Singapore en KL, steden van de toekomst

5

Singapore… Het klinkt als een stad, heel ver weg, als een eilandje ingesloten tussen de tweede en derde wereld landen in Zuid Oost Azie. En eigenlijk is het ook zo. Het is alleen geen westers eiland, het is een stad met een heleboel niet westerse eigenaardigheden.Aangezien Singapore zo eigenaardig is, zullen we deze keer een beeldverhaal posten. Open een apart scherm en klik daarin op deze link: Picasaweb, Singapore. Als er hieronder ergens staat dat je moet klikken naar het volgende plaatje, klik dan op het blauwe pijltje naar rechts.

Ten eerste pakten we nog in Indonesië de taxi en daar kwamen we in een karaoke taxi. We hoorden muziek en we begonnen wat mee te dansen en dat vond de chauffeur zo leuk dat hij spontaan een schermpje uit zijn dak liet zakken en we konden meezingen. Een filmpje staat op Youtube karaoketaxi.

Klik nu op het blauwe pijltje.

We kwamen aan op het vliegveld van Singapore en pakten de metro naar de binnenstad. De losse karretjes zoals in London of Rome bestaan hier niet. Je kunt hier de hele trein doorkijken. Er hangen ook advertenties zoals: “Wash your hands thoroughly and often with water and soap!”. Daarachter dan een booskijkend zeepje en een stel doodsbange bacterien. Op het thema “Schoonste Stad Ter Wereld” kom ik zo terug. Blauw pijltje. Singapore is ook een hele hoge stad. Overal zie je wolkenkrabbers met het hoogste hotel ter wereld (Swissotel) en een heel mooi Business District (foto). Blauw pijltje.

Singapore is dus de schoonste stad ter wereld. Zo is er een boete van 2500 Euro voor eten in de metro… Toen wij tegenover ons hotel tijdens een van de moessonbuien het winkelcentrum inliepen, zagen we rechts deze zakhouder, waar wij onze paraplu in konden stoppen. Zo zouden er geen druppels komen op het marmer. Slim, van die jongens. Blauw pijltje.

Het is een geordende stad. Zo is dit de bus terminal. Je verblijft in een ruimte met een airco, je moet wachten bij je “busrijtje” en als de bus dan komt, gaat de deur open en kan je zo de airco bus in. Dit systeem is er ook voor taxi’s. Je staat gewoon in de rij tussen de hekjes voor de taxi’s. Blauw pijltje.

Je hoeft niet de bus te nemen, je kunt ook de Singapore Ducktours nemen. Je gaat dan over land en over water! Wat een lol. Er zit ook een blerende vrouw in, die je vertelt waar je bent en wat je ziet. Wij konden haar vanaf het punt van de foto makkelijk verstaan en dit is een zoomlens. Blauw pijltje.

Dit is Chinatown. Je kunt er allerlei mooie dingen kopen, zoals deze chopsticks in de chopsticksshop. Ze hadden er alleen maar chopsticks. Deze zijn van ebony-hout en zilver (200 Euro), maar wij hebben een set van ebony-hout en parelmoer gekocht (35 Euro). Blauw pijltje.

Je kunt je geld hier sowieso makkelijk kwijt. Dit is de Louis Vuitton shop met een rij wachtenden. Blauw pijltje. Dit is een Maserati op een sleepwagen. Beetje jammer… Blauw pijltje. Het toppunt is deze ring van 145.000 Euro. Met een prijskaartje!!? Blauw pijltje. De shopping malls zijn echt heel mooi en versterken het heimwee gevoel: het is hier overal kerstmis. Grote kerstmarkten zijn hier vooral zilver en diamantieus i.p.v. de Gluhwein en Bratwurst in Oberhausen of Keulen. Blauw pijltje voor nog een voorbeeld. Blauw pijltje voor nog een kerstboom voor een bedrijvencomplex (wellicht werk ik er nog eens?).

Vervolgens naar de Singapore Zoo. Blauw pijltje. Naast deze standaard groene slang hebben ze ook hele lelijke schildpadden (blauw pijltje), jaguars die van water houden (blauw pijltje, blauw pijltje), en witte tijgers (stoer!!).

Blauw pijltje. De Komodo varaan was een tegenvaller. Hij is eigenlijk helemaal niet zo groot. Blauw pijltje. De ijsberen voerden een showtje op, filmpje volgt nog op Youtube, en ook hier Japanners die een hele grote camera hadden. Blauw pijltje. Ze kregen overigens dezelfde foto als wij.

Blauw pijltje. In Singapore heb je overigens andere kledingstijlen dan in Westerse landen. Toen ik twee jaar was, droeg ik meer kleding dan de volwassenen hier. Singapore ligt ingeklemd tussen Indonesie en Maleisie, het grootste moslimland ter wereld en het twintigste moslimland ter wereld. Toch hebben ze deze bizarre broekjes aan.

