bubbelen in de hottub. Een aantal van de glamping locaties die Riksja Family voor ons geboekt heeft, hebben een een hottub bij de tent. De eerste keer opwarmen duurt ruim twee uur, maar het water blijft dan nog zo warm dat we de daaropvolgende dagen in een uur klaar zijn en elke avond genieten van het warme water. Een perfect rustmoment na de volle dagen die we hier hebben.

Glamping zuid afrika oakhurst hottub

Er staan namelijk twee door Riksja Family geplande excursies op de planning. De Emzini Township Tour, die door de township bij Knysna start bij het waterfront van Knysna. De enthousiaste gids, die zelf in de township woont, en het kindvriendelijk programma maakt dat dit de favoriete activiteit was van mijn dochter.

Zuid Afrika township tour

Zo bezoeken we een kinderdagverblijf waar alle kindjes aan haar blonde haren willen zitten. We leren hier een beetje Xhosa, een van de officiële talen in Zuid-Afrika. Later krijgen we nog een briefje mee met een aantal zinnetjes en mijn dochter heeft de hele verdere reis druk geoefend.

Zuid Afrika township tour

Ook zien we wat voor een winkeltjes er zijn, zoals een kapper in een zeecontainer. We gaan naar het huis van onze gids, waar ook verschillende kinderen zijn en maken muziek met trommels. Echt een hele leuke excursie voor kinderen, maar zeker ook leerzaam. Ik had vooraf een idee van een township dat vooral gebaseerd was op mijn ervaringen in sloppenwijken in Latijns-Amerika, wat echt niet klopte met de werkelijkheid.

Zuid Afrika township tour

Ik ben vaak terughoudend met tours naar bepaalde wijken of stammen, omdat het ook wel eens kan voelen als “mensen kijken”, maar daar hoef je hier echt geen zorgen over te hebben.

Zuid Afrika Knysna Heads

Knysna waterfront is een prima plek om souvenirs te shoppen en om lekker te eten.

Zuid Afrika Tuinroute National Park

Onze andere excursie brengt ons naar het Tuinroute National Park, waar we een mooie kajaktocht maken over de Touwsrivier. De rivier start breed en we kajakken langs diverse campings, daarna wordt de rivier steeds smaller en varen we tussen de rotsen en het groene bos. Na ongeveer een uur komen we bij een aanlegpunt en hier gaan we te voet verder.

Zuid Afrika Tuinroute National Park

Dit is het laatste stuk van het Giant Kingfisher Trail. Na een klein uur lopen komen we uit bij het eindpunt met een grote getrapte waterval en enorme rotsen. Het was tijdens ons bezoek wat te fris om hier te zwemmen, dus we houden het bij een picknick voordat we dezelfde route weer terug nemen.

Zuid Afrika Tuinroute National Park

Ook hebben we nog genoeg tijd om naast de excursies zelf wat plekken te bezoeken, zoals de uitkijkpunten Knysna Heads en Map of Africa.

Dag 8 & 9: Ziplinen in Tsitsikamma nationaal park en zwemmen met zeehonden in Plettenbergbaai

Onze volgende excursies door Riksja Family is ook weer een toffe activiteit. We gaan ziplinen! Vanuit Oakhurst rijden we eerst zo’n 2 uur naar het oosten naar Stormsrivier en het Tsitsikamma nationaal park om na onze activiteiten hier weer een uur terug te rijden naar Plettenbergbaai, waar we twee nachten in een lodge overnachten.

Zuid Afrika Tsitsikamma National Park

De zipline tour voelt als een zipline tour deluxe, met twee gidsen voor onze groep van zeven mensen. De gidsen doen echt al het werk, ze klikken je in en uit en bedienen zelfs een slim remsysteem. Je kan zelf ook afremmen, maar als je niet wil, is dat niet nodig. Zeker niet voor kinderen die, doordat ze minder wegen, ook minder snelheid hebben.

Zuid Afrika Tsitsikamma Ziplinen

Aan de ene kant maakt dat het ziplinen wel wat minder avontuurlijk dan je misschien verwacht. Aan de andere kant geeft het wel alle tijd om rond te kijken vanaf de houten platforms op 30 tot 40 meter hoogte in de bomen. In totaal zijn er 10 ziplines en de langste is meer dan 90 meter lang. Wij vonden het een leuke activiteit!

Zuid Afrika Tsitsikamma Ziplinen

Na het ziplinen rijden we door naar de hoofdingang van het Tsitsikamma nationaal park. Hier maken we nog een mooie wandeling over een aantal hangbruggen. Ook gaan we met een boot de rivier op en varen we tussen de hoge kliffen op het groen kleurende water. Echt een heel mooi stukje natuur.

