Home / Reisinformatie / Latijns Amerika / 16x de stranden van Panama

16x de stranden van Panama

Panama, is maar een klein sliertje land tussen twee oceanen in. Stranden in overvloed en wij bezochten er maar liefst 16 en hebben ze allemaal voor je op een rij gezet, de mooiste en leukste stranden aan zowel de Caraïbische kust als aan de Pacifische kust. Waar je ook naar op zoek bent, van een partybeach tot een een verlaten strand: Panama heeft het allemaal.

16 stranden Panama

Stranden op de Bocas del Toro eilanden

De Bocas de Toro eilanden zijn de populairste toeristen bestemming van het land. Als je een liefhebber van stranden bent, zit je op deze Caraibische eilanden goed. Toch zijn veel reizigers verbaasd dat de twee grootste plaatsen op de eilanden Colon (op Isla Colon) en Old Bank op Bastimentos geen eigen strand hebben.

Starfish beach

Starfisch beach, zo genoemd naar de zeesterren die er veel voorkomen, hoewel wij er maar eentje vonden. Het is een mooi strandje op het puntje van Isla Colon. Er zijn diverse barretjes die zorgen dat je niks tekort komt wat betreft eten en drinken.

starfish beach

bocas panama

Playa Boca del Drago

Geen zin in muziek zoals op Starfish beach dan is Playa del Drago om de hoek. Je hebt hier geen meters strand maar wel een prachtige setting.

Bocas del toro eilanden

Redfrog beach

Gelegen op Isla Bastimentos heeft Red Frog beach haar naam gekregen van de rode kikkers die je gemakkelijk kon zien. Met de nadruk op kon, want het strand wordt steeds verder ontwikkeld en de kikkers verstoppen zich in de jungle. Voor nu is het echter nog rustig genoeg om een fijn plekje te vinden op ruime afstand van andere strandgangers. De zee is hier glashelder maar door de golven en onderstroom minder geschikt om te zwemmen, wel zie je veel surfers.

Bastimentos red frog strand
stranden panama

Wizzard Beach

Een lang strand dat een stukje lopen is en daarom vaak erg rustig, zeker in de regen ;-). Ook dit is een geschikt surferstrand.

Wizzard beach

Caraïbische stranden van Portobelo

Rondom Portobelo zijn een aantal stranden. Vaak bereikbaar per boot of met de bus.

Playa la Angosta

We bezochten een populair lokaal strand. Playa la Angosta heeft faciliteiten die Panamezen fijn vinden zoals ligbedjes en restaurantjes. Je betaalt wat entree maar het is dan ook erg schoon.

La Angosta strand
Playa la Angosta
Playa la Angosta

Stranden in het Chiriqui  National Park

In het Chiriqui Marina National Park aan de Pacifische kust zijn enorm veel eilandjes en afgelegen stranden. Dit is de plek in Panama om naar toe te gaan voor je prive beach ervaring.

Bolaños beach

Een mooi wit strand omgeven door palmbomen met een eigen koraalrif voor de deur. Dit is één van de mooiste stranden om een paar uur op door te brengen.

Isla Bolaños

Games island small beach

Games is een small eiland met aan beide kanten heel verschillende stranden. Het smalle strand heeft een flinke golfslag en loopt sneller af in de zee.

gamez isla
games island

Games island long beach

Het lange strand op Games eiland loopt geleidelijk af in de zee. Bovendien wordt het beschut door een aantal andere eilanden. Ideaal dus voor wie Panama met kinderen bezoekt.

stranden panama
Isla Gamez Chique nationaal park

Stranden langs de Panamericana

De drukste stranden van Panama kan je vinden langs de Panamericana. Hoe dichterbij Panama City hoe populairder en drukker. Dit zijn niet persee de mooiste stranden van Panama maar ze zijn wel voorzien van faciliteiten zoals hotels en restaurants.

Las Lajas – 20 kilometer strand

Dit strand mag dan langs de Panamericana liggen, het is ver genoeg vanaf Panama-Stad om heel erg rustig te zijn. Wat wil je ook met 20 kilometer aan strand! Enorm breed en verlaten, als je Panama met eigen vervoer bezoekt dan adviseren we om hier zeker een nachtje te overnachten.

stranden panama
Las Lajas beach

Playa Blanca

Playa Blanca, 150 kilometer vanaf Panama stad is een strand waar je de Panamees blij mee maakt. Het is de Pacifische kust dus geen mooi azuurblauwe zee maar wel een lang strand. Een populair restaurant met goed eten en een ruime selectie aan bier. Live-muziek erbij, speelplekken voor kinderen en zelfs jetski’s: hier hoef je je niet te vervelen.

playa blanca panama
stranden panama

De stranden van Santa Catalina en Coiba National Park

Een populaire bestemming bij duikers en surfers, Santa Catalina, heeft een aantal stranden waar je uit kunt kiezen.

Santa Catalina town beach

Dit strand is zeker niet één van de mooiste maar het is wel lekker levendig. Vissersboten varen af en aan en kinderen spelen in het water.

Santa Catalina Panama
restaurant Panama

Playa Estero

Playa Estero is een populair surferstrand dar ook geschikt is voor beginnende surfers. Dit brede donkere strand wordt enorm heet. Slippers aan of hollen, hier ga je zeker niet voor de lol liggen zonnen.

Surfen Panama
surfen panama

Lagartero beach

Vrijwel alle stranden rondom Santa Catalina zijn surfstranden maar er zijn een paar uitzonderingen. Lagartero beach is een strand dat bij laagwater wel een kilometer doorloopt. Stilte, rust en veel vogels.

Santa Catalina
bezienswaardigheden Santa Catalina

Isla de Coiba

Eén van de bijkomende voordelen van een duik- of snorkeltrip naar de Isla de Coiba zijn de stops op de diverse eilanden.

Visitor centre beach Isla de Coiba

Het strand waar alle bootjes aan komen is het drukste strand van Isla de Coiba. Het witte zand en de blauwe zee verwelkomen je.

strand coiba
Isla de coiba

Crocodile beach

Op vijf minuten lopen van het strand waar je aankomt is nog een strand. Maar wees gewaarschuwd (er staan ook grote borden) dit is het territorium van krokodillen. Net als de meeste toeristen kon ik het niet nalaten toch even op het verlaten strand te kijken totdat we de enorme krokodil in het water ontdekten.

Isla de coiba

Isla del Canal de Afuera beach

Met een beetje geluk stop je tijdens je duik of snorkeltrip op één van de vele onbewoonde verlaten stranden van Isla de Coiba of een van de kleinere eilanden in het marine park.

Isla de coiba

Nog meer stranden Panama

Het is natuurlijk onmogelijk om in een vakantie van drie weken alle stranden in Panama te bezoeken. We zijn al verbaasd dat we er zoveel gezien hebben want we zijn helemaal geen strandvakantiegangers. Ben je dat wel dan heeft de San Blas Archipel ook nog voor mooie stranden. Voor surfers wordt het Peninsula Azuero aangeraden.

Wat is het mooiste strand dat jij ooit bezocht?

Ook naar Latijns-Amerika op vakantie? Zo regel je het!

Mijn Handboek Verre Reizen met Kinderen geeft heel veel praktische tips en inspiratie voor je reis. Wil je de reis zelf organiseren? Ik gebruik altijd Skyscanner om vluchten te vergelijken. Een auto huren doen we graag via Sunny Cars, want dan scheelt gedoe met verzekeren. Voor accommodaties kijken we vaak op booking.com.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll to Top