Toen gingen we naar Maleisië  We hadden verwacht dat het wel normaler zou zijn, maar nee. Ga naar de eerste foto van Maleisië  door in het andere scherm naar http://picasaweb.google.com/marceltikva/Maleisie te gaan en op de molen te klikken of direct naar: Picasaweb Maleisie.
Deze molen staat op Dutch Square in Melaka en is in 1980 toegevoegd om de Nederlandse heerschappij in Zuid-Maleisie te vieren. Japanners vinden dit helemaal geweldig. Blauw pijltje. Dit is dus een Japanner. Mja… Blauw pijltje. Kennen jullie die wegwijzers op belangrijke plaatsen? Dan staat er dat je nog 6783km van Moskou bent. Alsof wij dat belangrijk vinden. Hier staat Hoorn tussen Londen, Lissabon en nog wat grote plaatsen. Blauw pijltje. Het is op Dutch Square überhaupt een beetje toeristisch. Dit zijn volledig versierde trishaws. Elke trishaw heeft een geluidsinstallatie en ze spelen hele domme liedjes (te bekijken op Youtube, crazy trishaws). Geluid is belangrijk. Blauw pijltje. Dit is gewoon een lief jongetje.
Blauw pijltje. In het belangrijkste museum van Melaka is een heel stomme vleugel ingericht voor de prullaria van een of andere lokale Piet Jansen, die zijn souvenirs wel wilden geven. Eerst een heel verhaal over hemzelf, wat hij heeft gedaan etc. en dan zijn museumstukken. Een van de 15 stukken is dit piepschuimen model van de Taj Mahal (wat zielig zeg…). Blauw pijltje.
Ook in Maleisie ook weer mooie shopping malls. Deze kerstboom staat onder de Petronas Towers. Blauw pijltje. Ook hier weer dezelfde ‘kleding’. Blauw pijltje. Vlak voor Kerstmis is het ook hier dikke uitverkoop. Blauw pijltje. Lekker gezwommen voor de Petronas Towers (met Xsens shirt en FC Twente petje). Nog een foto na het blauwe pijltje.
Toen naar het vlinderpark geweest (blauw pijltje) waar we deze vlinder als vriendje hadden. Nu drie keer het blauwe pijltje met een aantal mooie vlinderfoto’s en dan kom je bij de grootste wandelende takken die ik ooit heb gezien (en nooit levend tegen wil komen in mijn tent tijdens een jungle trek). Dit is Tikva’s hand… Blauw pijltje. Ze hadden er ook nog een “Man-faced beetle”. Zo heet-ie echt. Blauw pijltje. Terug naar het hotel kwamen we in de metro en hier kan je door de voorruit kijken. Er zat ook geen bestuurder in en ik heb geen flauw idee hoe het werkt.

Dit was het einde van het beeldverhaal. Dit doen we een keer (want het is veel te veel werk :-)), maar we spreken jullie weer in Thailand/Laos. Nu gaan we onze Kerst vieren op Pulau Langkawi in dit hotel:
http://tinyurl.com/2t9ftp

Share.

About Author

Tikva is fulltime blogger en oprichter van Gezin op Reis. Ze heeft meer dan 70 landen bezocht waarvan meer dan 30 met haar dochter (2013). Haar favoriete continenten zijn Europa, Latijns-Amerika en Azië. Ze begon de website in 2014 om ervaringen en tips voor (toen nog) reizen met een baby te delen. Inmiddels is Gezin op Reis de grootste website in Nederland over vakanties met kinderen wereldwijd. Jouw bron voor goede, betrouwbare informatie die jullie vakantie een stuk makkelijker maakt.

5 reacties

 1. Annemieke on

  Hoi Marcel en Tikva!

  Een hele fijne jaarwisseling! En pas op met vuurwerk.. dat voldoet daar vast niet aan de Nederlandse veiligheidsnormen 🙂

  Groetjes van Annemieke en Pieter

 2. moeder Jacqueline on

  Het ziet er weer goed uit!
  Wat een prachtige tijger.
  Maar wat is een shoppingstickVerder wens ik jullie heel fijne feestdagen, en een goede jaarwisseling, met alle goeds en gezondheid voor 2008.

 3. Anonymous on

  He Marcel en Tikva!!
  Ik zit thuis niet zo vaak achter de computer en ik biecht op dat ik daardoor nog niet heel veel van jullie verhalen had gezien, maar ik heb nu zeker even de tijd genomen, en ik ben ENORM jaloers, ziet er fantastisch uit, en leuk om al die verhalen te lezen!

  en kan ik nog op de mailinglist van de updates van deze site? daar heb ik je ooit wel eens een mailtje over gestuurd, maar die is er ws. tussendoor geslipt.

  En dan wil ik jullie natuurlijk nog even een heeele fijne kerst wensen en nog veel meer mooie ervaringen in het nieuwe jaar!

  Veel liefs, Marijke

 4. Anonymous on

  He Marcel en Tikva!

  Fijne kerst en een tropisch oud&nieuw gewenst! Elke keer weer een verrassing, die reisverhalen. Misschien kunnen we voor de hakkendag naar jullie komen?!

  Groetjes, Marlies

 5. Leuk, zo’n beeldverhaal! Ik heb er erg van genoten. Veel plezier in dat chique hotelletje van jullie!
  dikke kus!

Leave A Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.