Zuid Afrika Tsitsikamma Ziplinen

In Plettenbergbaai overnachten we niet op een glamping, maar bij een lodge. Ook hier zijn weer diverse andere Nederlandse gezinnen. Samen met haar nieuwe vriendjes en vriendinnetjes wordt er druk gespeeld met de honden van de eigenaar. Omdat we hier niet zelf kunnen koken, gaan we meerdere keren uit eten.

Zuid Afrika Plettenbergbaai

We krijgen van de eigenaar wat tips voor kindvriendelijke restaurants en die bevallen uitstekend. Zoals Enrico, een Italiaans restaurant dat uitkijkt op een prachtig strand, en Barrington’s, waar er zelfs bitterbalen op de menukaart staan. Speciaal voor wie tijdens een rondreis door de Tuinroute het Nederlandse eten heel erg mist.

Zuid Afrika snorkelen zeehonden

De volgende ochtend gaan we zwemmen met zeehonden, een excursie die ik zelf heb geboekt. Het is ontzettend gaaf om tussen de wilde zeehonden te zwemmen. Het zijn er honderden en ze zijn mega enthousiast. Dat houdt ook in dat ze regelmatig even speels in je bijten.

Plettenbergbaai zwemmen met zeehonden

Dankzij de dikke wetsuite die we aan hebben doet het geen pijn, maar de kinderen in onze groep vinden dat toch wel eng. De zeehonden zijn natuurlijk ook erg groot. Toch blijven alle kinderen wel in het water. Het af en toe even schrikken wordt gecompenseerd door alle gave sprongetjes die voor onze ogen worden uitgevoerd. We hebben een half uur in het water en dan laten we de kolonie weer met rust.

Zuid Afrika Robberg Nature Reserve

Extra leuk om onze laatste ochtend hier een wandeling te maken door Robberg Nature Reserve. Nu zien we de kolonie zeehonden vanaf boven waar we over een wandelpad langs de rand van de kliffen lopen. Het is sowieso echt een prachtig natuurgebied met hele mooie stranden en fenomenale uitzichten over de blauwe zee.

Zuid Afrika Rondreis

We hebben in Plettenberg zelfs nog tijd om het Plettenberg game reserve te bezoeken voor een kleine safari, hoewel de safari hier lang niet zo goed is als degene die we een paar dagen later ondernemen vlakbij Oudtshoorn. Lees hier ons uitgebreide blog over de gaafste activiteiten in Plettenbergbaai.

Dag 10, 11 & 12: Safari en struisvogels in Oudtshoorn

Oudtshoorn ligt alweer op de weg terug, we verlaten de kust en gaan nu het binnenland in. Na een rit van een ruime twee uur zijn we bij onze glamping accommodatie aan de rand van Oudtshoorn gearriveerd. Geen hottub hier, maar wel een klein zwembad en een prachtig uitzicht. Het is hier een paar graden warmer dan aan de kust.

Zuid Afrika Oudtshoorn

In Oudtshoorn hebben we de laatste excursie die Riksja Family voor ons geregeld heeft. We gaan op safari op Buffelsdrift Game Reserve en dat is echt wel top geregeld. Dan zie je toch dat het echt wel uitmaakt als een reisexpert die het land kent een programma voor je maakt. We blijken de enige gasten te zijn voor de ochtend safari en klimmen in de echte safaritruck voor een ruim twee uur durende rit over het terrein.

Zuid-Afrika Buffelsdrift game reserve

De gids geeft informatie, maar dreunt geen standaard verhaal op. Hij past zich vooral aan, aan de vragen die we hebben en aan de dieren die we zien. Dat zijn er heel wat, gnoes, zebra’s, een giraf, nijlpaarden, buffels, elanden en springbokken. Het is best speuren tussen de begroeiing van lage groene struiken en bomen die hier veel groeien.

Zuid Afrika Buffelsdrift Game Reserve
Zuid Afrika Buffelsdrift Game Reserve

Halverwege mogen we nog even uitstappen op een van de hoogste plekken van het gebied, in de verte zien we nog meer giraffen. Dat kan omdat er geen grote roofdieren in de gebied wonen.

Zuid Afrika Buffelsdrift Game Reserve

Er zijn wel enkele leeuwen en twee cheeta’s, maar die kun je alleen zien tijdens een aparte tour. Na deze bijzondere activiteit kiezen we ervoor om hier te lunchen, zodat we nog extra lang naar de nijlpaarden kunnen kijken die in de grote plas voor het restaurant leven.

