Home / Nederland / Overijssel / Speelnatuurpad Bas de Das van 1km in het Reestdal

Speelnatuurpad Bas de Das van 1km in het Reestdal

Op pas met Bas de Das. Een korte wandeling in Balkbrug. Dit is een van de wandelingen voor kinderen in het Vechtdal. We hebben al diverse kindwandelingen gelopen en ik heb een lijstje met ideetjes.

Dit is maar een korte wandeling, dus geen middagvullend programma. Balkbrug ligt dichtbij de N48, vlakbij de grens van Overijssel en Drenthe, dus toen we toch onderweg waren, stopten we hier om deze wandeling te maken. Achter het Bezoekerscentrum De Wheem in het Reestdal is een parkeerplaats. Hier vinden we direct al het routebordje voor de Bas de Das wandeling. Volgens de ontwikkelaars “Een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar”.

kidsroute bas de das

Speelnatuurpad Bas de Das

Het eerste wat we moeten doen is door een dassenburcht kruipen. Hier blijkt direct al dat het Bas de Das pas wat liefde nodig heeft. De dakbedekking is half verdwenen en er steken spijkers uit. Wel zien we door een glazen wand nog een houten Das.

Speelnatuurpad Bas de Das
Speelnatuurpad Bas de Das

We vervolgen de route naar de kikkerpoel maar dit blijkt geen echte poel meer te zijn. Een zielig plasje water en daaromheen dode waterplanten. Kikkers zijn er nog wel en ook heel makkelijk te ontdekken nu ze het kleine beetje water dat ze met elkaar moeten delen.

Speelnatuurpad Bas de Das

Daarna komen we in het bosgebied. Zorg wel voor bescherming tegen teken! Je kunt een lange broek aantrekken en lange mouwen, maar ook dat is geen garantie. Wij gebruiken liever deze spray tegen teken voor echte zekerheid.

Hier blijkt gelukkig de speelnatuur nog wel in goede staat te zijn. Er is een toffe klimtoren met een picknickplek!

Speelnatuurpad Bas de Das

Wat verderop lopen we weer tegen een houten huisje aan. Hier kun je zelf ervaren hoe het is om een vogel te zijn en in een huisje te wonen. Grappig verzonnen.

De laatste stop op de route is een stukje speelnatuur met een ingegraven pijp en wat boomtakken om over te klimmen.

Speelnatuurpad Bas de Das
Speelnatuurpad Bas de Das

Wij bezochten de Bas de Das route in de zomer van 2020. Het is nog steeds een leuke route voor jonge kinderen, maar ik hoop dat er een opknapbeurt op het programma staat. Ik zou de route niet aanraden tot 12 jaar, die zullen er weinig aan vinden. Mijn inschatting is dat dit een route is voor kinderen van drie tot maximaal acht jaar.

Speelnatuurpad Bas de Das

Wat is er nog meer te doen in het Reestdal en omgeving?

In het Reestdal is nog meer te doen met kinderen. Bijvoorbeeld het fijne zwemmeer van boswachterij Staphorst. Ook zijn er diverse andere kinderwandelingen in de omgeving. Wij vonden zelf het Roekpad in Echten een hele leuke wandeling, ook het Belevingsbos Kerkenveld is een aanrader. Lees ook onze blogs:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top