Zuid Afrika Buffelsdrift Game Reserve

Oudtshoorn staat bekend als de struisvogelstad van Zuid-Afrika. Je kunt hier dan ook eigenlijk niet naar toe gaan zonder een struisvogelboerderij te bezoeken. Wij kiezen zelf voor een bezoek aan de Safari Ostrich Farm. Hier doen we een hele leuke en interessante tour van een uur, waarbij we eerst met een tractor tussen de struisvogels rijden.

Zuid Afrika struisvogels

We mogen de struisvogels voeren en komen erachter dat deze beesten heel enthousiast worden als ze voer zien en absoluut niet netjes kunnen eten. Het is maar goed dat we in een tractor zitten, zo kun je zelf bepalen hoe dicht je bij de struisvogels wil komen. Ondertussen krijgen we informatie over de verschillende soorten struisvogels en het gebruik van de struisvogel voor vlees, leer en veren.

Zuid Afrika struisvogels voeren

Daarna laten we de tractor achter ons en lopen nog een stukje over de boerderij. We mogen niet alleen een struisvogel ei vasthouden, maar er ook op staan, zo extreem sterk zijn deze eieren. We zien ook diverse producten die gemaakt zijn van de eieren, veren en het leer van de struisvogels. We mogen nog dichtbij enkele oude struisvogels komen die meer gewend zijn aan mensen en die we zelfs uit de hand kunnen voeren.

Zuid Afrika struisvogel ei

We hebben in Oudsthoon veel vrije tijd waardoor we ook nog enkele andere plekken bezoeken, zoals een mooie waterval en een restaurant met verschillende speelmogelijkheden voor kinderen. Lees hier ons blog over Wat te doen met kinderen in Oudtshoorn.

Zuid Afrika Oudtshoorn

Dag 13 en 14: De wijnregio vanuit Doolhof

We rijden naar Doolhof in de wijnregio van Zuid-Afrika. Dit is de langste autorit van onze rondreis door Zuid-Afrika in twee weken. Een kleine vijf uur rijden over de route 62 en voor het laatste stuk kies ik de route via de Bainskloof. Het is echt een feest om hier door de klein Karoo te rijden.

Zuid Afrika route 62

Een hele rustige in perfecte staat zijnde asfaltweg, soms lange rechte stukken en dan weer klimmen door de bergen. Er zijn meerdere uitkijkpunten op de route. Ergens halverwege stoppen we in een van de kleine dorpjes waar we doorheen rijden om te lunchen en te tanken.

Zuid Afrika Oudtshoorn

De Bainskloof route is wel een stuk smaller, maar ook hier is weer een uitstekende weg en ik geniet van de prachtige natuur om ons heen. Er zijn diverse plekken om de auto te parkeren en om te wandelen, maar daar hebben we de tijd niet voor.

Zuid Afrika route 62

Die wandeling maken we wel wanneer we bij ons laatste glamping accommodatie van de reis zijn aangekomen in Doolhof. Hier is een route uitgezet tussen de wijnvelden. We komen zelfs nog apen tegen die zich tegoed doen aan de druiven. Extra leuk, een wijnproeverij is inbegrepen bij het verblijf hier. Ik zoek een mooie fles uit om mee te nemen naar huis.

Glamping zuid afrika doolhof

Die kan ik gelijk inpakken, want het is onze laatste nacht van de reis. Ook hier hebben we een hottub. Dus we sluiten onze rondreis door Zuid-Afrika in stijl af met een braai en daarna gaan we nog even bubbelen in de hottub.

Zuid Afrika Doolhof rondreis

De laatste dag vliegen we pas om 23.00 uur, dus we hebben nog wel wat tijd te besteden. Eerst uitgebreid ontbijten in het zonnetje en dan gaan we rustig richting Kaapstad rijden. Onderweg stoppen we bij het Afrikaansmonument, wat voor ons vooral een mooi uitzichtpunt is op de wijnlanden. Dan rijden we door naar Hanzendal Wine Estate, het adres is in Stellenbosch, maar het is echt aan de rand van Kaapstad.

glamping zuid afrika eten

Dit wijnhuis sprak mij niet alleen aan omdat je er goed kan lunchen, maar ook omdat er een toffe activiteit is voor kinderen. Wonderdal is een mix van een science museum, binnen speeltuin en knutselplek. Hier vermaakt mijn dochter zich uitstekend.

Wonderdal

Zo is het nog een relaxte laatste dag, vanaf Hanzendal is het met een tankstop en met diverse stukken langzaam rijden nog een klein uurtje naar het vliegveld van Kaapstad. We komen vlak voor de zon ondergaat aan. Ruim op tijd voor onze nachtvlucht naar huis.

Hazendal Wine Estate

Wil je ook zo’n gave rondreis maken door Zuid-Afrika? Bekijk hier de glamping rondreis van Riksja Family welke de basis was van onze route.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven